ESC balada pre svega mora da moderna produkcijski, a izvođač jednostavno mora da ispriča priču i da prenese emociju pesme na vrlo transparentan način. U prevodu, mora da te naježi. Rekao bih da Princu manjka i jednog i drugog aspekta, jedino u čemu jeste dobar je vokalni izražaj. Nažalost, njegov lični muzički kvalitet ne prati pesma i to je ono što se od početka potencira kao glavni nedostatak. Po mom mišljenju, on je samo još jedan u nizu naših predstavnika posle Bojane, Nevene, Sanje itd. koji je potpuno omašio stil i servirao nešto usiljeno, bajato i pre svega nekonkurentno. I sve to je jako žalosno, jer smo sa adekvatnim pesmama sa svima njima definitivno mogli da konkurešemo za mnogo bolji rezultat. Najbanalniji primer je Konstrakta, koja je od starta bila potpuno svoja, izvela nešto u čemu je najbolja, i bez ikakvog pompeznog nastupa i preteranog vokalnog umeća oprala ručice u lavoru i završila u top 5. Kockice moraju da se poslože, a kvalitet numere odavno nije merilo za bilo kakav uspeh, malo više je i do okolnosti.
Sa ovim postom ću se skoro pa potpuno složiti, a posebno s tim da smo mnogo, mnogo dobrih vokala protraćili na prosečne ili čak ispodprosečne pesme.
Bojani posebno, ali ni Sanji, bar 2016. godine, ne zameram ništa, jer su obe bile delimični ili totalni anonimusi, koji su, razume se, iskoristile poziv RTS-a i autora te obe išle s nametnutim pesmama.
Sanja, iako je volim, definitivno je postala čista komercijala isključivo za balkansko tržište i dijasporu, tako da je i drugi put, kada je možda bila u prilici da se mnogo bolje predstavi, otišla s mnogo gorom pesmom. Nažalost, za razliku od odlične pesme iz 2016. godine (rezultat me ne zanima), 2021. godine otišla je, obzirom na svoj potencijal i potencijal HCN-a, s teškim smećem od pesme. To je moje uverenje, ne samo mišljenje.
Bojana se, uveren sam, dok god RTS ne povuče jezičku barijeru i ne dozvoli da se peva na bilo kom jeziku na PZE-u, neće prijavljivati, što apsolutno razumem i podržavam. Ono što me, kao ESC fana, najstrašnije iritira jeste to što OGAE Srbije nije, ili bar nisam nikada čuo niti pročitao od njih, makar pokušao da skrene pažnju RTS-u, da ih zamoli ako treba, da se ,,mora" i treba dopustiti umetniku da peva na jeziku na kome želi umetnik. Ako su to pokušali i objavili nekad, respekt, onda sam to propustio, a voleo bih da to znam, bilo bi mi makar lakše. Ako neko zna, neka napiše.
Nevena, poput Princa, nema šlifa ni dara da proceni šta se traži, ali ona mi je, realno, od svih pomenutih daleko najnebitnija u kontekstu ESC-a, pa i inače njena muzika.
Konstrakta je institucija za sve gore pomenute i umetnik u pravom smislu, neko kome čak ni glas nije bio previše potreban da prezentuje sebe i svoju zemlju u najboljem svetlu. Žena definitivno ima ozbiljan tim iza sebe i visok IQ.