TVOJ GLAS ZVUČI POZNATO (Sezona 2026)

Odaberite do 3 najbolje imitacije u 2. epizodi

• Vax'ildan - I Want To Break Free (Queen)

• Majsta94 - Shape of You (Ed Sheeran)

• zakaya - Rehab (Amy Winehouse)

• Stefix - They Don't Care About Us (Michael Jackson)

• Kakashi - ...Baby One More Time (Britney Spears)

• igorrogiESCfan - Jailhouse Rock (Elvis Presley)

• Pokahontas - Strong Enough (Cher)

• remasur - Counting Stars (OneRepublic)

• zeleni - I Have Nothing (Whitney Houston)

• Bebi - Proud Mary (Tina Turner)

The results of this poll are hidden until it is manually edited by the user or site admin.

4. Stefix - They Don't Care About Us (Michael Jackson)

Choda:
E ovako treba pristupiti zadatku. Hrapavost glasa je slična Majklovoj, ali Stefixov glas je dublji. Ipak, fraziranje je original Majkl Džekson :) Imao je taj odsečan momenat koji me je naterao da udaram nogom u tom ritmu. Ritam pogoðen skroz. Nakon prošlonedeljnog Masima, još jedan odlično odraðen zadatak.

Vladimir:
Imitacija vrlo jaka i prepoznatljiva — Stefix je stvarno “ušao” u Majklov fazon. Jedino što je u želji da zvuči što autentičnije malo previše ogrubio glas, pa je na momente delovalo napregnuto. Ali sve ostalo je bilo vrlo dobro odrađeno. Još samo mrvicu kontrole i to je to.

Tetsujin:
Wow, bravo Stefix! Izvrsna interpretacija Michaela Jacksona. Jasno se vidi koliko si proučio pjesmu i posvetio pažnju svakom ukrasu i detalju. Nastup djeluje sigurno, promišljeno i vrlo uvjerljivo. Ako je ovo razina koju postižeš bez napora, jedva čekam vidjeti koliko još interpretativno zanimljivih izvedbi možeš ponuditi.

Destry94:
Uspeo si da skineš Majkla Džeksona i da pritom ne ostaviš ni mrvicu za sobom. Oseti se energija i trud koji ulažeš u to da potpuno skineš glas izvođača kojeg imitiraš i stvarno svaka pohvala za ovo.​

5. Kakashi - ...Baby One More Time (Britney Spears)

Choda:
Ovakva izvedba posebno dolazi na težini jer je od muškog vokala. Mislio sam da će ići na sigurno i pevati u falsetu, meðutim Kakaši očigledno ima te visine i u punom glasu. Fraziranje kao Britni, samo sam očekivao da kaže BAJBE umesto Bejbi 😂

Vladimir:
Kakashi je u prvoj epizodi postavio baš visok standard za sebe, pa su očekivanja sada bila velika. Ovog puta imitacija nije bila toliko izražena i upečatljiva kao ranije. Nije loše, ali znamo da može mnogo bolje — i zato možda deluje kao mali korak unazad.

Tetsujin:
Zadatak je bio vrlo zanimljiv za interpretaciju i lijepo si uhvatio tu njezinu „lijenost” i razigrani, bebasti stil pjevanja. Povremeno se osjetio prijelaz između tvoje prirodne boje i same imitacije, a visoki tonovi bili su baš zahtjevniji dio nastupa za tebe. Ipak, izvedba je ostavila korektan dojam. Uz još malo približavanja originalu, sljedeće interpretacije mogle bi zvučati još uvjerljivije.

Destry94:
Fali mi ovde malo više imitiranja Britni ali iskreno mnogo mi bolje ovo zvuči nego tvoja pesma iz prve emisije i ne mogu da kažem da je neslušljivo ili tako nešto. Samo imaš dosta jaku konkurenciju ovde pa probaj da podigneš imitacije i pevanje na veći nivo sledeći put.​

6. igorrogiESCfan - Jailhouse Rock (Elvis Presley)

Choda:
Ušao je dobro u ulogu Elvisa i trudio se oko fraziranja. Jako je ušao u pesmu i čini se da ga je kasnije pomalo savladao umor. Igorrogi ima glas za pop, nadam se da će imati takav zadatak sledeći put. Školski odraðeno.

Vladimir:
Ovo je već bio pravi šou! Pesma mu je baš legla, imitacija je bila vrlo uverljiva, a pevanje neuporedivo bolje nego prošli put. Deluje da su takmičari konačno probili onu početnu barijeru treme — a igorrogiESCfan je to baš lepo demonstrirao. Elvis bi verovatno klimnuo glavom u ritmu.

Tetsujin:
Nastavljaš u kontinuitetu s prošlom emisijom. I dalje se čuje koliko imaš kvalitetan glas i zanimljivu, prepoznatljivu boju. U ovoj pjesmi osjetio sam povremene poteškoće posebno u prenošenju same atmosphere pjesme, pa je energija bila suzdržanija nego što skladba traži. Uz malo više razigranosti i pjevačke protočnosti, izvedba bi dobila dodatnu živost. Potencijal je i dalje vrlo jasan, samo ga treba pustiti da do kraja izađe na površinu.

Destry94:
Svaka čast. Baš mi se dopalo ovo. Teško je skinuti Elvisa a kamoli preneti njegovu energiju i emociju. Kvalitet snimka je odličan i to pomaže i ocenjivanju.​

7. Pokahontas - Strong Enough (Cher)

Choda:
Au Poki, mislio sam da će ti leći zbog dubine koju ima Šer, meðutim glas ti je toliko dubok da je i Šer previsoko 😂. Fraze su bile solidne, ali nekoliko puta se dešavalo da se naglo stiša pevanje. Već drugi put zaredom ženski bas je zadatak za Pokija. Videćemo ko veruje u život posle ljubavi ko Šer 😂 U početku je bilo stisnuto, kasnije se opustio.

Vladimir:
U ovoj epizodi konkurencija je bila baš izjednačena, i deluje da svima više leže strane pesme. Nastup je bio stabilan i korektan, ali u ovako jakoj epizodi nijanse su odlučivale. Falilo je samo malo više prepoznatljivog Cher stava da bi otišlo stepenik više.

Tetsujin:
Cher je stvarno zahtjevna za imitacije, a u strofama si je vrlo uvjerljivo pogodio. Tu su se jasno čuli ta njezina prepoznatljiva boja i stil. U refrenu je moglo biti još malo tog „cherovskog” pečata, ali ukupno gledano izvedba je bila opuštena i sigurna što je veliki plus. Vrlo dobar nastup i odličan smjer za dalje. Samo tako nastavi.

Destry94:
Potrudio si se da skineš Cher a to nimalo nije lako. Stvarno mi je zvučalo dobro ima tu naravno nijansi koje fale ali možeš biti zadovoljan ovom izvedbom.​

8. remasur - Counting Stars (OneRepublic)

Choda:
Pesma je relativno lagana za izvoðenje i vokalno je bilo korektno, ali ponavlja se problem sa konstantnim ispadanjem iz ritma. Pogledaj onlajn metronom pa ako imaš vremena, provežbaj tu malo :)

Vladimir:
I kod remasura se jasno vidi napredak. Ima više imitacije nego ranije, više sigurnosti i bolji osećaj za pesmu. Još uvek nije potpuno “kliknulo”, ali ide uzlaznom putanjom...

Tetsujin:
Bravo, Remasur, jasno se čuje da si se opustio i slobodnije pustio glas nego u prošloj epizodi što je veliki korak naprijed. Bilo je sitnih nesigurnosti u tekstu i nekoliko dionica na početku koje su mogle biti bliže originalnim visinama, ali ukupni dojam je da napredak ide u dobrom smjeru. Najvažnije je da se opuštenost i rast nastavljaju, a to se već lijepo čuje. Samo tako dalje.

Destry94:
Dobra imitacija ali mi nešto fali u ovoj izvedbi, neću da se ponavljam kao i kod ostalih ali kao da je neko ušao u sobu gde snimaš i isisao svu energiju iz tebe xD. Mora to malo življe!​

9. zeleni - I Have Nothing (Whitney Houston)

Choda:
Vokalne finese su izvedene solidno, ali logično da od zelenog nismo mogli da očekujemo Vitnine visine. Dobili smo zanimljivu obradu, bio je autentičan, pa je ovo bilo Vitni Hjuston meets Bočeli meets Leo Martin :) Solidno u globalu.

Vladimir:
Ovo je ozbiljan napredak u odnosu na prvu epizodu. Izgleda da mu strane pesme mnogo više prijaju i tu se oseća sigurnije. I dalje bih voleo da čujem više muzikalnosti i emotivne dinamike, ali ide u dobrom pravcu. Ako ovako nastavi — biće opasan konkurent.

Tetsujin:
Zadatak ti stvarno nije bio najzahvalniji i vidi se da si se hrabro uhvatio ukoštac s njim. Pjevački si se dobro nosio s pjesmom uz tek poneku sitnu grešku u tekstu. Interpretacija je više zvučala kao tvoja osobna verzija, pa je nedostajalo malo izraženije imitacije originala. Uz još preciznije ulaženje u stil izvođača, izvedba bi mogla postati još uvjerljivija. P.S. Jesi li bio bolestan ili imaš problem sa sinusima?

Destry94:
Svidelo mi se jer ovo je iskreno jako teška pesma za bilo koga, za profesionalne pevače a kamoli kada pokušavaš samo da imitiraš Vitni. Svaka čast za ovaj pokušaj.​

10. Bebi - Proud Mary (Tina Turner)

Choda:
Dobro odraðen zadatak. Sviða mi se što glas i tonalitet menja kroz pesmu, zato što je višeslojna. Energiju Tine Tarner je teško doneti, ali nakon Brene, ovo je definitivno ogroman prelaz. Bebi je doneo svoju energiju koja je oblikovala ovo izvoðenje.

Vladimir:
Bebi je u ovoj epizodi baš dao gas. I pevanje i imitacija su zvučali sigurno, a i engleski mu očigledno leži. Energija je bila mnogo bolja nego ranije — vidi se da se opustio i uživao u nastupu. Vrlo prijatno iznenađenje ove večeri.

Tetsujin:
Nastup je govorio sam za sebe — jasno se osjeti koliko voliš i razumiješ Tinu Turner. Interpretacija je bila snažna, uvjerljiva i puna poštovanja prema originalu. Vrhunski odrađeno, bravo!

Destry94:
Hahaha, Tina bi bila ponosna na ovo verujem. Ovo je bilo dosta dobro i uživanje slušati. Naterao si i mene da zapevam uz tebe pogotovo kad kreneš sa allright yeaaah.​

To je sve za večeras. Do subote u 11h mi šaljete imitacije treće epizode, a u subotu uveče se vidimo sa rezultatima!

Hvala žiriju na komentarima!
Inače opušten sam ja, ekstrovertna osoba sam, samo možda ne zvučim opušteno u različitim interpretacijama. 😂

Back