rs Srbija 2026: LAVINA - Kraj mene

Meni uopšte ne bi smetalo da su joj dali visoke poene. Bar sama pesma mi je interesantna. Smeta mi to ciganisanje i neumesno prozivanje.

Prozivanja (zasluzenog) ne bi sigurno bilo da je bilo 5, 6 poena. 7 evo.
Bar ne od ljudi koji razmjenjuju argumente i nisu ostrasceni. Ne znam za Danijela konkretno, ali evo ovde ne vjerujem da bi iko zamjerio.
Ljudi u Crnoj Gori npr vecina ne bi.

Meni uopšte ne bi smetalo da su joj dali visoke poene. Bar sama pesma mi je interesantna. Smeta mi to ciganisanje i neumesno prozivanje.
Kako Skandinavci mogu jedni druge konstantno da podrzavaju? Kako mi stalno svake sezone pricamo da imamo sigurnih 24 poena od Crne Gore, pa i Hrvatske? Zasto onda i ta Crna Gora ne bi ocekivala od nas 24 poena? Sta, mi mozemo da se nadamo da od komsija dobijamo, oni ne? Vesna Dedic je apsolutno bila u pravu. Mi smo jedna zemlja nekada bili svi, bliski smo jako i treba jedni druge da podrzimo, kakva god pesma u pitanju bila. Jednostavno, moramo.

Ne dešavaju se uvek 12-ice. Podrška uglavnom da, bilo ovde ili na severu Evrope, ali ne po svaku cenu. Poenta cele priče je da treba tražiti razloge neuspeha i u svom pristupu. Isto važi i za Princa i srpsku delegaciju prošle godine, iako se niko nije toliko doticao zašto ova ili ona zemlja nisu dale toliko i toliko poena. Više se govorilo da bismo možda prošli da je bilo žirija, iako je malo verovatno.

Kako Skandinavci mogu jedni druge konstantno da podrzavaju? Kako mi stalno svake sezone pricamo da imamo sigurnih 24 poena od Crne Gore, pa i Hrvatske? Zasto onda i ta Crna Gora ne bi ocekivala od nas 24 poena? Sta, mi mozemo da se nadamo da od komsija dobijamo, oni ne? Vesna Dedic je apsolutno bila u pravu. Mi smo jedna zemlja nekada bili svi, bliski smo jako i treba jedni druge da podrzimo, kakva god pesma u pitanju bila. Jednostavno, moramo.
1) Zato sto Skandinavcu salju predstavnike koji umeju da pevaju za pocetak
2) Jedna zemlja smo bili, ali smo skoro svi zavrsili u krvavom ratu i gomila ljudi se i dalje ne voli i ne veruje jedni drugima, a politicari isto konstantno potpiruju na sve strane. Nemamo mi ni blizu odnos Skandinavaca, nemoj da se lazemo
3) Niko ne mora nista

Mislim da bi još gora situacija bila da su HR i SRB žiri dali Tamari po tipa 6-7 poena, onda bi tek bilo “koliko malo joj falilo, što nisu mogli navući još tih nekoliko poena, užas” lol

Ovo sve mi je bukvalno ko da u školi na testu dobiješ jedinicu, do dvojke ti fali hrpa bodova i onda se ljutiš na učitelja što ti nije negdje navukao bodove da dobiješ dvojku

Glupo je da se poredimo sa Skandinavcima, jer na stranu sve, njihov mentalitet u odnosu na naš je suprotan univerzum. I ne podržavaju se ni uvek i po svaku cenu, već uglavnom kad su konkurentni. Evo, Felicia je dobila nulu od Finske, a nule od tvt-a u finalu je spasilo sveukupno 16 poena od komšija.

• Like
Reactions: FFM
Mislim da bi još gora situacija bila da su HR i SRB žiri dali Tamari po tipa 6-7 poena, onda bi tek bilo “koliko malo joj falilo, što nisu mogli navući još tih nekoliko poena, užas”
Isto to rekoh, ali eto neki misle da bi tada sve bilo super.

Nikakav problem, i žiriji CG i HR će ubuduće da glasaju profesionalno samo nemojte onda da kukate kada nas zakucaju na neko realno mesto. Jel vi stvarno mislite da je Lavina potpuno zaslužila 12 poena od CG i HR žirija ?

Već smo prodiskutovali i konstatovali da je i HR žiri imao svojih bisera ranije, pa ne moramo čekati novo "profesionalno" glasanje, već se dešavalo.

Već smo prodiskutovali i konstatovali da je i HR žiri imao svojih bisera ranije, pa ne moramo čekati novo "profesionalno" glasanje, već se dešavalo.

Aha znači smetalo bi ti da HR žiri glasa profeisionalno a braniš naš kada glasa "profesionalno" ?

Aha znači smetalo bi ti da HR žiri glasa profeisionalno a braniš naš kada glasa "profesionalno" ?
Ne branim ništa, već ističem da se nama desila još gora situacija od strane suseda, i to kada oni nisu prošli u finale. Ni ovi ni oni nisu cvećke pa kako se zalomi. Svaka godina je priča za sebe.

Mislim da bi najadekvatniji zaključak na temu oko polemike komšijskih glasova zapravo bio da treba prihvatiti činjenicu da se žiri često ne vodi umetničkim kvalitetom pesama i da će uvek imati neki drugi kriterijum pri ocenjivanju. Potrefilo se da je HR žiriju ove godine svidela Lavina, čisto sumnjam da su nas rangirali visoko samo radi komšijske podrške. Isto tako, Balkanika je popila nulu (zasluženo), Sanja Vučić siću-2 poena, Nevena 4, Teya 3 itd. Dakle, ne radi se o bezrezervnoj podršci uvek i u svakoj prilici. Meni je to daleko bitnije na polju publike gde smo gotovo uvek jedni drugima visoko i to mi je negde pravo stanje stvari. Žiri se slobodno može poistovetiti sa političarima, tu su da ovakvim ispadima izazivaju rasprave i razdore, a narod je tu da im zapuši usta. Uvek bilo. ❤️

Nikakav problem, i žiriji CG i HR će ubuduće da glasaju profesionalno samo nemojte onda da kukate kada nas zakucaju na neko realno mesto. Jel vi stvarno mislite da je Lavina potpuno zaslužila 12 poena od CG i HR žirija ?
A po čemu nismo zaslužili ove godine 12 poena? Objektivno odličan nastup, odlična interpretacija. Ljubav koju imaju ili nemaju prema žanru po strani. I to ne samo od Hr i Cg žirija, nego i drugih.

Kao što smatram da je Lelek zaslužio 12 od Srbije, jer je nastup em odličan, em je potpuno naš senzibilitet. Mi smo najviše od svih bili 'adresa' za ovakvu pesmu.

Konstrakta nas je 2022 svojom unikatnoscu stavila na radar kod stranih fanova. Ali mislim da se sa ovom godinom jahanje tog talasa zavrsilo.

Back