Nemojte više to deliti. Kakvi su nam mediji, dođe mi da zabranim prenošenje tih random fan glasanja na forum. Neki mediji toliko površno prate Evroviziju, da nisu ni konstatovali da je to neko glasanje koje je organizovao fan iz Azerbejdžana na nekom random skupu ljudi, ako je uopšte i bilo glasanja... i od toga napraviše vest, a u to će prosečan stanovnik Srbije i poverovati, jer misle da je Srbija uvek među glavnim favoritima, valjda ih era 2004-2008. navikla na to. U najgoren slučaju, očekivaće top 10.
A zasto smo vecito mi krivi sto mediji prenose nepouzdane informacije sa raznih foruma kao vesti? Mi sad ne treba da se zabavljamo i fantaziramo na mestu koje zato sluzi jer oni ne rade svoj posao? Pa stvarno....
O toj istoj vesti se već pisalo više puta na forumu, i to je prenelo X portala. Nema nekog smisla da sad kako ko vidi to, podeli ovde screenshot. Bar verne fanove valjda zanima više nešto što je realnije. To ne znači da ne treba da verujete u dobar plasman, to je skroz druga tema. Domaći mediji opšte tematike uglavnom nisu dobar izvor kada su u pitanju evrovizijske vesti, naravno ako isključimo direktno izveštavanje sa lica mesta i intervjue.
Pa, dobro, onda izbrišite post. Meni je bilo smešno. Ionako ovde pričamo o jednom te istom, jer smo sve odavno olaborirali. U protivnom tema bi se umrtvila. Barem 50 strana ovde su reciklirani zaključci, nadanja i kladionice. No big deal.
Nije stvar u tome da li će se izbrisati jedan post, neko i previdi, ali želim da diskusije idu u pravcu kvaliteta. Konkretno o tome se već pisalo na forumu, pa otuda i moja reakcija, da se ne ponavljamo, naročito oko takvih stvari koje liče na prvoaprilsku šalu. To nema nikakve veze sa tim da li neko zaista obožava pesmu i vidi je kao pobednika, već sa time da mediji pišu o nekoj tablici sa glasovima, šireći informaciju da je to nekakvo zvanično glasanje. Osim kvalitetne diskusije, moramo voditi i računa o tehničkim resursima, pa u skladu sa tim, ne možemo se ponašati kao agregator svega što vidite na internetu. Nemamo mogućnosti kao što imaju društvene mreže. Nedavno sam ponovo morao da brišem indeksiranje tabela u bazi, koje služe za pretragu, kako bih oslobodio prostor. Možda je neko primetio da forumu nije moglo da se pristupi jedno jutro pre nekoliko dana, pa to je bio razlog - puna baza podataka. Da li će sad biti dovoljno prostora da preguramo Evroviziju u maju ili ne, videćemo.
I još jednom, nije bitan jedan post, dva, već želim samo da usmerim forumske diskusije kako mislim da bi trebalo da izgledaju, što je bila i dosadašnja praksa.
Pa, dobro, onda izbrišite post. Meni je bilo smešno. Ionako ovde pričamo o jednom te istom, jer smo sve odavno olaborirali. U protivnom tema bi se umrtvila. Barem 50 strana ovde su reciklirani zaključci, nadanja i kladionice. No big deal.
Pa ovaj forum je jedno ogromno mrtvilo. A znamo da nekad nije bio, naprotiv. Valjda ljudi shvatili da ima drugih mjesta gdje se može zezati i pisati šta želiš. Ipak se radi o forumu zabavnog televizijskog showa, a ne o savezu komunističke omladine Jugoslavije.
Misija našeg foruma se nikad suštinski nije menjala i uvek se težilo kvalitetu, naročito u kontekstu pravih informacija, a oduvek u kombinaciji sa zabavom. Ono što se jeste menjalo tokom godina su pojedini forumaši, kao i komunikacija nekih novih, koji forum vide kao kutak za izduvni ventil, gde će izbaciti svu negativnu energiju, frustracije i pisati šta im je volja, bez obzira na određena pravila. Forum drugačije funkcioniše od klasičnih društvenih mreža, jer je akcenat na diskusiji, a ne praćenju dnevnih misli korisnika, ali kao što znate, sve mreže takođe imaju svoja pravila i nigde ne možete pisati bilo šta. Razlika je u tome što one funkcionišu globalno, po pravilu su veliki sistemi sa ogromnim tehničkim resursima, pa otuda prostor za deljenje istih informacija između različitih korisnika (logično, otuda i opcija Share unutar mreže), a opet s obzirom da ne deluju lokalno, provere se uglavnom rade automatski ili po prijavi, pa to bude sankcionisano ako značajno prekrši smernice. Forum je lokalnog karaktera, manjeg obima, pa urednici reaguju ili direktno ili po prijavi, i više su skoncetrisani na kvalitet sadržaja, kako dobri i informativni postovi ne bi bili zatrpani beskorisnim stvarima. To što je nekima vid zabave i smisao za humor drugačiji, ne može da utiče na celu zajednicu, koja je skup ljudi različitih karaktera, a koje treba usmeriti ka zajedničkoj diskusiji.
Pa ne verujem da su stvarno išli kombijem, ne idu ni njih šestorica samo + put je dug, mogu lagano da ne stignu na vreme , sigurno su kombijem išli do aerodroma samo
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.