rs Srbija 2025: Princ - Mila

Žao mi je što se sve tako završilo i što je baš on prekinuo niz prolazaka, ali valjda je svako svjestan svog kvaliteta. Svakako ću nastaviti pratiti Princa i njegovu karijeru. Ne znam zašto ga toliko hejtaju, dečko je sasvim je korektan i realno ako ćemo mislim da se jeste više potrudio nego Teya. Barem je tako izgledalo. Iako smatram da pjesma kao pjesma nije loša u muzičkom smislu, jednostavno nije bila inspirativna i zanimljiva.

Žao mi je što se sve tako završilo i što je baš on prekinuo niz prolazaka, ali valjda je svako svjestan svog kvaliteta.
Mislim da nam je svima jasno da se taj niz kad tad morao prekinuti. Mnogo mi je žao zbog toga, posebno što se zalomilo na Princu, ali svesni smo bar mi ovde da je bilo pitanje trenutka i da je malo falilo da se to dogodi prošle ili pretprošle godine. Nažalost situacija u zemlji je ove godine tome u mnogome doprinela. Sad šta je tu je, ne treba očajavati, već se potruditi da se sledeće godine vratimo još jači i nastavimo tamo gde smo stali.

Ispostavilo se veoma tačnim sve što smo govorili čim se pustila buva da će se nastup bazirati na mitu o Orfeju i Euridici. U kom stadijumu nepoznavanja Eurosonga moraš biti da bi shvatio da prosečnog gledaoca i glasača zabole da tumači nastup i da ga povezuje sa grčkom mitologijom o kojoj vrlo verovatno nema apsolutno nikakvog pojma? Naravno da je konfuzno i ne ide uz samu pesmu kao takvu kakva je i naravno da niko neće da glasa. Prosto kao pasulj.

Pročitao sam taj članak sa RTS-a i sve što ću reći je veliko bravo za autora @Ivan. Potpisujem svaku reč koju si napisao oko našeg nastupa, priče o mitu i promeni u odnosu na pze nastup. Sami sebi smo ovaj put uskočili u stomak.

Ja nisam ni skontao da je nastup na nasem izboru bio zasnovan na Malom princu, a kamoli da je ovo mit o Orfeju i Euridici da nisam cuo. Da su ubacili Milu pored ovih igraca demona, mozda bi imalo vise smisla.

Originalna tema pesme o kojoj je Princ pricao je raskid njegove veze, i da se povezao sa tim što mu se desilo u privatnom životu jer je pesma o tome kako ne funkcionišeš više sa nekim iako je ljubav i dalje tu. I to je skroz ok tema, kolko god da se meni ne sviđa tekst i sve ostalo, tema je ok. I onda Mali Princ nastup, ajde još i nekako. I onda niotkuda Orfej i Euridika, i on sad pred polufinale priča Wiwikama da je pesma o borbi između dobra i zla, i kako sada više nego ikad svetu treba da dobro pobedi. Slanje poruke u fazonu misica za mir u svetu, od ljubavne pesme čija tema originalno nije loša i čega su trebali da se drže. Skroz su random ovo i sa konceptom nastupa ubacili i izmislili novo značenje pesme. Svakako ne mislim da bi prošao dalje zbog same pesme, al bar bi nastup bio smisleniji.

Iskreno meni je i originalna verzija pjesme bolja nego revamp. Jedino mi se završnica sviđa, cijeli revamp iako zvuči skuplje isto zvuči i sterilnije i meni lično se izgubila ona intima sa PZE verzije pjesme. Jasno je da je izgubio ciljanu publiku ovim nastupom. Mogao je da prođe umjesto Danske sa drugačijim nastupom moje mišljenje.

Da izvinete, ali koga briga za neke poruke, priče, mitove koji blage veze nemaju sa pesmom. RTS ima tu naviku da stalno na silu ubacuje neko glumatanje, pričanje priče kroz nastup. Koju priču je glumio Slimane tokom njegovog nastupa? Nema potrebe da svaki nastup bude kao predstava, dovoljno je stati, otpevati i imati odlične animacije uz fantastičnu režiju koja bi ispratila atmosferu pesme. Eto Iolanda je imala plesače, ali njihova koreografija nije bila glumatanje već se savršeno uklopila uz zvuk i režiju.

Duška i Princ se malo pre uključili u Beogradsku hroniku iz Bazela.

Duška kaže da je sigurna, da je glasao žiri pored publike, da bi Stefan bio u finalu. Kaže da je drugo polufinale bilo mnogo intenzivnije i dinamičnije.

Princ rekao da je ponosan na sve što su uradili i misli da nisu mogli više da daju od onog što smo videli. Dodao je da je spokojan jer je dao sve od sebe. Čestita svima i koji su ušli u finale, i onima koji nisu, jer su svi briljirali. Raduje se povratku kući i novim nastupima.​

View attachment 34410
Ma kako da ne samo traze izgovore.
Sto se Duske tice vreme je da ide u penziju, obicno gledam prenos na yt ali sam sinov gledao prenos rts-a jer nisam sam glefao. Znaci sta ta zena ume da izlupa je jezivo. Prvo lupa gluposti ker je neinformisana, drugo jako je nekultirna.
Stvarno mi je muka bilo dok sam je slusao

Back