• Zbog održavanja foruma, pristup neće biti moguć večeras od 21h do završetka radova (nekoliko sati).

rs Srbija 2026: LAVINA - Kraj mene

Vadila ih je harizmaticnost, Sanjino pevanje i dijaspora a nama je to bilo ludilo mozga jer su kod nas bile u peaku popularnosti i girl bop kakav smo prizeljkivali godinama.
Ovo 100%

Pesma je bila messy, styling je bio messy, izvodjenje koreografije je bilo messy.

I ja bih ponovo da vidim Džipsija na PZE-u, baš ga spominjao pre par dana. Prošli put je bio odličan uživo. A moglo bi i nešto na romskom. Neka Kusturica režira...

Ja sam nekako stekla utisak ovih poslednjih godina da smo nekako uvek birali ili bar da su favoriti bili neki fini (skromni) nenametljivi ljudi, umetnicke duse (pa cak i Princ) ... koji su vise uzivali u toj umetnosti nego u promociji i nametljivosti (Dara je da se ne lazemo iskakala iz frizidera)...
Mozda nam je stvarno potrebna jedna Maja Nikolic (jezik odgrizla samoj sebi sto sam ovo rekla 🙈 :ROFLMAO: ) ako zelimo da budemo ``vidjeni``
P.S. mada opet ponavljam - ja sam uvek za neku posebnost, specificnost i da bude onako iz srca pre nego namenski...

Prosle godine bilo je bar 3-4 bolja paketa od Princa koji su bili autenticniji (Tam, Vukajla, Oxajo, pa i Filari i naravno Haremke) tu smo bas omanuli u originalnosti

Nije pitanje ko bi mogao, nego kakav kalibar šaljemo i šta uopšte želimo na ESC.

Ako pogledamo Bugare od 2016, gotovo ceo umetnički proces su prepustili strancima, od pesme do samog nastupa. Pa čak su i uvozili neke izvođače i prateće vokale. Znači odavno pucaju isključivo na rezultat.

Naš pristup je dijametralno suprotan, razvijamo domaću scenu PZE festivalom i ko se najviše potrudi ide na ESC, bez puno kalkulisanja. Tu je mnogo domaćeg rada i iskrenijeg angažovanja. To se uglavnom neće rezultatski odraziti, ali svako dobija priliku da se pokaže u tih tri minuta. S te strane mi je i draže 17. mesto nego da se tripujemo da smo neki powerhouse svake godine.

Fascinantno mi je koliko se RTS sa PZEom hvali kako je to platforma dobra za nova lica, koja iznedri mnogo novih pevaca, buducih zvezda, a sve te nove pevace ili anonimuse gledamo jednom godisnje. Ja se stvarno nadam da ce Lavina nesto uraditi nakon ESCa, da ce iskoristiti ovo.

Neko ih gleda jednom, a neko više puta, zavisi da li ih pratiš ili samo čekaš PZE da ti se ukažu. Lavina će nastupiti na Arsenal festu, 25. juna, kao i Oxajo 27. juna, zatim Lavina zakazala koncert u Beogradu 19. septembra, biće i albuma... Oxajo ima svirke, npr. 14. maja nastupali u Zappa bazi u Beogradu. Princ objavio dve nove pesme "Euforija" i "Starija", sad 31. maja nastupa u Kruševcu, pre neki dan pevao u Derventi, punio dva puta mts dvoranu sa Šejlom, uskoro ponovo ide u Kinu. Eegor je imao solo svirku 30. aprila, uskoro izdaje album, a sprema i posebnu nemačku verziju "Klabera". Dešava se svašta nešto, i to dobrim delom zahvaljujući PZE-u i Evroviziji.​

Nije pitanje ko bi mogao, nego kakav kalibar šaljemo i šta uopšte želimo na ESC.

Ako pogledamo Bugare od 2016, gotovo ceo umetnički proces su prepustili strancima, od pesme do samog nastupa. Pa čak su i uvozili neke izvođače i prateće vokale. Znači odavno pucaju isključivo na rezultat.

Naš pristup je dijametralno suprotan, razvijamo domaću scenu PZE festivalom i ko se najviše potrudi ide na ESC, bez puno kalkulisanja. Tu je mnogo domaćeg rada i iskrenijeg angažovanja. To se uglavnom neće rezultatski odraziti, ali svako dobija priliku da se pokaže u tih tri minuta. S te strane mi je i draže 17. mesto nego da se tripujemo da smo neki powerhouse svake godine.
Pa upravo ovo.
Svaki naš nastup i naša pesma je naš proizvod. Proizvod tih izvođača pre svega. Čuli smo kako se ponašaju organizatori prema takvim entrijima od Andrije iz Lavine. Njima je problem da ispune minorne stvari po zahtevu, jedan čovek koji treba da pokupi plašt je 'previše ljudi na sceni', ali zato kad ulete izraelske šuške i drim timovi, onda se okreću garsonjere i sobe po sceni i niko ni da zucne.

Bugari za razliku od nas ni ne gledaju ESC na takav način, do ove godine mislim da ih je baš bolelo uvo za Evroviziju. Njihova televizija je uvek učestvovala sa namerom, sa proverenom formulom i znali su šta hoće.

rs Srbija 2026: LAVINA - Kraj mene
Back