TVOJ GLAS ZVUČI POZNATO (Sezona 2026)

Odaberite do 3 najbolje imitacije u 5. epizodi

• Pokahontas - Beautiful Things (Benson Boone)

• igorrogiESCfan - Espresso (Sabrina Carpenter)

• zeleni - As It Was (Harry Styles)

• Bebi - Abracadabra (Lady Gaga)

• Stefix - TUTA GOLD (Mahmood)

• Majsta94 - Flowers (Miley Cyrus)

• Kakashi - bad guy (Billie Eilish)

The results of this poll are hidden until it is manually edited by the user or site admin.

Dobro veče i dobrodošli na tzv. žiri veče!
Večeras će se žiri obratiti takmičarima po redosledu po kom su nastupili u četvrtoj epizodi.

1. Kakashi - Kilo gore kilo dole (Mile Kitić)

Choda:
Možemo reći da je ovaj zadatak uraðen školski. Pevački je bilo skroz okej, ali je falilo tih karakterističnih Miletovih ukrasa koji bi nam dali utisak kao da smo na splavu 😂 svakako, Kakashi još jednom pokazuje lep potencijal za ovu igru.

Vladimir:
Moram priznati da obožavam ovu pesmu, pogotovo refren. Kakashi se potrudio i vidi se trud, ali izgleda da mu narodnjaci ipak nisu najjača strana. Nije loše, ali deluje kao da se u ovom žanru ne snalazi baš najprirodnije.

Tetsujin:
Bravo, ovo je zaista odlično interpretirano! Visoki tonovi su izvedeni vrlo sigurno i čisto. Posebno mi se sviđa koliko je izvedba uvjerljiva i koliko vjerno prati original. Sjajan nastup!

Dežurni:
Kakvih imitacija ima ova je sasvim solidna. Uložen je trud i ispraćeno je neopadajućom energijom do kraja. Iako se čuje da Kakashijevom glasu ne leži baš ova vrsta muzike, već neki pop naprimer, zvučalo je super!​

2. Bebi - Špijuni su među nama (Mitar Mirić)

Choda:
Sasvim dobra imitacija i odlično pevanje! Mitar ima taj polunapregnuti stil pevanja gde bi čovek pomislio da ima stomačne tegobe, a Bebi je to odlično skinuo.

Vladimir:
Za razliku od nekih takmičara, Bebiju narodnjaci očigledno leže mnogo bolje. Imitacija je bila solidna, a pevanje sigurno. Jedini problem koji se ponavlja je odnos matrice i glasa — glas je opet bio dosta jači pa je malo narušio balans nastupa. Kad se to popravi, biće još bolje.

Tetsujin:
Slobodno mogu reći da je ovo jedna od tvojih najboljih interpretacija do sada. Izvedba je bila sigurna, uvjerljiva i vrlo dojmljiva. Zaista nemam što nadodati osim iskrene pohvale – sjajan posao!

Dežurni:
Bebi voli da kmeči kako mu ne leže uloge i onda dođe i odradi sve kako treba uvek, bravo! Čuje se uloženi trud iako ovo je dijametralno suprotno od njega, uneo se do kraja uverljivo! Vidi se da je navežban i da nije tu samo radi reda da otarasi zadatak. Ma i Vršac ima svog Mitra Mirića!​

3. igorrogiESCfan - Žena zmija (Maja Marijana)

Choda:
Au, uz ovaj hit gore kafane! Dobro je izneo, pribegao je falsetu i ovoga puta se to ispostavilo kao pun pogodak. Možda je falilo malo više ukrasa, ali u globalu odlično.

Vladimir:
Hrabar pokušaj da se skine ženski glas, što nikad nije lak zadatak. Zbog toga su imitacija i pevanje na momente malo trpeli, ali se trud definitivno čuje. Sve u svemu, solidan nastup.

Tetsujin:
Ono što je kod tebe posebno vrijedno jest ta stalna razina kvalitete – iz emisije u emisiju pokazuješ sigurnost i predanost zadatku. Svaka interpretacija ima svoju snagu i uspješna je na svoj način. U ovoj izvedbi osjetile su se manje poteškoće u višim tonovima i preciznosti interpretacije, no cjelokupan dojam i dalje je vrlo dobar. Nastup je bio uvjerljiv i pokazuje da si stabilan i pouzdan izvođač.

Dežurni:
Igor po meni ima stvarno najlepši glas od svih učesnika (uz Stefixa) i voleo bih ga nekad čuti da peva nešto skroz svojim glasom nevezano za TGZP! Nažalost ovaj put mi nije mnogo leglo, previše mi je piskavo i nekako me ne podseća na Maju ni malo (iako razumem da je teško izimitirati ženski glas, ali opet onda čujem Majstu i shvatim da je moguće ipak). Svakako bravo na trudu!​

4. Pokahontas - Kučka (Stoja)

Choda:
Au, kakav nezahvalan zadatak 😆 verujem da je Pokiju posle ovoga bila potrebna boca sa kiseonikom! Potrudio se maksimalno, ali razlika u visini i volumenu je baš pravila problem većim delom pesme.

Vladimir:
Sličan pristup kao u imitaciji Maje Marijane, samo sa mnogo uverljivijom imitacijom. Imao je nekoliko baš dobrih momenata gde se jasno čuje Stoja vajb. Nije bilo savršeno, ali je bilo zabavno i prepoznatljivo.

Tetsujin:
Izvedba je bila korektna i stabilna. Primijetile su se manje poteškoće u višim tonovima, no ostali elementi bili su na dobroj razini. Ritam je bio siguran, tekst i melodija praćeni točno i koncentrirano.

Dežurni:
Poki je pokušao izmeniti dosta svoj glas i u tome je skroz uspeo, što je i cilj imitacija, međutim nije mi mnogo Stojin vajb jer fali osećaj da bi zgazio osobu kojoj peva to i fali grubosti haha i deo teksta "da te ponizim" para uši malo, ali sve u svemu pristojna imitacija! Prošli put je pobedom dokazao da može da pokida, tako da se nadam da će dobijati zanimljivije zadatke od ovog i super će se snaći!​

5. Vax'ildan - Bićeš moj (Tanja Kovačević)

Choda:
Vax, pusti glas! Ili da sačekamo neki indi pop zadatak gde mislim da bi se najbolje snašao.

Vladimir:
Iz epizode u epizodu vidi se napredak i to je jako pozitivno. Glas deluje sigurnije nego ranije, ali i dalje nedostaje malo više samopouzdanja i “puštanja” u pesmi. Kad to probije, mogao bi da napravi ozbiljan skok.

Tetsujin:
Kao i u prijašnjim izvedbama, osjeti se manjak energije i dinamike, a nedostaje i ona specifična, pomalo nazalna boja glasa koja je karakteristična za ovu pjevačicu. Ipak, vidljiv je napredak u praćenju teksta što je svakako pohvalno. Uz malo više opuštenosti i glasnijem pjevanju, mogao bi iskoristiti svoj potencijal.

Dežurni:
Vax nažalost kao i u većini imitacija više zvuči kao da čita/recituje tekst umesto da peva, takođe fali i energije, i sve to zajedno odmah u startu deluje lošije od drugih jer deluje kao da mu ne prija i čuje se da to nije ni blizu maksimuma koji sigurno može, ali da me ne shvati pogrešno, ja stvarno želim i jedva čekam imitaciju u kojoj će pokidati jer sigurno ume više, samo da se još malo oslobodi i pusti glas!​

6. zeleni - Nikom nije lepše nego nama (Viki Miljković)

Choda:
Imao sam utisak da Bajaga peva Viki Miljković 😂 zanimljiva obrada, ali moram reći da baš nema sličnosti sa originalom.

Vladimir:
Ovo je pesma koja daje ogroman prostor za imitaciju, energiju i šou. Nažalost, zeleni to ovog puta nije u potpunosti iskoristio. Delovalo je kao propuštena prilika, jer je materijal bio idealan za mnogo upečatljiviji nastup.

Tetsujin:
U ovoj izvedbi baš se osjetila nesigurnost u tekstu i to ti je malo poljuljalo cijeli nastup. Također, glas je bio dosta dublje nego što je tipično za Viki. Trebao bi malo više vremena posvetiti uvježbavanju teksta i same interpretacije, jer ti se slične greške ponavljaju kroz emisije. Stvarno možeš bolje. Potencijal imaš, samo ga trebaš pokazati s više sigurnosti i opuštenosti.

Dežurni:
Ovo je jedna od imitacija gde sam očekivao najviše a dobio šipak. Nažalost Zeleni zvuči kao da je snimao u ležećem položaju u krevetu i bez grama truda i energije, takođe i bez pokušaja da glas zaliči na Viki. Zeleni je gotivan i ima pozitivnu ludačku energiju, ali ovolika nezainteresovanost za imitacijom je nedopustiva, baš zato što je ova pesma odlična za to.​

the-simpsons-homer-simpson.webp

7. zakaya - Pauk (Era Ojdanić)

Choda:
Uf, očekivao sam više. Pre svega je falilo energije, znamo Erine momente uz ovu pesmu. Tehnički je bilo korektno.

Vladimir:
Možda i jedna od najboljih transformacija ove epizode. Pesma sama po sebi daje ogroman prostor za imitaciju, a zakaya je to vrlo pametno iskoristila. Bilo je tu dosta Era momenta i karakterističnog stila, što je publika sigurno prepoznala. Vrlo zabavno za slušanje.

Tetsujin:
Bravo! Stvarno jako dobro odrađena interpretacija Ako bih baš malo cjepidlačio, u refrenu je možda moglo biti mrvicu više visine i snage u tonalitetu kako bi sve još jače “otvorilo” pjesmu. Sve u svemu, dosta dobro otpjevano.

Dežurni:
Zakaja zvuči slatko, kao neko dete, ali kapiram da je teško njoj kao devojci izimititati glas nekog dede i zato dosta odudara od Ere. Svakako se potrudila i u suštini solidno je ispalo sve ovo do kraja na njen način, a i pesma je sama po sebi zanimljiva!​

8. Majsta94 - Čokolada (Jami)

Choda:
Majsta se profilisao kao jedan od najvećih sluhista ovde i zaista je dobro odradio zadatak. Falset je bio plan koji je upalio, svaki ukras i fraza na mestu… Odlično!

Vladimir:
Ovde sam bukvalno na trenutke video Jami na sceni. Boja glasa je bila pogođena, imitacija vrlo uverljiva, a i pevanje stabilno kroz celu pesmu. Jedina mala zamerka — matrica je opet mogla da bude jača da se dobije još bolji balans. Ali svakako vrlo jak nastup.

Tetsujin:
Standardno si dobar i siguran u izvedbi. Malo mi je nedostajalo jačeg kontrasta između strofa i refrena. Također, pripazi na balans s glazbom jer je većinom bila tiša pa je to malo umanjilo dojam i otežalo praćenje. Sve u svemu, uspješan nastup i uz te sitne dorade može to biti još jače.

Dežurni:
Bravo za Majstu! Dokaz da može i ženski glas da se izimitira tako da podseća na original! Nije loš ni ovaj improvizirajući deo u kom se obraća publici haha baš lepo odrađen zadatak u svim segmentima, nemam mnogo zamerki uopšte!​

9. Stefix - Aj Riki Martine (Neša Bridžis)

Choda:
Kada najbolji imitator dobije ovakav zadatak - da imitira parodiju, onda je to prava poslastica. Sve je bilo kao kod Neše i sa uživanjem sam poslušao imitaciju. Čak je dobar momenat kad se zasmejao u jednom trenutku 😂

Vladimir:
I najbolje za kraj, što bi se reklo. Stefix je ovde zaokružio nastup gotovo bez greške — pevanje, imitacija, energija i balans sa matricom sve je bilo kako treba. Delovalo je kao kompletan paket i baš onako kako bi ova pesma trebalo da zvuči u jednoj dobroj imitaciji.

Tetsujin:
Znači, ovo je najbolja interpretacija do sada. Čovječe, isti si kao original. Daljnji komentari su suvišni. Svaka čast!

Dežurni:
Stefix je toliko odličan da više liči na Nešu Bridžisa nego Neša sam na sebe! Ovo je toliko dobro da nema dalje! Jako si talentovan za imitacije i što se mene tiče zaslužuješ svaku pobedu! U svakoj dosadašnjoj imitaciji si me oduševio, prosto je neverovatno kako se savršeno prilagodiš svakoj ulozi i kako svačiji glas izimitiraš! Ma do sutra bih te mogao hvaliti jer činiš ovaj TGZP kvalitetnijim i zanimljivijim i jedva čekam svaku tvoju narednu imitaciju!​

Žiri me nahvalio kako mi stoje narodnjaci, dok ja mislim da bih u svakoj ozbiljnoj kafani napravio dobar fajront!

Hvala žiriju na komentarima! 🙌
U pravu ste za matricu da je malo tiša od mene, bukvalno sam morao da je poduplam jer kako god okrenem zvučim glasnije od muzike. Vodim računa o tome za ovaj zadatak i sledeće 💪

Mislim da ce clan zirija @Tetsujin dobit fras kad cuje moju novu imitaciju i gutanje slova u tekstu i brkanje riječi, pogotovo u ovom nabrajanju pred kraj 😂😂

Kad pjevam skupa s Herijem zvuči dobro (pogotovo ovaj dio pred kraj), ali kad sam pjevam da bog sačuva.

Elem, ako netko ima prbl sa izgovorom meni je ovaj video dosta pomogao, nadam se da će i vama:

A zašto nam (strogi) gostujući član žirija nije otpevao neku imitaciju?! 🤔o_O
Dežurni, nemoj da se izvlačiš! :LOL: Volimo da te čujemo ovde. :D

Lefkada je imala opravdanje jer je štedela glas za PZE! ;)

Back