• Zbog održavanja foruma, pristup neće biti moguć večeras od 21h do završetka radova (nekoliko sati).

rs Srbija 2026: LAVINA - Kraj mene

(sa RTS-om često i nazadujemo)
Bukvalno, džabe sve ako nemaš emitera koji će zdušno da podrži nečiju kreativnu zamisao i vizuelni doživljaj nastupa. Kako drugi grizu? Sa RTS-om je uvek neka situacija da se prave kompromisi i nateže, pa smo onda sirotinja, dža bu. Meni je jasno da mi nemamo švedski ili francuski budžet, ali dešavalo se da potpuno osmišljen i postavljen PzE nastup ne umeju da reprodukuju na ESC scenu, bez da nešto ne secnu gde ne treba.

Ovo danas sa probe je vizuelni potpis benda, a da je RTS osmišljavao koncept od nule sada bismo padali u nesvest.

Ono u čemu se Lavina razlikuje od ostalih podrumara (iako to više nisu) jeste taj potencijal za uspeh i van ove zemlje

Što kaže Pokahontas uvek svima nekako nešto fali, retko se pojavi kompletan izvođač bez obzira na to da l je mainstream ili podrum

a komercijala ima pare, ali im ne pada na pamet da izlaze van zone komfora zarad evrovizije.
Ne znam koliko je do zone komfora, a koliko do toga da je stvarno rizik oslanjati se na RTS koji a) zdusno podrzava nesto alternativnije muzicare b) moze da im sjebe organizaciono i budzetski plan i egzekuciju nastupa

Mozda se sada kada ljudi vide sa Lavinom da moze da bude brutalan nastup Srbije ljudi i vise odvaze da dodju.

Uuuuuuh, doslovno padoh sa stolice :love:

Ovo je i više od onoga što sam želeo da vidim od, po mojim subjektivnim standardima, idealnog predstavnika Srbije. Momci su nadmašili sebe. Ovaj zemljotres mi je samo još pojačao utisak o celokupnom paketu a i growl mi zvuči još brutalnije. Ne znam, možda ja jesam previše subjektivan jer je ovo Srbija a i još plus je u pitanju moj žanr, ali momci su zaista pokidali maksimalno. Imao sam visoka očekivanja a ispalo je još bolje već sudeći po isečku. Naravno, čekamo ceo nastup i publiku u dvorani a tada će tek sve ovo dostići vrhunac.

Sve što sam pisao ranije što se očekivanja tiče važi i dalje. Što se mene tiče, ovo je (minimum) top 10 materijal a zaslužuju puno više ali, kako god da se završi, ponos će ostati jer smo imali tu čast da imamo ovakve muzičare i ovakve ljude da predstavljaju našu zemlju baš sada kada je Evrovizija u velikoj krizi, a u kakvom je tek sunovratu naša zemlja, to ne moram, verujem, ni da spominjem. Iako je logika sugerisala da nam sledi teško blamiranje sa nekim režimski podobnim izvođačem, mi smo dobili nešto ovako veličanstveno. Kao da nas je neko pogledao i hvala mu na tome. U svoj ovoj tami koja se nadvila nad Srbijom, makar je ostao jedan ovakav tračak svetlosti na koji svi ovde možemo biti ponosni.

Kako god budu prošli, za mene su najbolji. Svestan sam da ćemo čekati, potencijalno, jako dugo pre nego što se opet pojavi ovakav predstavnik Srbije, i zato ću maksimalno uživati u ovim danima koji nam predstoje.

Ono što je fantastično kod njih jeste što su došli da prezentuju svoju priču i žanr koji na našoj sceni praktično ne postoji i nijednog momenta se nisu trudili da se dodvore bilo kom šablonu ili evrovizijskoj komercijali i to je zapravo njihov najveći plus. Bez obzira na krajnji rezultat, oni će za mene biti apsolutno najbolji predstavnici koje smo ikada imali, uz dužno poštovanje svima.

Sto se karijere posle ESC-a tice, Lavina mislim da ce imati sudbinu kao Luke Black, vecu karijeru ce imati napolju nego u Srbiji, samo potencijalno mnogo vecu nego Luka

Naravno ako se poklope zvezde, potencijal je svakako tu

Čekao sam ceo dan da dođem s posla da bih napisao - NE MOGU DA SE OPORAVIM - koliko je ovih 30 sek dobro.

Ovaj efekat zemljotresa je nešto što ne traje dugo, ubačeno je gde treba i po tome će se, pored ostalog i zapamtiti ovaj nastup.

Presrećan sam kako ovo izgleda i radujem se polufinalu ko malo dete!

I ovogodišnji LU-KA je isto podrumara A klase koje se pojavio niotkuda i imao profi nastup boli glava i verovatno je uz Lavinu bio najatraktivniji vizuelno u konktekstu takmičenja. Šteta što pesma nije kačila na prvu (ni na drugu).

Od kako je krenuo PzE uglavnom su (za širu javnost) manje poznata ili alt imena dolazili spremni za ESC, i muzički i vizuelno i to je stvarno super pozitivno. I svi do sada, osim Princa, su bili ljudi sa jasnom idejom i estetikom. Ono što mene nervira je kako RTS posle sve to smućka kada preuzme stvar u svoje ruke. Mislim da bi RTS trebalo da iz nekog roditeljskog pristupa više pređe u mod podrške i da gura viziju koji muzičari imaju, da ih usmerava.

Da se ja pitam ja bih svaki put slao nešto alternativno na ESC. Naravno ako se za to ukaže prilika i ako ima smisla! Mi već polako postajemo Alt zemlja u Evrovizijskom kontekstu i esc fanovi to prepoznaju. Od Konstrakte, Luke Black-a pa sada Lavina. Nekada smo važili za zemlju koja ce uvek ponuditi neku emotivnu balkansku baladu znalo se šta možeš od nas očekivati. Neka se od moderne Esc Srbije uvek očekuje nešto posebno

Sto se karijere posle ESC-a tice, Lavina mislim da ce imati sudbinu kao Luke Black, vecu karijeru ce imati napolju nego u Srbiji, samo potencijalno mnogo vecu nego Luka

Naravno ako se poklope zvezde, potencijal je svakako tu
Ma koju karijeru Luke Black van o cemu pricas? Momci su i pre PZE-a bili popularni u krugovima gde se slusa i izvodi metal muzika, sto nije mozda komercijalno, ali daleko od toga da nisu imali karijeru.
Luka sa druge strane nikad nije imao, nikad nece ni imati. On ima par stotina fanova koji ga vole i prate, a u alt goth fazu je presao kad je shvatio da od komercijale nema nista. Spolja isto tako nema neku karijeru, bukvalno je ista, ako ne i veca podrumara nego kad se pojavio na domacoj muzickoj sceni.

To sto je fanovima ostao u pamcenju, i krece se po ESC krugovima. Pa i Zejna je nastupila na pre partiju u Londonu, Balos je posecivao Svedsku, msm nista to nije novo. I gomila drugih nebitnih izvodjaca sa Esc scene i nacionalnih finala se pojavljuju po tim eventima jer koriste svaku priliku da se tamo prikazu negde jer realnih za probijanje nemaju.

Dakle sta bude posle Esc-a Lavina momci su vec mnogo ispred saptaca koji je imao turneju u Japanu od 3 koncerta sa po 500 ljudi...

Ma koju karijeru Luke Black van o cemu pricas? Momci su i pre PZE-a bili popularni u krugovima gde se slusa i izvodi metal muzika, sto nije mozda komercijalno, ali daleko od toga da nisu imali karijeru.
Luka sa druge strane nikad nije imao, nikad nece ni imati. On ima par stotina fanova koji ga vole i prate, a u alt goth fazu je presao kad je shvatio da od komercijale nema nista. Spolja isto tako nema neku karijeru, bukvalno je ista, ako ne i veca podrumara nego kad se pojavio na domacoj muzickoj sceni.

To sto je fanovima ostao u pamcenju, i krece se po ESC krugovima. Pa i Zejna je nastupila na pre partiju u Londonu, Balos je posecivao Svedsku, msm nista to nije novo. I gomila drugih nebitnih izvodjaca sa Esc scene i nacionalnih finala se pojavljuju po tim eventima jer koriste svaku priliku da se tamo prikazu negde jer realnih za probijanje nemaju.

Dakle sta bude posle Esc-a Lavina momci su vec mnogo ispred saptaca koji je imao turneju u Japanu od 3 koncerta sa po 500 ljudi...
apsolutno nema potrebe za pljuvacinom, izneo sam cinjenicu da luka b danas ima vise stranih fanova nego domacih

I ovogodišnji LU-KA je isto podrumara A klase koje se pojavio niotkuda i imao profi nastup boli glava i verovatno je uz Lavinu bio najatraktivniji vizuelno u konktekstu takmičenja. Šteta što pesma nije kačila na prvu (ni na drugu).
Apsolutno je prepotentan jer je talentovan i lep. Ali za ples. Svako koga sam smarao a da nije fan je imao istu zamerku - iritantan glas. Pesma nije problem. Ona je instrumentalno odlicna, i da, vizuelno je bio fantastican!

A da se ne lazemo. Ne bi bio ni glas problematican da je spreman poslusati kritike, a i da je neko sa njegove strane rekao - druze ne lezi ti ovo. I naslo neko resenje (mozda sasvim druga pesma) kojom bi uklopilo svoju prirodnu boju sa atraktivnom melodijom, i nadovezao sobom kao pojavom. Ali... Sacuvaj boze da neko poslusa kritike....

rs Srbija 2026: LAVINA - Kraj mene
Back