rs Srbija 2025: Princ - Mila

Princ izbacio album ali samo na Deezer-u 💀
Ima duet sa Gocom Tržan, eto zašto ga je hvalila.

Ma da, a to ni nije nikakav novi album. To su sve pesme stare po nekoliko godina. Samo su tek sada ubačene na striming platforme.

^ Rekao je valjda da je taj album u suštini samo objedinjena celina (svih?) dosadašnjih singlova pa zaokružen Milom, a da se na novom/drugom/narednom albumu tek radi.

Valjda će bar za taj privuć još neke autore sad kad je medijski izloženiji, stvarno je sumorna ideja da samo nastavi sa panoramom Bačićeve (ne)kreativnosti.

Osim u Molitvi, koja je svakako bila priča za sebe, crveno-crne varijante vizuala i kostima u baladama jednostavno ne piju vodu. Ne shvatam zašto se išlo u tom pravcu i opet potenciralo na nekakvih simbolikama, pričama i poukama pesme, kad se to mnogo puta nije pokazalo kao dobar izbor. Imali smo Sanju Vučić 2016. u sličnoj varijanti i cela ta dark atmosfera je ugušila celokupni vizuelni identitet i stopila se pesmom i scenom, što nije dobro. Ovde je definitivno trebalo ići na belu boju, igru svetlima i senki i neki kreativniji minimalizam, nešto tipa Portugala prošle godine. Toliko se pričalo i o toj njegovoj kosi kao delu imidža i celokupnog utiska, a ispada da će je na kraju vezati. Bukvalno mi sve ide kako ne treba.

Ovo sada mu je prvi zvanični album, i uskoro će izaći CD u fizičkom formatu, u izdanju PGP-a i Croatia Recordsa, u narednih 10-ak dana. Na drugom radi. O svemu tome je pričao u intervjuu, ako ste pogledali.

Što se tiče nastupa, treba sačekati, i ne zaključivati da će vizuelno to izgledati kao na onom promo isečku.

Osim u Molitvi, koja je svakako bila priča za sebe, crveno-crne varijante vizuala i kostima u baladama jednostavno ne piju vodu. Ne shvatam zašto se išlo u tom pravcu i opet potenciralo na nekakvih simbolikama, pričama i poukama pesme, kad se to mnogo puta nije pokazalo kao dobar izbor. Imali smo Sanju Vučić 2016. u sličnoj varijanti i cela ta dark atmosfera je ugušila celokupni vizuelni identitet i stopila se pesmom i scenom, što nije dobro. Ovde je definitivno trebalo ići na belu boju, igru svetlima i senki i neki kreativniji minimalizam, nešto tipa Portugala prošle godine. Toliko se pričalo i o toj njegovoj kosi kao delu imidža i celokupnog utiska, a ispada da će je na kraju vezati. Bukvalno mi sve ide kako ne treba.
Slažem se, crveno - crna estetika deluje izlizano i previše mračno za ovu pesmu. Umesto toga, belo, svetla, dim i minimalistički pristup bi bolje naglasili emociju i ostavili jači utisak, slično kao Slimane prošle godine. Ali isto tako treba i paziti da nastup ne bude kopija Mon Amour. Ne znam zašto se toliko insistira na plesačima, prvo je bila priča da će to biti momak i devojka, a sada vidimo 4 dečka. Bespotrebno skroz, samo će ga skrajnuti po strani a fokus treba da je na njemu. Ovako mi deluje preopterećeno simbolikom o grčkom mitu i bez prave usklađenosti. Mnogo, mnogo bolja ideja je bila Mali Princ. Kosa kao deo imidža je dodatno promašena ako se odustane od toga da bude puštena.

Nadam se da neko iz njegovog tima čita forum i naše sugestije za nastup. 🙏

Ma niko, samo pretpostavljamo da li će biti nešto na ovaj fazon. I molimo se da ne bude. 🙏

Što se tiče nastupa, treba sačekati, i ne zaključivati da će vizuelno to izgledati kao na onom promo isečku.
Ja stvarno moram da priznam Princu da ima taj TV star quality (derogatory) i da ja sada ziv nisam da vidim nastup.

Na njega sada gledam kao na Karleusu - iritira me apsolutno, ali takodje apsolutno pratim sta se desava.

Sustinski, da nije imao onu paklenu izjavu o gej populaciji, na njega bih gledao kao na Luku - iritantna pojava sa main character sindromom, ali ima dozu talenta koju cenim.
Kod Luke je to bila apsolutna originalnost u komponovanju i prezentaciji, kod Princa je to sjajan vokal i bugarstina koja prosto izbija iz njega.

Moja neka vizija nastupa tako da ispoštuje elemente koje je Princ želeo (žena u crvenom, mesec, crvena, crna i bela boja, patetika, itd).

photo-output.webp

Nosi belo odelo bez rukava, od propova ima starinsku klupu kakvu bismo mogli videti u parku u Parizu i uličnu svetiljku. Sa njim su na sceni dvoje plesača, momak (koji predstavlja mlađu verziju njega dok je još bio sa Milom) i famozna Mila.

Nastup počinje krupnim kadrom Princa koji sedi sam na klupi i peva direktno u kameru/ nama. Iza njega je noćno nebo sa naravno Mesecom 😂 Sve je u potpunom mraku, osim njega.

Kada krene prvi refren, on ustaje i pale se svetla. Zatim ide instrumentalni deo pesme (deo sa klavirom) i tada vidimo dvoje plesača kako romantično plešu na mesečini i on se kao priseća te veze sa Milom. Ispod njih, na podu, ostaju beli tragovi cipela kako plešu, aludirajući na prošlost i uspomene. Pod se u jednom trenutku pretvara u noćno nebo i vidimo svo troje u jednom kadru.

U završnici pesme se paleta boja menja iz crne/ tamnoplave u crvenu, pale se sva svetla, crvena i bela, pojačavaju se vetar i dim, drama dostiže vrhunac. Zamislio sam da završnica izgleda nešto kao kraj nastupa za Brividi 2022.

Malo je krindž, ali mislim da bi ovakav neki pomalo zastareo, ali opet elegantan i minimalan vajb preneo publici neku priču mnogo bolje nego mit o Orfeju i Euridici koji neće skontati 99% publike.

Last edited:
Moja neka vizija nastupa tako da ispoštuje elemente koje je Princ želeo (žena u crvenom, mesec, crvena, crna i bela boja, patetika, itd).

View attachment 33574
Jako lepo osmišljeno @Regulus, bravo za kreativnost i trud. 👏 Svideo bi mi se ovakav nastup, posebno ovaj početak gde on u krupnom kadru sedi na klupi, a oko njega dim. To bi bio pun pogodak i zainteresovao bi ljude odmah, a dalji tok bi im verovatno držao pažnju do kraja.

Danica izmislila klupu i plesni par još pre 10 godina, al ajde to uvek može biti atraktivno ako se lepo kadrira. Kako si se samo toga setio. 😅

Primetih da je u story-jy Princ i 4 plesaca. Dozvoljeno je 6 osoba na sceni, sto bi moglo znaciti da ce se pojaviti i plesacica. Sem ako on sam nije Euridika?
Na ovoj slici/storiju od pre nekih 15-ak dana je i plesačica. Isto je strankinja, kao i ovi momci. Verovatno ćemo imati i nju na sceni. Bilo bi besmisleno samo plesači bez Mile/Euridike.
1000020215.webp

Ideja sa plesačima – i to sada već očigledno sa više njih – sama po sebi je jako loša, s' obzirom na to da se radi o balkanskoj baladi starijeg datuma. Mislim da je to potpuni promašaj, skroz bezidejno i zastareleli pristup. Doda li se tome antitalenat i nezainteresovanost naše RTS delegacije kad je reč o kadriranju nastupa, tek tada se grozno osećam.

Efekat "šoka" koji je Princ spomenuo u jednom intervjuu verovatno se odnosi na njegovo presvlačenje iz crvenog u belo tokom same pesme, što mi je tek potpuni krindž – nešto već sto puta viđeno i nešto što mi je u brzim pesmama zar i prihvatljivo. Bojim se da će nastupom dodatno ruinirati samu pesmu, time dodatno smanjiti ne baš zavidne šanse za njen ionako upitan ulazak u finale.

Umesto da ide u potpuno minimalističkom pravcu, bar onako kako je @Regulus to osmislio, čini mi se da osim pevanja, Princ nema talenat a ni tim oko sebe da odstupi od već pomenute bugarske estetike. Osim glasa – kojim će jedino i zablistati uživo – sve ostalo za sad deluje kao recept za zaborav.

Tužno je što su mi, od trenutka objave imena a onda i pesama za PZE, posebno nakon odgledanih polufinala, i ova PZE godina i cela ESC sezona za potpuni zaborav. I iskreno, nadam se da se nikad više neće ponoviti – ni nama, ni Evropi.
Navijaću za Princa i Srbiju naravno, ali očekivanja za ulazak u finale su mi nakon ova 2 odgledana klipa, na žalost, opala.

Meni se čini da su oni nakon loših reakcija odlučili da idu na neki šokantan nastup i da su zato angažovali Filarrijev tim.

Back