Finska je skoro na svakom pollu pobedila! Ogae poll su počistili fino rekao bih, tako da je među hardcore esc fanovima Finska br.1 bez pitanja. Ali će kao i svake godine kežualci imati zadnju reč i njihovi glasovi mogu promeniti mnogo toga. Još ako žiri bodovi ne budu išli pretežno na jednu zemlju, nego se sve lepo i fino razliju tipa na Australiju, Finsku, Francusku, Dansku....onda može da bude finog belaja na televote-u. U poslednjih 10 godina samo je jednom OGAE pobednik u stvari i bio pobednik Eurosonga. Loreen sa "tattoo". Tako da polako sa tim da Finska osvaja.Jedino što ja ne vidim, al možda grešim, da imaju neku jaku bazu fanova kao što su favoriti prethodnih godina imali poput Kaarije, Lasagne itd. Ljudima je pesma dobra ali ne puno više od toga.
Valjda je nakon 2024 postalo jasno da EBU nikada neće dozvoliti pobedu malog Balkana.A zasto ne Lavina ili Lelek?
Ne slažem se sa tobom. 2024 godine nije bila nikakva teorija zavere već se pojavio Nemo sa neverovatnim glasom. Jednostavno je pojeo žiri sa onakvom vokalnom izvedbom da su ga nahranili bodovima. Da je žiri stvarno hteo da sabotira Hrvatsku da se ne bi išlo na Balkan sledeće godine, ne bi završio treći sa 210 žiri poena već bi ga spustili ispod top 5 da ni televote ne pomogne! Žiri mu je bukvalno dao šansu za pobedu jer se znalo da će iskidati televoting samo tako. Sada što je ostao kratak za 40 poena.....5 zemalja je te godine imalo 200+ televote poena pa su se glasovi raspali. Diskvalifikacija Joosta je isto dosta uticala na to. Njegovi poeni su se rasipali svuda pa smo dobili jak televoting a on bi uzeo 200+ lagano. Ni govora o nekakvom sabotiranju malog BalkanaValjda je nakon 2024 postalo jasno da EBU nikada neće dozvoliti pobedu malog Balkana.
I ja.Dosta mi je da se zna unapred.Ja bih voleo neki pozitivni sok da se desi tipa pobeda Rumunije
Kladionice,violina koja je uzivo,hajp oko njih,20 godina od Lordija itd.Msm mene to smara,a i pesma mi je bzvz,ali draze i da pobedi nesro sto mi se ne svidja nego narativ:sad je red na Finsku da pobedi.Postujem ako se nekom svidja pesma,legit.Da niste pomešali finsku sa Australijom i švedskom.
I ja vidim Rumuniju kao dark horse ove godine. Mislim da je Grčka pucala sebi u kolena nastupom.Ja bih voleo neki pozitivni sok da se desi tipa pobeda Rumunije