rs Srbija 2026: LAVINA - Kraj mene

Finska je od 2021. svake godine odlična i gradi sebi put do pobede od tad - nadam se da će im poći ove godine za rukom

On topic: drago mi je da vidimo više intervjua i q&a segmenata sa momcima, baš je nedostajalo toga ove sezone

Toliko se pise o teorijama zavere sto se Finske tice, a kao da ima neko pored Finske vredan pobede. Godina za zaborav, jedna od najgorih, ako ne i najgora godina. Uzas, samo se plasim da je ovo jedan pocetnicki niz, da ne krenu sve gore i gore godine.

Jedino što ja ne vidim, al možda grešim, da imaju neku jaku bazu fanova kao što su favoriti prethodnih godina imali poput Kaarije, Lasagne itd. Ljudima je pesma dobra ali ne puno više od toga.
Finska je skoro na svakom pollu pobedila! Ogae poll su počistili fino rekao bih, tako da je među hardcore esc fanovima Finska br.1 bez pitanja. Ali će kao i svake godine kežualci imati zadnju reč i njihovi glasovi mogu promeniti mnogo toga. Još ako žiri bodovi ne budu išli pretežno na jednu zemlju, nego se sve lepo i fino razliju tipa na Australiju, Finsku, Francusku, Dansku....onda može da bude finog belaja na televote-u. U poslednjih 10 godina samo je jednom OGAE pobednik u stvari i bio pobednik Eurosonga. Loreen sa "tattoo". Tako da polako sa tim da Finska osvaja.

U ovakvoj kombinaciji favorita i cele situacije oko takmičenja pobednik će verovatno biti pobednik žirija ili ako baš sam vrh bude ujednačen kao 2021.
Ko sme da se kladi, ja sam siguran da nema univerzuma gde će Finska imati 200 tvt poena.

Žiri je valjda svestan da ako bude rasipao glasove na više država da može Izrael pobediti i to će biti kraj Eurosonga jer i države koje se nisu povukle će se tad povući. Jedino sigurno rešenje je napuniti finsku. Nije fer to sasvim, ali sami su krivi jer nisu izbacili Izrael na vreme. Nek se vade iz govana sad.

Pa ono, možda Finska bude ubjedljivo prva žiriju a iza nje Australija i Francuska koje neće dobiti 100+ od publike, pa onda Finska i sa tvt top 5 rezultatom pobijedi kao JJ i Nemo

Valjda je nakon 2024 postalo jasno da EBU nikada neće dozvoliti pobedu malog Balkana.
Ne slažem se sa tobom. 2024 godine nije bila nikakva teorija zavere već se pojavio Nemo sa neverovatnim glasom. Jednostavno je pojeo žiri sa onakvom vokalnom izvedbom da su ga nahranili bodovima. Da je žiri stvarno hteo da sabotira Hrvatsku da se ne bi išlo na Balkan sledeće godine, ne bi završio treći sa 210 žiri poena već bi ga spustili ispod top 5 da ni televote ne pomogne! Žiri mu je bukvalno dao šansu za pobedu jer se znalo da će iskidati televoting samo tako. Sada što je ostao kratak za 40 poena.....5 zemalja je te godine imalo 200+ televote poena pa su se glasovi raspali. Diskvalifikacija Joosta je isto dosta uticala na to. Njegovi poeni su se rasipali svuda pa smo dobili jak televoting a on bi uzeo 200+ lagano. Ni govora o nekakvom sabotiranju malog Balkana

Sve zavisi kako se bodovi rasporede npr Austrija je prošle godine pobjedila, a nije imala ni 300 bodova i žirija, ali i od publike niko nije imao 300 bodova. Ove godine isto nema nekog jasnog tvt favorita koji bi mogao da ima preko 300 bodova.Možda jedino Grčka, ali sumnjam. Mada je moguće da preko 200 ima njih 3-4. Možda Izrael, Grčka, Finska i Danska.

Da niste pomešali finsku sa Australijom i švedskom.
Kladionice,violina koja je uzivo,hajp oko njih,20 godina od Lordija itd.Msm mene to smara,a i pesma mi je bzvz,ali draze i da pobedi nesro sto mi se ne svidja nego narativ:sad je red na Finsku da pobedi.Postujem ako se nekom svidja pesma,legit.

Pesma se svidja mnogim ljudima i zato se popela na broj 1 kladionice, ne vidim razlog kako je to "forsirano". I Hrvatska 2024 je bila broj 1 na kladionice celo vreme i hteli smo da se to ostvari, zasto je to sad "dosadno". Zapravo bi nakon par godina bilo osvezenje da pobedi pesma koja ima hajp od trenutka kad je izasla

rs Srbija 2026: LAVINA - Kraj mene
Back