rs Srbija 2026: LAVINA - Kraj mene

Moje impresija nakon ESC klipa sinoć... Uhhh, trebalo mi je nekoliko sati da procesuiram šta sam pogledao, doživeo i osetio.

Definitivno, momci ostavljaju bez daha u tih dvadesetak i više sekundi, kroz nekoliko vrhunskih brzih kadrova, vatru, moć i energiju na 110%.

„Zemljotres” uopšte nisam očekivao i zato me je na prvo gledanje zatekao pomešanih +/- emocija, priznajem. Međutim, kada sam kasnije sve procesuirio, shvatio sam da ima smisla i da odlično „radi” u ovoj sjajnoj predstavi. Svakako mi se naša proba veoma dopada, a ostaje mi žal ali i nada da će vratiti kadar iz PZE nastupa koji me je impresionirao, fascinirao ili kako god da to nazovem, kupio me kao prethodnog audio nefana pesme. Za mene je to i dalje najbolji i najemotivniji kadar ne samo njihove pesme, već celog PZE-a, meni jako bitan kadar u pesmi a kome sam se danima nakon festivala parcijalno vraćao i na koji sam se svaki put ježio. Naravno, u pitanju je Lukin pad na kolenima. Maestralan i pobednički kadar! 🙌

Pozitivan kritički stav mi je uvek veoma bitan, posebno i baš kada nešto volim, ali i osećam pritom, vidim i znam da to nešto može biti još maestralnije, iako je već jako dobro. Taj kadar koji je completely impact se nije smeo menjati/izbaciti ni zbog kakve vatre, nekog drugog kadra ili bilo čega a baš zbog jedinstvene emocije koju nosi.
Do koga je, ne znam...ali je ogroman propust po meni a koji će, duboko verujem pritom, momci uvideti i promeniti ili im neko reći da ga ubace ...

Elem, Lavinu ću podržati u finalu probe žirija u areni, jer ih tamo definitivno vidim, prvenstveno zbog doživljaja ESC atmosfere, Srbije i njih samih. Glasanje, ali i samu finalnu subotu ipak najviše volim da doživim vizuelno i intimno ispred TV ekrana tako da tada ostajem doma. 😉

Andrija je u jednom trenutku sa scene došao na drugi kraj scene da izrazi negodovanje, što nije praksa na Evroviziji.

„Nadam se da mi je uspelo. Nadam se da su me ozbiljno shvatili. Bio sam malo strastven, ali to je valjda naša uloga, i oni su malo dužni da znaju iz koje pozicije mi idemo, i koliko nama ovo znači. Pa ćemo da vidimo kako će to da rezultuje na kraju", rekao je Andrija, član grupe „Lavina".

Ne daj se lafe ❤️

Pa, lepo i pozitivno je ako su momci sinhronizovani i sa Milicom i RTS-om u pogledu ideja i zahteva, onda prosto znaš da si uradio šta je do tebe i do emitera i da nema (većih) međusobnih razilaženja. Što kaže Peace bilo bi dobro da je to stalno praksa i da zajedno nastupaju pred organizacijom.

Ja ću uvek biti kritičan prema RTS-u, ali mi se sviđa kada deluje da su na istoj strani. Nadam se da je zaista tako.

Pa mislim da sve to ide od toga da su momci, kao i što treba da budu, jako zahtevni i žele da sve bude perfektno, i RTS jednostavno mora da ide sa tim i da zajedno sa njima gura za to jer ne mogu da se izbore sa njima. Drugačije bi bilo da su oni ravnodušni, samim tim bi vrv i RTS bio ravnodušniji.

Lavini svaka čast na svemu

Pa mislim da sve to ide od toga da su momci, kao i što treba da budu, jako zahtevni i žele da sve bude perfektno, i RTS jednostavno mora da ide sa tim i da zajedno sa njima gura za to jer ne mogu da se izbore sa njima. Drugačije bi bilo da su oni ravnodušni, samim tim bi vrv i RTS bio ravnodušniji.

Lavini svaka čast na svemu
Naravno, ali RTS ne treba da bude ravnodušan čak ni ako je izvođač takav, ili nesnađen. Neću zaboraviti onaj Teya Dorin intervju nakon probe, doslovno je bila na ivici suza kada rekla da nije sve kako želi. Možda nema tako eksplozivniji stav i moć koju ima grupa, ali onda RTS treba da povuče stvari a ne da puste da je secnu na pola u recapu.

Ali da ti sa njima moras da se boris za ono sto hoces. Dobili su u tancine opisan nastup i stave ti belo svetlo a ti trazis plavo. Pa mislim i oni su bezobrazni. Ja kapiram da imaju 30 i kusur nastupa ali svakome je svoj najbitniji. Pritom dobili su detaljna uputstva i na kraju ti sa njima treba da se cupas oko nekih stvari koje si pre dva meseca rekao kako zelis da izgledaju.
Slazem se da treba da postane praksa u RTS-ovom timu borba za zamisao. Kada moze SVT da preslika bukvalno nastup sa Melodija onda moze i RTS da se izbori za plavo svetlo.

SVT se isto gubio sa organizatorima oko Cornelie i Loreen i njene kutije, ali su uspeli nekako, u manjoj ili većoj meri. A ne RTS i njihov narativ: ne daju nam, jadni mi, ali opet velika čast za ovako malu zemlju, živeli lol

A jbt ne kontam, ako imaju na papiru i napismeno šta treba da rade ti u režiji šta je problem? Msm nisam u njihovoj koži, nemam predstavu, samo ovako kad slušam razmišljam i ne razumem
Čitam ovaj RTS-ov tekst i svake god je tu neka ista/slična priča oko borbe..
Samo mi nije jasno kako se to odvija sa Finskom na pr koja je poslala 30 stranica, kako i šta žele? Da li se i oni bore ili ipak naši ne predaju sve na vreme kako treba pa se naknadno biju? 🤷‍♀️

Moje impresija nakon ESC klipa sinoć... Uhhh, trebalo mi je nekoliko sati da procesuiram šta sam pogledao, doživeo i osetio.

Definitivno, momci ostavljaju bez daha u tih dvadesetak i više sekundi, kroz nekoliko vrhunskih brzih kadrova, vatru, moć i energiju na 110%.

„Zemljotres” uopšte nisam očekivao i zato me je na prvo gledanje zatekao pomešanih +/- emocija, priznajem. Međutim, kada sam kasnije sve procesuirio, shvatio sam da ima smisla i da odlično „radi” u ovoj sjajnoj predstavi. Svakako mi se naša proba veoma dopada, a ostaje mi žal ali i nada da će vratiti kadar iz PZE nastupa koji me je impresionirao, fascinirao ili kako god da to nazovem, kupio me kao prethodnog audio nefana pesme. Za mene je to i dalje najbolji i najemotivniji kadar ne samo njihove pesme, već celog PZE-a, meni jako bitan kadar u pesmi a kome sam se danima nakon festivala parcijalno vraćao i na koji sam se svaki put ježio. Naravno, u pitanju je Lukin pad na kolenima. Maestralan i pobednički kadar! 🙌

Pozitivan kritički stav mi je uvek veoma bitan, posebno i baš kada nešto volim, ali i osećam pritom, vidim i znam da to nešto može biti još maestralnije, iako je već jako dobro. Taj kadar koji je completely impact se nije smeo menjati/izbaciti ni zbog kakve vatre, nekog drugog kadra ili bilo čega a baš zbog jedinstvene emocije koju nosi.
Do koga je, ne znam...ali je ogroman propust po meni a koji će, duboko verujem pritom, momci uvideti i promeniti ili im neko reći da ga ubace ...

Elem, Lavinu ću podržati u finalu probe žirija u areni, jer ih tamo definitivno vidim, prvenstveno zbog doživljaja ESC atmosfere, Srbije i njih samih. Glasanje, ali i samu finalnu subotu ipak najviše volim da doživim vizuelno i intimno ispred TV ekrana tako da tada ostajem doma. 😉
Tako je pad na kolena je vrhunac boli i nemoci.Najvazniji deo pesme.Ja bih grizla da ga vrate.Sve je vrh i fenomenalni su ali to MORA.Pritom uximam u obzir da sam.subjektivna otvaram komentare u vidim dosta slicnih misljenja.

rs Srbija 2026: LAVINA - Kraj mene
Back