rs Srbija 2026: LAVINA - Kraj mene

Ok je prva polovina, verujem da će nas staviti u donji deo, između 9. i 13. pozicije. Samo da nas usendviče između neka dva smora i top.
Jedan smor je već prošao zvani Belgija. A i pesma "dancing on the ice" se poklapa sa bazom vatrom i vizualima tako da eto prilike. Još kad bi Jiva prošla nekako pa nas usendviče između njih.....da pevamo 😆 😆

Još 40 Evrovizija da komentariše, opet bi neku informaciju izmislila ili slagala. Njoj je ovo mentalno stvarno kao ekskurzija i dobro joj dođe jer ne mora da gleda kolege u Takovskoj koje ne može da smisli.

Ma savršenstvo od nastupa sinoć, bukvalno su nam momci servirali audio-vizuelni spektakl i prosto ne možeš vjerovati da ispod onog masterpiece-a u potpisu stoji ''Serbia'', onoliko vatre i zemljotresa, fenomenalna kadriranja uz njihove stajlinge i Lukine facijalne ekspresije - uh jednom riječju! 🔥

Definitivno naš najprofesionalniji odrađen nastup ikad, nadam se samo da ovo neće biti izuzetak i da RTS-ovci neće sljedeće godine nastaviti po starom nego da se nastavi u istom, produktivnom i uspješnom ritmu.

Baš se osjetilo da su dali svoj maksimum maksimuma i ostavili dušu na sceni, sve je bilo kako treba i na svom mjestu tako da ja tu ništa ne bih dirao za subotu, samo da se režiji ne ponovi propust sa frajerom koji upada na binu kako bi sklonio plašt lol, neka ga iseku.

A po pitanju izvučene prve polovine za finale - pa sad i ne igra neku veliku ulogu da li je prvi ili drugi dio kad već od početka finalne večeri može da se glasa, neka nas usendviče između dvije nebitne balade i Bog da nas vidi.

Ja zaista Dušku više ne mogu ni da zamislim, njeni komentari su odavno prevazišli granice profesionalnog izveštavanja. Žena umesto da se sabere, svake godine je sve toksičnija, mogla bi da sjaše jednom za svagda.

Inače, ja sam još pre skoro dva meseca ovde napisala da će i Srbija i Litvanija proći u finale bez obzira koliko su nas eurofanovi otpisivali i hajpovali Crnu Goru i Gruziju samo zato što su uptempo treskavci.

Mislim da smo mi i Litvanija u poslednjih par godina definitivno najeksperimantalnije države na ESC.

Kaže Duška da su se žiriji 2015 uplašili Bojane Stamenov i da su oni koji su joj davali u polufinalu 10 i 12, u finalu nisu ništa. A ona ustvari u polufinalu bila tek 13. kod žirija.
Njeni komentari na pesme mi toliko ne smetaju, ali laganja i peglanje blama već teže podnosim. Komentarišući sinoć kviz u kom su učestvovale njene kolege reče "Dobro je što sam odbila da učestvujem u ovom kvizu" tobož cringe, a u stvari zna da ne bi odgovorila ni na jedno pitanje. Gledala sam je u nekoj zabavnoj emisijhi posvećenoj Evroviziji, pre nekoliko godina kad od 3 pitanja nije znala odgovore na 2. Bilo je: "To bih trebala da znam, pa to sam komentarisala, ali mnogo je toga bilo pa mi se pomešalo." Mislim da osim naših predstavnika i pobednika, ostale učesnike zaboravi, kako sleti na Surčin.

Sinoć je bilo energično i prelijepo.
Početak do druge strofe vokalno slab, Lukan je bio bez daha, ne znam da li mu je onaj kožuh pretežak za vukljati i nosati po sceni, ali delovao je bez daha i uplašeno, ali od druge strofe je bio mnogo bolji.

Samo jako i samo hrabro!

Pričao je o težini tog ogrtača i da ga dosta sputava u nižem delu pesme, sigurno je imalo uticaja.

Eto, znači zarad ogrtača ujebe pevanje.

Verujem da će u finalu biti mnogo bolji, možda je i trema uticala na početak i to gušenje. Ako je ogrtač onda hvala stilisti što se usrao Lukiju u grlo.

Radio je covek 3 probe pre toga, ako stvarno ne moze da peva od ogrtaca imao je prilike da to kaze

Nije se žalio, već je samo konstatovao u jednom intervjuu. Verujem da ne bi pristao da ga nosi da ne može da se izbori, ali uz tremu i pritisak, pa i ogrtač sigurno nije bilo lako.

Pa verovatno ima nekog udela, u smislu da je teže pevati s ogrtačem nego bez njega, to je sigurno.

Ali ipak msm da je bila trema. Jer i prvi refren je bio dosta tih kada ga skine, a posle je otpevao kako treba.

Primetno je bilo tiše i nesigurnije nego na PZE-u, ali samo taj ulaz u pesmu. To svakako ne može da anulira fantastičan utisak koji su momci generalno ostavili. Biće to još bolje u finalu. ❤️

rs Srbija 2026: LAVINA - Kraj mene
Back