• Tokom evrovizijske nedelje strogo je zabranjeno deljenje neovlašćenih snimaka proba za Pesmu Evrovizije, kao i objava koje nisu iz zvaničnih i javno dostupnih izvora, i na javnom i privatnom delu foruma. Takvo ponašanje može za posledicu imati ban sa foruma.

rs Srbija 2026: LAVINA - Kraj mene

Je l se secate 2007. kad nije bilo ni foruma ni kladionica, jedva se koristio internet i mi smo gledali Evroviziju i nismo imali pojma da ce Serifovicka da pobedi i onda smo svi plakali od srece? A sada kada je sve dostupno, ovde se vise mraci nego sto se navija
Meni je recimo okej da se po mrežama i forumima priča o favoritima, ko je razvalio, ko flopnuo itd. ali baš smaraju priče o kladionicama i to koliko su fanovi opsednuti sa njima cele sezone. Mnogo bi lepše bilo pratiti da se na svaka dva sata ne spominju kladionice i ovo ne pričam za naš forum, nego generalno za ceo evrovizijski fandom. Ne možeš pohvaliti pesmu ili iskritikovati bez da ti neko pokaže koje je mesto na kladionicama. Smorčina.

Poeni Srbije od žirija od 2016 do 2025 u finalima (dakle, sve osim 2017 i 2025 kada nije bilo ulaska u finale), Tijana je 2017 u polufinalu dobila 53 od žirija a 45 od publike. Jedina dobila više od žirija. Prošle godine u polufinalu nije bilo glasova žirija kada je Princ predstavljao Srbiju.
Elem:

2016 (Sanja Vučić "shelter") 35 poena
2018 (Balkanika "nova deca") 38 poena
2019 (Nevena Božović "kruna") 35 poena
2021 (Hurricane "loco loco") 20 poena
2022 (Konstakta "in corpore sano") 87 poena
2023 (Luke Black "samo mi se spava") 14 poena
2024 (Teya Dora "ramonda") 22 poena

Dakle, jedino je Konstrakta prošla iole dobro što joj je sa neverovatnih 225 poena od publike donijelo peto mjesto.

Da vidimo hoće li metal balada donijeti veći broj od žirija u odnosu na ranije predstavnike i žanrove (mimo Kostrankte), a bilo je svega, od etno popa, pop balada, pop mid tempa...

Edit: kako su izmasakrirali Hurricane 😑

Luka je bio maestralan stvarno. Publika je bila tiha na početku tj. na uvodu u strofu, tako da mu to nije omelo koncentraciju. Utiska sam da mu je najteže za pevanje kada krene da hoda ka stalku za mikrofon i žuri za kamerom, to je taj deo ,,Kako da ti pokažem..." ali i to je večeras bilo stabilno.
Growl je uživo mnogo tiši nego preko Tv-a što se to čini. 🤝👍Uskladili su se nekako bolje na ovoj probi svi čak i Pavle nije nadglasao Luku u završnici. Aplauz mi je jači bio u polufinalu preko Tv-a ali pevanje večeras Luke je daleko bolje.

Najjače ovacije večeras tj. za sad Bugarska i Moldavija definitivno, voli ih arena ovde baš baš, baš.

Iskoristih Francusku i Kipar za pisanje poruke ovde.

Momci su mi vazdušnom linijom na 20metra, bukvalno a pored Izraela. Preslatki su.

Cao, šef sale upravo peva, ne mogu to da propustim. 😆

Odlične vesti, hvala što si odvojila vreme. Na netu su Gabe kome ne verujem ništa, gledam ESCunited koji takođe nije baš neko ko zna da opiše važne stvari a kolega Miloš kao da plaća svaku reč što napiše :) . Bitno je da su večeras bili što precizniji a sutra i nije toliki problem ako negde i zagrcnu se. Publika je nebitna večeras.

Ovo da su pojačali Luku će biti odlično sutra za TVT, moraju da pršte emocije.

Poeni Srbije od žirija od 2016 do 2025 u finalima (dakle, sve osim 2017 i 2025 kada nije bilo ulaska u finale), Tijana je 2017 u polufinalu dobila 53 od žirija a 45 od publike. Jedina dobila više od žirija. Prošle godine u polufinalu nije bilo glasova žirija kada je Princ predstavljao Srbiju.
Elem:

2016 (Sanja Vučić "shelter") 35 poena
2018 (Balkanika "nova deca") 38 poena
2019 (Nevena Božović "kruna") 35 poena
2021 (Hurricane "loco loco") 20 poena
2022 (Konstakta "in corpore sano") 87 poena
2023 (Luke Black "samo mi se spava") 14 poena
2024 (Teya Dora "ramonda") 22 poena

Dakle, jedino je Konstrakta prošla iole dobro što joj je sa neverovatnih 225 poena od publike donijelo peto mjesto.

Da vidimo hoće li metal balada donijeti veći broj od žirija u odnosu na ranije predstavnike i žanrove (mimo Kostrankte), a bilo je svega, od etno popa, pop balada, pop mid tempa...

Edit: kako su izmasakrirali Hurricane 😑
Ali Sanja sa onom pesmom i glasom...tako malo...zaista...bas tuga.

Sve to nije bitno jer je ovo nova godina, nova konkurencija, novi žiri, nova energija, nova pesma, nova Lavina i nova pobeda Srbije!

Zajebite me žirija koji nas mrzi! Možemo mi i bez njih!

Godina je zaista nikad otvorenija i mislim da bi razlivanje glasova sa obe strane na kraju moglo dovesti i do nekih neočekivanih rezultata. Kako god, biće baš uživancija pratiti sutra, bez ikakvog stresa i sa ogromnim ponosom i podrškom za naše. ❤️

Back