Mislim da je ranije, pre 2023, Švajcarska mnogo češće davala nama 12 nego Albaniji (kada su obe zemlje bile u finalu).
Samo 2012.
Mislim da je ranije, pre 2023, Švajcarska mnogo češće davala nama 12 nego Albaniji (kada su obe zemlje bile u finalu).
Meni su Uraganke bas cist primer dijaspora glasanja, one su u Grckoj, kojima je blizak taj zvuk ali nemaju nase dijaspore, bile tipa 17. u televotinguNe znam da li bi se isplatilo, kad se skupi 500 Albanaca ili Srba i glasa jednom za svoje a 500 Švicaraca rasporedi glasove na ostale, ovi prvi opet dobiju top poene
Valjalo bi izanalizirati to nekad, ali ipak mislim da u tim 'dijaspora-friendly' zemljama ipak dijaspora ima glavnu riječ. Npr, onolika Italija će vazda davati Moldaviji, Rumuniji i Albaniji visoke poene ako je pjesma samo dobra, a ne nešto slabo i nekonkurentno poput DGT ili Titan. A ako su jaki kao ove godine, zagarantovan sami vrh.
Opet se vraćam i na Hurricane, za njih je glasala samo dijaspora, dovoljno da budu ispred većih girl bop fan favorita poput Kipra i Azera
I tada je sigurno žiri izbalansirao u njihovu korist.Samo 2012.
Singurele trupe cu adevărat rock de la Eurovision 2026, Alexandra Căpitănescu și Lavina, s-au împrietenit la Viena și vin să cânte împreună la Timișoara. Mini-turneul pe care cele două trupe îl vor susține împreună în Serbia și Bosnia are un prim episod în România, în Spatele Casei. Concertul fiecărei trupe va dura 60 de minute.