Pokahontas
Ekspert
Razmišljam koliko mi je krivo što nikad nismo dobili spot za Samo mi se spava. Srećom Lavina neće napraviti istu grešku 
Isto, tekst mi je opsesija, pogotovo jer sam i ja iz Nisa i oni su nekako uklopili taj nacin izrazavanja (red reci). Neverovatno mi je da smo od najgoreg teksta prosle godine koji je bas bio nepovezan dosli do najboljeg na ESCJa toliko volim Kraj mene da bi mi teško palo da bude engleska verzija u Beču
Kolika je kvota da bi se smirili?Nanu, da opljackamo mi tu trafiku, uplatimo sve na Srbiju i smirimo ove nase? A?
Iskazivanje mišljenja nema veze sa konstantnim trolovanjem sa pričom o kladionicama. Ne znam šta ima da se diskutuje na svaki skok ili pad i da nas svako malo neko o tome obaveštava, kao da nemamo internet i ne možemo sami da proverimo stanje ako nas interesuje. Mene lično, a i većinu ne interesuje, jer su se milion puta pokazala potpuno irelevantnim ta stanja i nedelju dana pred ESC, a kamoli 2 meseca. Tako da ne moraš spinovati, niko od nas nije rođen juče.Razumem da vecinu to nervira,kao i da te kvote nisu relevantne za krajnni skor,ali uticu na neki utisak generalni.A uostalom ovo je forum,dok se neko ne vredja i dok je sve ,,politicki korektno",ne vidim razlog zasto neko ne bi usko u temi pricao o tome,ovo je forum valjda sluzi da se iskaze misljenje,a vezano je itekako za temu.Jeste ispricana prica,ali svaka promena i na bolje i na gore je ovde predmet diskusije...
Upravo sam ja o tome govorio pre neki dan kada sam rekao da se bojim da mozemo biti i NQ, sto realno nije iskljuceno, bas zato jer se vratio ziri i sto je nase polufinale rekao bih jace. Ali neki ljudi su to pogresno protumacili pa su bili u fazonu da sam pesimista, odakle odjednom taj pesimizam? Opustite se, mi smo siguran Q, samo je formalnost do maja. Da , iaabrali smo najbolju mogucu opciju koja je postojala ove godine na PZE-u i nastavicu da podrzavam momke i posle ESC-a, samo mislim da mi nismo siguran Q kao sto neki misle. A to ne znaci da sam postao pesimista...vec samo smatram da posto imamo specifican zanr koji smo poslali, da je za mene licno previse biti samouveren i reci 100% smo Q. A momke cu podrzati do neba ako trebaLjudi, zašto pišemo imena jezika i prisvojne prideve poput engleski, češki, francuski velikim slovima?
Elem, da se nadovežem na temu kladionica. Podsetnik da kladionice ne predviđaju plasman, već potencijal za pobedu. Najveće šanse za pobedu imaju one zemlje koje pobede kod žirija ili publike ili makar imaju potencijal da budu visoko kod oba. Mi to nemamo. A osim toga, kao što je neko već pomenuo, države uplaćuju pare same na sebe kako bi se istakle na kladionicama.
Jesmo potcenjeni definitivno, ali takođe ne mislim da smo 100% siguran Q kao što neki tvrde. Mislim da smo kod žirija siguran bottom 5 u polufinalu, tako da ćemo najvrv morati da imamo dosta dobar televote. Pored toga, već ima dosta sigurnijih finalista u našem pf (). Tu je i
koju nikad ne treba otpisati kakvu god pesmu imali. Imaju jaku dijasporu i ovo mi deluje kao pesma koja bi mogla da se dopadne žiriju. A neko će sigurno i da iznenadi i servira jak nastup od ovih manje konkurentnih pesama, dok će naš nastup kao i obično da izgleda 10-20% lošije nego na PZE, jer RTS boli tuki.
Ovako na slepo mislim i dalje da možemo u finale, verovatno sa 8-10. mesta, ali ne uzimam ništa zdravo za gotovo.
Kad pre?? 2 meseca ce biti tamo?
Nemaju oni pravila za ono posle PZE. Samo za PZE. Kad prodje PZE moze da se menja sve, moze i izvodjac da odbije da ode i ne potpise ugovor i ode neko drugiNisam ni mislio na ESC pravila nego na RTS pravila i da li možda u tom konkursu za one koji prijavljuju pesmu piše nešto tako.
Hot takeDali je Lavina potvrdila ucesce na nekom pre partiju? Procitah jutros da je Ukrajna potvrdila Amsterdam i Spaniju mislim, i jos neke zemlje. Za nas nisam jos nista pronasao
Pa jer su izvukle najbolje iz pesme. Bukvalno su prenele energiju. I niko im nije mogao to osporiti. Zato mislim da nema razloga da se plašimo jer je i Lavina baš uverljiva.Nikad se ne zna kako će žiri da glasa, mislili smo da Hurricane neće biti žiriju za prolaz a bile im 9. u polufinalu u kojem nije bio niko iz regiona
Slazem se potpuno. Ali pitanje je da li ce i drugi na ''Kraj mene'' gledati onako kako je ti gledas, kao i vecina nas ovde, ili ce je potpuno izignorisati bahato i bezobrazno, a imaju pravo na to! Kada kazem ''drugi'' najpre mislim na ziri. Eto, mozda to novo pravilo gde od 5 zirija koliko svaka zemlja mora da ima, dvoje ne sme imati preko 25 i donese rezultate po nas. Bas razmisljam da li je dobro po nas sto se vratio ziri, ili bolje da je ostalo samo tvt u polufinalu, zbog specificnosti zanra pesme koje smo poslaliJa lično mislim da bi ljudi u žiriju za razliku od publike trebali biti muzčki obrazovaniji pod čime podrazumevam razvijenu svest i poštovanje za različite muzičke žanrove. A i pored toga, drugo je da ova pesma mediokritet i da baš nema ništa posebno da se ceni nego da se oslanja samo na žanr i to što smo drugačij, ali ovo nije prosečna pesma na Evroviziji, imamo efektnu pesmu sa samouverenim izvođačem koji u smislu prenošenja utiska ne može sam da omane. I po meni nije objektivno pored 10 drugih mediokritetskih pesama da se ovo izbojkotuje.
Treće je da prosečnom slušaocu taj stil muzike je neprijatan i neprijemčiv ali ni on nije ravnodušan u svojoj reakciji.
Pa i biće iznenađenje za 99% gledalaca te večeri koji će prvi put videti i čuti pesme.Hot take
Možda je bolje da ne idu. Treba da se čuva glas
Pojavi se Lavina u polufinalu i kao čin totalnog iznenađenja i na nikad viđeno. Onako, da oduvaju!
S druge strane kad se setim genijalnih pripartija Konstri sa peškirima iz hotela i crnog lukaca sa svojim najjačim u pripitom stanju "gejm over *ič" n e p r o c e n j i v o!![]()
Upravo zbog toga bi jako voleo da momci donesu lep rezultat. Zato sto smo se ovde svi ujedinili na forumu i slozili ko treba da nas predstavlja. I sve bi to bilo lepo zaciniti sa nekim finim rezultatom, da se ova prica zavrsi na najlepsi moguci nacin. Ne desavase cesto kod nas u Srbiji da se nas narod ujedini oko neke odredjene stvari. Uvek je lepo videti tako nesto ovdePa dobro šta sad, bitno je da smo ponosni i da očekujemo dobro jer realno imamo razloga da očekujemo dobro više nego prethodnih godina računajući i Konstraktu. A sad ako ne bude dobro, misliću o tome posle. Nemam ništa od toga da brojim ljude u žiriju i razmišljam o tome ko će biti bezobrazan. Otkud znam. Znam da imamo dobru pesmu i da objektivno nismo zaslužili loš plasman a kamoli ispadanje.