Tenis

Nova nada srpskog tenisa Teodora Kostović, 17 godina ostvarila je svoju najveću pobedu u karijeri i plasirala se u 2. kolo kvalifikacija za Masters 1000 serije u Madridu.

Meč su obeležili prekidi, nesportski potezi i skandali. Gabrijela Ruse je odbila da se rukuje na kraju meča sa našom Teodorom zbog kako tvrdi nesportskog ponašanja. Kostović je više puta u toku meča odservirala ispod ruke.

U tajbrejku trećeg seta pri rezultatu 2:0 za Teodoru došlo je do prekida dužeg od 5 minuta. Ruse je odbijala da igra i zahtevala da se pojedini srpski igrači izbace sa terena zbog pričanja u toku poena. Nisam ispratio da li se to zaista i desilo.

Od početka meča osetila se neprijatna i negativna atmosfera.

Tacnije, izjednacila svoj najbolji rezultat, jer je i u Majamiju ili Indijan Velsu dosla do 2. kola kvalifikacije.
Nadam se da ce neka od mladjih igracica prikljuciti se Olgi Danilovic.

I uspela je! Teodora Kostović (17) je u glavnom žrebu mastersa u Madridu! 😍👏

Srbija na mastersu u Madridu ima čak 7 predstavnika! Ovo su njihovi protivnici u 1. kolu:

Novak Đoković 🇷🇸 - slobodan
Miomir Kecmanović 🇷🇸 - Lorenzo Sonego 🇮🇹
Hamad Međedović 🇷🇸 - Tomas Etchverry 🇦🇷
Laslo Đere 🇷🇸 - Fabio Fognini 🇮🇹
Dušan Lajović 🇷🇸 - Ethan Quinn 🇺🇸

Olga Danilović 🇷🇸 - Victoria Azarenka 🇧🇾
Teodora Kostović 🇷🇸 - Eva Lys 🇩🇪

Lep žreb za sve, mogli bi na 7/7 učinak u 1. kolu. 🤞

Novak Đoković osvojio je turnir u Ženevi pobedom nad Poljakom Hubertom Hurkačom rezultatom 2:1, po setovima 5:7, 7:6 (7:2) i 7:6 (7:2). Đoković je na taj način stigao do 100. titule u karijeri. :love:

Bravo Novače bravo Krunićka.

38 godina i još uvek ima sposobnost da me dovede do ruba nervnog sloma xD.

Sinner je prejak. Ali ako iko može da mu skine skalp to je Novak.

Alkaraz odbranio titulu na Roland Garrosu, pobedivši Sinera sa 3:2 u setovima, nakon velikog preokreta od 0:2, a u napetoj završnici petog seta, koji je rešen u super taj-brejku sa neverovatnih 10:2.

Alkarazu je ovo 5. grend slem titula iz isto toliko finala.

1749409256314.webp

Bravo za Karlosa. Od prve do poslednje sekunde sam gledao i stvarno zasluženo. Jako mi je drago da je uspeo da slomi Sinera.

Back