rs Srbija 2025: Princ - Mila

Vidim ovde se prica da li Dzehva zna da peva ili ne, a vec ste zaboravili da je Princ pokidao sa pevanjem i da je neslavno zavrsio.
Nije sve u pevanju ljudi moji, ima nesto i u samoj pesmi i stavu izvodjaca.
Mnogo gori pevaci od Dzehve su prolazili dobro na ESC, tako da ne vidim razlog zasto i ona ne bi pokusala.

Apsolutno je najbitnija pesma. Ja nešto ne verujem tim našim lokalnim pevaljkama i njihovim producentima da su sposobni da naprave neku konkurentnu pesmu, jer je 90% naše popularne muzike plagijat ili kaver nekih bugarskih, turskih i grčkih pesama, lol.

Mislim da nam je jedina nada za neki top 10 ili baš baš jaka balkanska balada poput Asteromate ili neka podrumara koja zapravo zna da peva i nije kuvana noga.

Moraću da te razočaram Reguluse, ali daleko bi Srbija bila od top 10 da smo imali MI Asteromatu. Ipak je to Grčka.
A Albanija po žiriju sa onakvom pesmom je bila gora od Izraela i jedini razlog što je u top 10 je zato što su imali veliku podršku tvt.

Sve zemlje sa Balkana osim Grčke ne mogu više računati na žiri, ne posle rezultata ove godine. Konstrakta nije bila ni u top 10 koja je imala bukvalno apstraktnu umetnost na sceni, a Tommy Cash je po žiriju bio DEVETI. Tu vokali nisu argument.

Treba slati tvt bait ako želimo visok plasman i tjt.

Molim Vas više sa ovim da li neko zna da peva. Tomi Keš ubo jedan top i bio drugi kod publike. Evo Princ je pevao pa gde je završio.

Ja sam za to da stvarno treba da pošaljemo neko ludilo, bukvalno Tea Tairović pa i Desingerica, ako ništa drugo bar će vratiti neki hype kod nas.

Ako imaju dobru i zaraznu pesmu, pa i lošije live vokale nasnimljeni prateći mogu da pokriju.
Pa treba prvo da se svidi RTS žiriju, kod god bude loš vokalno zalepiće ga za dno. Toga smo se bar nagledali prethodnih godina. Lako ćemo mi za posle ako je pesma hit i popularan izvođač, pogotovo u televote polufinalima.

Molim Vas više sa ovim da li neko zna da peva. Tomi Keš ubo jedan top i bio drugi kod publike. Evo Princ je pevao pa gde je završio.

Ja sam za to da stvarno treba da pošaljemo neko ludilo, bukvalno Tea Tairović pa i Desingerica, ako ništa drugo bar će vratiti neki hype kod nas.

Ako imaju dobru i zaraznu pesmu, pa i lošije live vokale nasnimljeni prateći mogu da pokriju.
Jedno je imati joke pesmu, sa konceptom…tu je najmanje bitno pevanje, videli smo i kod Konstrakte…, a drugo je doci sa pesmom gde su dugi toni za ispevavanje, gde je brza pesma gde moras i da igras i pevas, tu je i te kako bitno da se ne ispadne iz intonacije, jer onda to pevanje bas kvari utisak cele pesme, kada bi teodora otisla, onda jeste pevanje bitno, a da ode neki joke program, tu pevanje je u drugom planu

To jeste, nije isto kad si zafrkant kao Tomi pa je nebitno kako pjevaš, i kad si ozbiljan kao recimo Kipranin koji je vokalno bio slab i izdisao i trčao sa matricom, odmah je drugi doživljaj i utiče na glasače.

Pošto je počelo zbog Teodore o tome, mislim da ne bi imala problema da iznese svoju pjesmu dobro, jer neće Wasted Love pjevati nego fazon Fuego kojoj su i te kako pomogli prateći u Lisabonu jer je žena preplesala skoro cijeli nastup

Da, Eleni nije nesto vokalno briljirala kao i Noa dok Channel jeste, ali sve zavrsile u top 3. Za takve pesme je bitnija energija i koreografija.

Za takve pesme je najbitnija energična tj. odlična koreografija i adekvatna režija, kao i vizuali.
Npr. We Will Rave je imala mlaku koreografiju, premračnu scenu, Kaleen je harizmatična kao džoger i režija nije ispratila pesmu pa je zato i flopnula, a realno je mogla u top 10 sa totalno drugačijim nastupom i boljim izvođačem.
Ja iskreno nisam siguran da li mi imamo koreografe i reditelje koji bi mogli da osmisle dovoljno dobar nastup za bop jer su kriterijumi previsoki za taj tip pesama, pogotovo nakon Chanel.

Pevač na ESCu mora da ume da peva svoju pesmu.

Tu je razlika između Tomija Keša i Luke Bleka/Marka Bošnjaka - Tomi je znao šta može da iznese (na jedvite jade), dok su se Luka i Marko ozbiljno precenili i onda je izgledalo dosta jadno.

Ne bih rekao da je Tomi uspeo da iznese, štaviše meni gore zvučao i od Luke i Marka. Njegova prednost je što je imao zaraznu pesmu, a ne što je uspeo da je iznese vokalno.

Meni nije zvučalo gore jer iako je sigurno lošiji pevač, za pesmu kao takvu nije bilo toliko bitno kako si je otpevao. Znači mudro ju je odabrao, u skladu sa svojim vokalnim mogućnostima.

Meni nije zvučalo gore jer iako je sigurno lošiji pevač, za pesmu kao takvu nije bilo toliko bitno kako si je otpevao. Znači mudro ju je odabrao, u skladu sa svojim vokalnim mogućnostima.
Nije pogrešio u izboru pesme, ali verovatno bolje od toga ni ne može. To i dalje ne znači da je bolji bio od nekih drugih, več samo da mu je akcenat nastupa bio na nekim drugim stvarima.

Slazem se sa tobom @FFM. Mislim da na Evroviziji pevaci treba da se drze svojih pevackih mogucnosti. Estonac je izabrao takvu pesmu, da mu glas nije ni bio potreban i gde su neke druge stvari izasle u prvi plan i zato je prosao tako dobro. Osobe koje izaberu neke zahtevnije voklane pesme, a ne ispune to, onda naravno da ce se predstaviti slabije. Svako treba da izabere ono sto mu najvise lezi.

U našim pesmama vrišti od orijenta, od ritma, aranžmana, sad i teksta.Turci ne mogu na Evroviziju, a imaju i kompozitore, producente i koreografe kakve mi možemo da sanjamo. Mi pevača i tekstopisca, Turci ostalo pa na ESC i možda bude nešto.
Svako malo mi iskaču delovi koncerta Tee Tairović i ona jeste potencijal kakav ESC voli. Ja je pamtim kad na ZG nije umela dva tona da ubode, ali ozbiljan je perfomer. Problem je što ne mogu da zamislim PZE na kom bi ona pobedila, a konkurenti joj Zorja ili Džordži, koja jesu ESC potencijal i koje žiri ne može ignorisati.

U našim pesmama vrišti od orijenta, od ritma, aranžmana, sad i teksta.Turci ne mogu na Evroviziju, a imaju i kompozitore, producente i koreografe kakve mi možemo da sanjamo. Mi pevača i tekstopisca, Turci ostalo pa na ESC i možda bude nešto.
Svako malo mi iskaču delovi koncerta Tee Tairović i ona jeste potencijal kakav ESC voli. Ja je pamtim kad na ZG nije umela dva tona da ubode, ali ozbiljan je perfomer. Problem je što ne mogu da zamislim PZE na kom bi ona pobedila, a konkurenti joj Zorja ili Džordži, koja jesu ESC potencijal i koje žiri ne može ignorisati.
Sve dok su to Zorja ili Džordži, dobri smo, samo da nije neki Sedlar....

Zahvaljujući Netflixu i inim servisima, na kojima postoji titl umesto nadsinhronizacije engleskog, i zahvaljujući video igricama i društvenim mrežama na engleskom...
Mlađe generacije više ne gledaju nadsinhronizovanu televiziju, već su odrasle na engleskom sadržaju...
Pretpostavljam da je slično i u Španiji...
Хахахахахаха па Нетфликс има за сваки енглески филм или серију синхронизацију на италијански и синхронизацију на европски шпански и латино-шпански. Није слично у Шпанији, исто је као и у Италији, натуцају енглески. Ивица Дачић има већи вокабулар од било ког 20-њег Италијана или Шпанца. То што људи у Србији и даље верују да је енглески маст хев у свету је друга ствар. Он јесте маст хев за мале популације попут Србије, у већим популацијама је он само плус, не нешто за морање.

A jbg, kod nas se dva dobra ne mogu sastaviti nikako... Izvođači koji su aktuelni i sa solidnim evrovizijskim potencijalom ili nisu zainteresovani za takmičenje što zbog unaprijed zakazanih i rasprodatih tezgi/koncerata, straha od neuspjeha i uticaja mogućeg flopa na karijeru a i oni koji se pojave na PZE dođu sa prosječnim filerima i neinspirativnim nastupima smatrajući da će proći samo na ''ime'' i da ne trebaju mnogo da se trude a s druge strane artsy mlade nade koji su podrumari i siromašni k'o crkveni miševi često se pojave sa fantastičnim idejama ali nemaju sredstava realizovati svoj projekat na velikoj sceni, na to da se dodaju RTS-ovska uplitanja u sve i svašta ubacujući svoje uhljebe i dobije se šta se dobije - smuti pa prospi.

Mislim, ja volim PZE najviše zbog februarskog hajpa i zato što mi dođe kao šlag na tortu na kraju sezone ali ga ne želim po svaku cijenu, ukoliko se ovakva društveno-politička kriza produži do iduće godine (najvjerovatnije da hoće) i na konkurs se prijave mahom kriminalne pjesme kao ove godine onda ne vidim razlog zašto bi se morao pošto-poto održati izbor eto samo da bi ''trajao'', u tom slučaju ili da se odabere iole valjana stvar sa konkursa ukoliko uopšte postoji ili da se odustane i internim putem pošalje Zorja sa nekom apokaliptičnom pjesmetinom koju bi komponovala Thea Devy! :love:

Nas ništa ne spriječava da iduće godine budemo u finalnom top 10, eto recimo Grčka u post-kovid godinama - 2021 i 2022 top 10, pa 2023 polufinalna flopara poput naše a onda 2024 zamalo top 10 i 2025 opet ubodoše, potrebno je imati viziju i adekvatan tim pri odabiru pjesama.

Srbija svakako nema naklonost žirija šta god poslali ali barem možemo šarati u žanrovima i igrati na kartu televote bejta, jedne godine ići tipa sa nekom turbo-folk ili narodnjačkom sprdnjicom ala Moldavija a sljedeće sa nečim ozbiljnim i konceptualnim, pristup se mora mijenjati kako se zna i umije i još nešto - da konačno malo odmorimo i predahnemo od balada i mračnih pjesama!

Back