rs Srbija 2026: LAVINA - Kraj mene

Ne slažem se. Svaka godina je sama za sebe. Svake godine nova pesma, nova priča. Ne mislim da je iko mislio na Konstraktu dok je slušao Ramondu ili Milu😆
Mi samo treba da nastavimo kako smo i do sada, da biramo najbolje u svakoj selekciji, u međuvremenu će morati da se nađe i poneka pesma koja će više da klikne u odnosu na drugu.

Ne branim ništa, već ističem da se nama desila još gora situacija od strane suseda, i to kada oni nisu prošli u finale. Ni ovi ni oni nisu cvećke pa kako se zalomi. Svaka godina je priča za sebe.
Nisu cvecke nije opravdanje.
Svaka godina je prica za sebe nije istina zapravo. Eto ti prvi na ovaj skandal, provlacis poene iz 2017e, kada su nam Makedonci zalepili nepravedno nulu, koji uopste sada i nisu akteri. A i Hrvati su dali sicu takodje. Takodje se da primetiti da pravis pandan sa 0 Hr zirija Balkanici... Dakle, ne prelazi se tako lako godina za godinom.. Pa ni decenija.

Sustina je da se ovakve stvari ne zaboravljaju. A taman smo preskocili te neke politicke stepenike prethodnih godina, i usli u eru podrzavanja ali ipak biramo da se saplicemo na stvari od pre 10,20,30,40 godina.... I ne samo to nego nalazimo opravdanja. Kojih realno. Nema.

A po čemu nismo zaslužili ove godine 12 poena? Objektivno odličan nastup, odlična interpretacija. Ljubav koju imaju ili nemaju prema žanru po strani. I to ne samo od Hr i Cg žirija, nego i drugih.

Kao što smatram da je Lelek zaslužio 12 od Srbije, jer je nastup em odličan, em je potpuno naš senzibilitet. Mi smo najviše od svih bili 'adresa' za ovakvu pesmu.

Zašto su to jedine 12-ke ako smo zaslužili ? Ovi ostali prevideli ?

Zašto su to jedine 12-ke ako smo zaslužili ? Ovi ostali prevideli ?
Žiri ne glasa za ovakav žanr to već znamo. Na esc do sada takvog slučaja nije bilo. Po tvome, mi smo onda zaslužili da budemo poslednji, obzirom da nas je 'žiri' tako rangirao?

Pa bolje i 6 i 7 poena, nego 1 poen.
Nije poena u tome, već što se stvara slika kao da su srpski i hrvatski žiri krivi što Crna Gora nije u finalu.

Na osnovu raspodele poena, pri čemu je troje stavilo Izrael na prvo mesto u polufinalu, te na osnovu poena za Moldaviju, i još neke zemlje, čini mi se da je upravo Aleksandra Kovač najbolje rangirala Crnu Goru i stavila je na 5. mesto, pa ako je tako, onda Crnogorci mogu njom biti zadovoljni, nasuprot Hrvatima.

Procitala sam da je direktor Moldavske televizije dao otkaz jer se narod pobunio sto je ziri Rumuniji dao samo 3 poena. Ne znam da li je to tacno, ali ako jeste onda nemamo samo mi problem.

Ali bukvalno dva puta ove decenije bi bili pobednici televota u polufinalu i onda nas neki nazivaju borderline
Ako ubrajaš Konstraktu, ona je bila druga po televotingu u polufinalu. Švedska je imala isti broj poena, ali za njih su glasale sve zemlje, dok za nas nije Azerbejdžan.

View attachment 45030

Ali bukvalno dva puta ove decenije bi bili pobednici televota u polufinalu i onda nas neki nazivaju borderline q
Pa tu priču forsiraju fanovi kojima se pesma nije sviđala i nisu mogli da razumeju zašto je prošla😆
Neki pisali kako su za nas glasali eurofanovi koji su se uplašili da nećemo proći😭😭

Sećam se da su neki rekli da je Konstrakta dobro prošla zbog Rusa što su se rasipali po Evropi pa nisu imali za koga glasati

Sve samo da ne priznaju da se ljudima pesma svidela.

Ma ja sam zadovoljna Lavinom ove godine prilično. Prvi put posle ne znam koliko da je za nas u televotingu glasala SVAKA zemlja učesnica u polufinalu. Prvi put da se nismo oslanjali na glasove dijaspore. To je za nas velika stvar. Pritom i ti bodovi žirija koji su očekivano bili niski za ovakvu pesmu, bili su sasvim ok za srpske standarde, jer za nas nikada ne glasaju. Jedino mi jeste krivo što u finalu nije bilo bar upola televote hajpa iz pf, ali... Dobili smo odličan nastup, bend je zapažen i to mi je drago.

Izdvaja nas njujorški ABC news među 10 najboljih nastupa sa ESC 2026:
https://abcnews.com/Entertainment/w...mances-2026-eurovision-song-contest-133039607
Screenshot_20260520_105246_com.android.chrome_edit_7568966553010.webp

Last edited:
Očigledno nisi na forumu pročitala 🤣 prokuvala se ta tema odavno već ovde
E ovo mi je fascinantno. I ne samo u konkretnom slucaju sa konkretnim forumasem nego mnogima, a poceo sam ove godine primecivati.

A onda krene prosipanje mudrosti od strane istih sta treba a sta ne treba, i konstantno kukumakanje. Posle ja toksican! Em kasnite na zurku (koja se zavrsila), em citate selektivno (sto znaci i da gledate selektivno = razmisljate selektivno - ako postoji kapacitet za to), e moja ti, dinosaurusu, sta dockeasmo.

Back