TVOJ GLAS ZVUČI POZNATO (Sezona 2026)

Odaberite do 3 najbolje imitacije u 2. epizodi

• Vax'ildan - I Want To Break Free (Queen)

• Majsta94 - Shape of You (Ed Sheeran)

• zakaya - Rehab (Amy Winehouse)

• Stefix - They Don't Care About Us (Michael Jackson)

• Kakashi - ...Baby One More Time (Britney Spears)

• igorrogiESCfan - Jailhouse Rock (Elvis Presley)

• Pokahontas - Strong Enough (Cher)

• remasur - Counting Stars (OneRepublic)

• zeleni - I Have Nothing (Whitney Houston)

• Bebi - Proud Mary (Tina Turner)

The results of this poll are hidden until it is manually edited by the user or site admin.

Miloš

Starešina foruma
Staff member
Administrator
OGAE član
TGZP2026.webp

Dobrodošli u forumski šou, u kom prijavljeni učesnici, imitiraju domaće i svetske muzičke zvezde, pevajući uživo.

Svake nedelje takmičari su pred izazovom da izvedu muzičku numeru, preuzimajući u potpunosti njen vokalni identitet.
Ko će vas oduševiti, ko nasmejati, ko rasplakati, a ko pokazati svoje do sada neviđene sposobnosti, pratićete svake nedelje u ovoj temi.

PRAVILA TAKMIČENJA
  • Takmiči se 10 članova, odnosno članica foruma, slanjem snimljenih imitacija u audio formatu (MP3, WAV...), bez primetne upotrebe pomoćnih (AI) alata;
  • Šou se sastoji od ukupno 10 epizoda - u prvih 9 nema eliminacije, osim eventualnih diskvalifikacija, dok je 10. epizoda ujedno i finalna sa najviše 5 takmičara;
  • U prvih osam epizoda, takmičari izvode po jednu pesmu, određenu žrebom, dok u devetoj izvode dve, od kojih je jedna određena žrebom, a druga po sopstvenom izboru, što im daje poslednju mogućnost da se još bolje pokažu i domognu finala;
  • U poslednjoj, desetoj epizodi, finalisti izvode dve pesme po svom izboru, pri čemu jedna mora da se uklopi u zadatu temu, dok druga, po slobodnom izboru, ne može biti iste tematike;
  • Za svaku epizodu pojedinačno, biće određen žreb za redosled nastupa, tj. objave audio snimka, putem veb-sajta randomizer.uk/online-draw;
  • Nastupe ocenjuju žiri i publika, u odnosu 50%:50%;
  • Žiri čine stalna tri člana (Choda, Vladimir i Tetsujin) i jedan gostujući, koji će se menjati u svakoj epizodi, kao i sami takmičari, osim u finalnoj epizodi. Gostujući članovi su članovi foruma, osim u finalu, kada može biti i javna ličnost koja nije član foruma. Pored poena, četvoročlani žiri šalje i komentare za svaku imitaciju;
  • U prvih devet epizoda, četvoročlani žiri boduje takmičare po evrovizijskom sistemu (12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 i 1), osim kada u konkurenciji ostane manje takmičara, usled diskvalifikacije ili odustajanja, kada se iz sistema odbacuju manje vredni poeni. Ovim poenima, dodaju se poeni koje dodeljuju takmičari, a to čine tako što 5 poena dodele drugom takmičaru, čija im se imitacija najviše dopadne. U finalu glasa samo četvoročlani žiri dodeljujući sledeće poene: 12, 10, 8, 6 i 4. U slučaju manjeg broja finalista, odbacuju se manje vredni poeni;
  • Publika, koju čine članovi foruma sa pravom glasa u forumskim anketama, glasaju putem ankete, tako što glasaju za najviše 3 takmičara. Koristeći sistem najvećih ostataka (Hare-Niemeyer), glasovi publike se konvertuju u poene, pri čemu je ukupan broj poena publike jednak ukupnom broju poena žirija u toj epizodi. Ovaj sistem proporcionalno pretvara glasove publike u fiksni zbir poena tako što svakom takmičaru dodeljuje cele poene, dok preostale bodove raspodeljuje onima koji imaju najveći decimalni ostatak do sledećeg celog broja. Ako se tom raspodelom desi da se, usled istog broja glasova, premaši zbir koji je jednak ukupnom broju poena koje dodeljuje i žiri, onda se prednost daje takmičarima koji su ranije nastupili u toj epizodi, tj. u tom slučaju se može desiti da isti broj glasova publike donese različit broj poena (za jedan poen);
  • Poeni se sabiraju iz epizode u epizodu, a najboljih 5 takmičara plasiraće se u veliko finale;
  • U finalu svi takmičari kreću od nule, tj. svi imaju podjednaku šansu da pobede;
  • U slučaju istog zbira osvojenih poena, prednost imaju glasovi publike, a ako je i to isto, onda se razmatra veći broj viših ocena kod žirija, a u krajnjem slučaju, prednost imaju poeni gostujućeg člana;
  • Ako takmičari ne pošalju pesmu u datom roku, ili ne dodele svojih 5 poena drugom takmičaru, smatraće se da ne učestvuju u toj epizodi, te će dobiti 0 poena, a ostali poeni će se prilagoditi u skladu sa pravilima. Ukoliko se desi da takmičari tako postupe više od dva puta, biće diskvalifikovani iz šoua;
  • Učesnici su saglasni da se njihovi audio snimci mogu koristiti na forumu vremenski neograničeno, bilo da su otpremljeni na eksternu ili lokaciju na kojoj se hostuje i sam forum.

ROKOVI
  • Takmičari šalju snimke do subote u 11.00;
  • Žiri šalje komentare i poene, a takmičari svojih 5 poena, do četvrtka u 13.00;
  • Objava komentara žirija je četvrtkom uveče posle 21.00;
  • Publika glasa do subote oko podneva, u skladu sa tehničkim mogućnostima anketa, a tačno vreme će biti naglašeno za svaku epizodu;
  • Objava rezultata, pesama i dodela novih zadataka, biće pretežno subotom od 18.00 ili nedeljom od 12.00 u izuzetnim sluačajevima;
  • O eventualnim promenama satnice za pojedine epizode, bićete blagovremeno obavešteni.

Last edited:
EPIZODA #1, 1.2.2026.
  1. Bebi - Hajde da se volimo (Lepa Brena)
  2. Majsta94 - Uzmi me (Maja Nikolić)
  3. Kakashi - Osloni se na mene (Oliver Mandić)
  4. Vax'ildan - Slike u oku (Louis)
  5. zeleni - Mustafa (Bebi Dol)
  6. Pokahontas - Replay (Senidah)
  7. Stefix - Iz jednog pogleda (Massimo)
  8. igorrogiESCfan - Zbogom ljubavi (Vlado Georgiev)
  9. remasur - Košava (Zorica Brunclik)
  10. zakaya - Slatka mala (Jelena Karleuša)
EPIZODA #2, 7.2.2026.
  1. Vax'ildan - I Want To Break Free (Queen)
  2. Majsta94 - Shape of You (Ed Sheeran)
  3. zakaya - Rehab (Amy Winehouse)
  4. Stefix - They Don't Care About Us (Michael Jackson)
  5. Kakashi - ...Baby One More Time (Britney Spears)
  6. igorrogiESCfan - Jailhouse Rock (Elvis Presley)
  7. Pokahontas - Strong Enough (Cher)
  8. remasur - Counting Stars (OneRepublic)
  9. zeleni - I Have Nothing (Whitney Houston)
  10. Bebi - Proud Mary (Tina Turner)

Last edited:
Rezervisan post

Rezervisan post

Fenomenalno! Ne verujem da ću moći da se takmičim jer ne mogu da ispratim tempo kao pre par godina, al mogu gostujući žirirati i odraditi nastup za tu priliku! 😍

Bebi ne zezaj i prijavljuj se!!!

Kako me obradovala poruka ova danas da počinje najjači takmičarski šou svih vremena

Čekamo još uvek zainteresovane za učešće. Imamo relativno dovoljan broj kandidata za žiri, a ako ima još zainteresovanih, naročito za gostujućeg člana, mogu da apliciraju, pa će se tek po prijemu svih, odraditi raspodela.

Još nemamo dovoljan broj zainteresovanih takmičara, pa se rok produžava do daljnjeg. Sledeće nedelje idem na odmor, pa ako se u međuvremenu skupi još kandidata, mogli bismo da počnemo sa takmičenjem od jula.​

Očekujemo da se prijavi bar još 4 koji žele da se takmiče. Prijavljujte se! :D
Nadam se da će biti pomaka kroz nedelju dana.

Sad sam video da taj moj snimak ima 3400 pregleda 😮 A još neki što sam radio 10000 😮 Blam 🫣😂

Ja sam juce usao da nadjem svoje snimke jer znam da mi je to ostalo na icloudu al sam zaboravio šifru 😭😭😭 A baš sam hteo da okačim neki snimak da vide ovi novi kako je to izgledalo jer mi se čini da ovo nikad neće početi….

Ja sam samo pronašao na mejlu fajl gde pevam Ovo je Balkan.
Posle te emisije je dobro znana forumašica pevačica doživela fras i odustala od daljeg takmičenja. 😂

Back