rs Srbija 2024: Teya Dora - Ramonda

Ne znam da li sam delulu, ali mislim da bi Jto sa Orom i na sadašnjoj evroviziji završila visoko
Ne mislim da si delulu. Sa unapređenim/ savremenim nastupom, mislim da bi je publika pogurala u top 10, pošto bi je žiri verovatno ignorisao.

Kompozicija je kvalitetna i vanvremenska, Jelena ima jedan od najboljih evrovizijskih vokala i glas koji nadilazi te neke kulturne i jezičke barijere i etno balade su generalno vrlo retke i nezastupljene na Evroviziji trenutno, tako da bi se istakla.

Oro bi prosao jos bolje kod zirija nego kod publike, da se nije takmicila te nesrecne godine kada iako smo bili top 2 na kladionicama zbog domacistva i proslogodisnje pobede smo znali da ne mozemo pobediti ona bi prosla jos bolje, a žiri bi joj dao moguće i tada i sada još više poena pa bi ušla u top 3 sa žirijem 2008.godine najverovatnije.
To i nije zapravo kako pisete svi etno pesma, odnosno nije klasična etno pesma, to mi deluje kada čujem kao nešto izmedju etno, zabavne i klasike... masterpiece zaista u muzičkom smislu, taj instrumental je...

Strašno mi je što živimo u realnosti u kojoj bi takva pesma i vokal bili izignorisani lol stvarno su potrebne neke reforme što se tiče glasanja žirija
Pa jeste strašno, mada samo nagađamo, ne znamo kako bi glasali. Vrlo je nekomercijalna pesma pa nekako pretpostavljam da se ne bi proslavila kod žirija, mada smo ove godine videli nekoliko nestandardnih pesama u top 10 kod žirija, tako da ko zna 🤷🏼 Posebno sam se iznenadio (pozitivno) što su 🇮🇪 i 🇦🇲 dobro prošle, a i 🇺🇦 je iskreno prošla bolje nego što sam očekivao, mislio sam da će da ih stave na možda 8-10. mesto.

Naši rezultati kod žirija u poslednjih 7 finala:

2016 - 23. mesto, 35 poena
2018 - 21. mesto, 38 poena
2019 - 19. mesto, 35 poena
2021 - 21. mesto, 20 poena
2022 - 11. mesto, 87 poena
2023 - 23. mesto, 14 poena
2024 - 18. mesto, 22 poena

Koji vas najviše boli? 🥲

Koji vas najviše boli? 🥲
Konstraktin ubjedljivo.

• Like
Reactions: FFM

Koji vas najviše boli? 🥲
Ali moramo gledati i sa druge strane, vecina ovih pesama je bila bas nebitna na ESCu. I Nevena, i Balkanika, pa i Sanja…nije dovoljno sto dobro pevamo, moramo imati i bolju i upecatljivu pesmu, ne da budemo u senci takmicenja i da budemo prosek.

kako se zove onaj lik sto s naocarima za sunce i u mini suknnici peva i valja se po podu, u nekoj emisiji? zna li neko???

Ali moramo gledati i sa druge strane, vecina ovih pesama je bila bas nebitna na ESCu. I Nevena, i Balkanika, pa i Sanja…nije dovoljno sto dobro pevamo, moramo imati i bolju i upecatljivu pesmu, ne da budemo u senci takmicenja i da budemo prosek.
Legitimno sasvim, Balkanika i Hurricane baš nisu imali pesme za žiri, ali mislim da su Sanja i Teya Dora baš nepotrebno pokopane.

A i to sta su pesme, a sta nisu za ziri i to je pitanje…jer postoje zemlje koje dodju sa slabijim vokalom, ali imaju upecatljivu pesmu sa odlicnom rezijom i nastupom i bolje prodju kod zirija od nekih izvanrednih vokala sa dosadnom pesmom…mora pesma da je tu, da je prisutna da je hit na festivalu i da bi je i ziri prepoznao. Ako bi skolski, Teodora je vise od zirija zasluzila od Bejbi Lazanje, i po glasu, i po eto emociji, baladi, ali Hrvatska je ove godine imala hit, najslusaniju pesmu, favorit je bila, mi smo nazalost bili u senci i prosli smo tako kako smo prosli.

Back