TVOJ GLAS ZVUČI POZNATO (Sezona 2026)

Odaberite do 3 najbolje imitacije u 7. epizodi

• Majsta94 - Devojka sa čardaš nogama (Đorđe Balašević)

• Bebi - Kraljice srca moga (Šaban Šaulić)

• Kakashi - Pitaju me u mom kraju (Dragana Mirković)

• igorrogiESCfan - Osam tamburaša s Petrovaradina (Zvonko Bogdan)

• Stefix - Kada padne noć (Riblja Čorba)

The results of this poll are hidden until it is manually edited by the user or site admin.

Dobro veče i dobrodošli na tzv. žiri veče!
Večeras će se žiri obratiti takmičarima po redosledu po kom su nastupili u šestoj epizodi.

1. Kakashi - Princeza (Dado Topić & Slađana Milošević)

Choda:
E ovo je osveženje! Ovog puta, zvuk je bio dobar i mogu da kažem da je Kakaši odradio odličan zadatak, pevanje je bilo na nivou, imitacija Slaðane Milošević - vrhunska! Svojevrsni omaž nedavno preminuloj prevačici. Imitacija Dada je bila takoðe na solidnom nivou. Svaka čast!

Vladimir:
Ovde se vidi ozbiljan pokušaj da se izađe iz zone komfora i promeni boja glasa, što je za svaku pohvalu. Delimično je uspeo u tome, ali je zbog toga pevanje malo trpelo. Ipak, hrabar nastup koji pokazuje želju za eksperimentisanjem.

Tetsujin:
Bravo! Jako mi se sviđa kako si ovo izveo. Rekao bih tvoja najbolja interpretacija dosad. Nema više prijašnjih problema s glazbom. Lijepo si odradio oba dijela, posebno ženski. Treba izdržati tako visoke note. Odlično.

creature:
Reakcija na pesmu mi je bila jao ne, ali kad sam čula da zvučiš kao nežni cvetić, zaboravila sam na dosadnjikav izbor zadatka produkcije. Tranzicija iz devojčice u dečaka mi je bila urnebesna, pogotovo onaj prvi stih muške deonice kad si negde između. Bolja si mi Slađana nego Dado. Jako zabavno sve u svemu, dobro obavljen posao.​

2. Majsta94 - Jabuke i vino (Zana & Željko Bebek)
Choda:
Majsta nas je navikao na odreðeni nivo i uspeva da ga održi. Strofe su bile odlične, refren u skladu sa mogućnostima (jer je dvoglas a Majsta je samo jedan). Posebno mi se svidelo menjanje glasa, sa Zane na Bebeka i nazad.

Vladimir:
Za razliku od nekih drugih, ovde je pevanje bilo stabilno i prijatno za slušanje. Međutim, promena između muškog i ženskog vokala nije bila dovoljno izražena, pa je imitacija ostala u drugom planu. Dobar vokal, ali falilo je više “igre”.

Tetsujin:
Odlično odrađen ženski dio, ali muški je malo bio tanak. Nedostajao je tipičan Željkov način pjevanja. Ovdje nema problema u pjevanju već malo više u interpretaciji. Ipak sve u svemu korektno odrađen zadatak.

creature:
Već znamo da imaš toliko osećaja da možeš da otpevaš tačno bilo koju numeru. Jedina "zamerka" je što key change koji postoji u poslednjem refrenu nije primetan, ali volim što nisi previše iskarikirao Zanu i mislim da si izvukao maksimum iz ove pesme. Milina je slušati te generalno.​

3. igorrogiESCfan - Time To Say Goodbye (Andrea Bocelli & Sarah Brightman)

Choda:
Bilo je korektno intonativno, ali mi se čini da se plaši da rizikuje i proba sa ukrasima karakterističnim za izvoðače. Olakšavajuća okolnost - ovo je bio možda i najteži zadatak. Falilo je da proba malo snažnije kod Bočelijevog dela, kao da je samo spustio na običan muški glas.

Vladimir:
Jedan od najtežih zadataka do sada u ovoj epizodi, a igorrogiESCfan je to izneo iznenađujuće sigurno. Izgovor, melodija, kontrola — sve je bilo na mestu, a refren posebno odskače. Delovalo je kao da je konačno “kliknuo” sa pesmom i pokazao puni potencijal.

Tetsujin:
Ajme, ti si dobio najteži mogući zadatak. Baš si se borio s dionicom Sarah Brightman. Ipak, nekako si se baš izborio s njom. Andreu si dobro odradio. Prst u zrak da borbu s ovim. Bravo.

creature:
Ne znam da li nisi dovoljno preslušavao pesmu ili je samo bila preveliki izazov (ili samo ja previše volim pesmu pa tražim dlaku u jajetu 😂), ali definitivno ti nije bilo lako. Teško je biti tačan kad je pesma ovako intenzivna. Pohvale za kapacitet pluća u poslednjem stihu. Kikotala sam se sve vreme, mislim da to znači da je misija uspešna.​

Hvala vam 💪
Očekivao sam mnogo gore komentare budući da smatram da mi je ovo ubjedljivo najlošiji zadatak do sad 😄

4. Stefix - Barcelona (Freddie Mercury & Montserrat Caballé)

Choda:
Lider takmičenja dobija preozbiljan zadatak i mogu reći da je pružio maksimum. Nije baš doktorski rad, ali diplomski jeste. Delovi od Monserat su bili sjajno odraðeni, a Fredijevi su imali dobro fraziranje, mada negde se odlazilo u Majkl Džekson sferu. Moguće zbog Stefiksove boje glasa.

Vladimir:
Još jedan težak zadatak, i Stefix je korektno odradio promene u glasu. Međutim, sama pesma je prilično “sterilna” i možda mu nije dala prostor da pokaže sve što ume. Delovalo je pomalo dosadno, kao da je ostao u rezervi — a znamo da može mnogo više.

Tetsujin:
Stefix je stvarno postavio visoko ljestvicu. I dalje odličan kao i u dosadašnjim emisijama. Iako si se i ti borio sa ženskim dijelom (što je očekivano), stvarno super odrađen zadatak. Inače, nedavno sam bio u Barceloni i na trgu Montjuic možete svakog četvrtka i subote pogledati glazbeno-vizualni spektakl sa fontanama koji počinje "Barcelonom". Stefix, bilo bi super da nam tamo snimiš svoj spot.

creature:
Čestitke pre svega na tome što se nisi ugušio pevajući. Baš je šizofreno i neverovatno teško žonglirati između Fredija i Monserat Kabalje. Operska pevačica se svakako skinuti ne može, ali Fredija si skinuo savršeno. Talenat koji se vidi iz aviona.​

5. Bebi - Katastrofa (Tea Tairović & Azis)

Choda:
Au, kakav rumunsko-bugarski spoj! Azisov deo je sve 😂 fantastična imitacija Azisa, do te mere da deluje kao da njega slušamo. Tein deo je pogoðen kad je reč o fraziranju, jedino što ona ima drugačiji volumen glasa. Odlična imitacija!

Vladimir:
Ovo je više otišlo u karikaturu nego u čistu imitaciju, ali — moram priznati — bilo je zabavno za slušanje. Nije sve bilo vokalno čisto, ali je nastup imao svoj šarm i energiju.

Tetsujin:
Ok odrađeno, ali ipak slabije nego prijašnji zadaci. Znam da si si podigao ljestvicu visoko s prošlim zadatkom, ali ovaj ti nije baš sjeo. Kod oba spola je bilo malo poteškoća u interpretaciji posebno jer su oboje pjevača baš specifični. Ipak, veselim se tvojem sljedećem zadatku i ne brinem za tebe.

creature:
Bebi koji arlauče na bugarskom je sve što mi je trebalo danas. Ništa nisi iskarikirao, meni i original ovako zvuči. 😂 Dopada mi se Azisov vibrato i to što Tairovićka zvuči kao da ne može da proguta vruć krompir. Najvažnije je da verujemo izvođaču dok nastupa, a ja sam ti potpuno poverovala kad si rekao "meni nije dobro".​

6. zeleni - Love The Way You Lie (Eminem & Rihanna)

Choda:
Teška imitacija, vidi se napredak, ali i ostali kandidati napreduju. Svakako, falilo je malo hrabrosti u imitaciji, previše se Zeleni osvrtao na tehnički deo. Pohvala za trud.

Vladimir:
Pevanje možda nije bilo najsigurnije, ali trud se ne može osporiti. Rep deo je bio zanimljiv — na momente me je podsetio na Ramba Amadeusa u “Euro Neuro” fazonu, što i nije nužno loša stvar 😄 Ima tu prostora za napredak, ali energija i volja su definitivno prisutni.

Tetsujin:
U vezi ovog zadatka ću se malo više raspisati čisto da budem jasniji jer u prijašnjim emisijama sam očito bio dosta nejasan. Javno i privatno prozvan sam kao netko tko nije kompetentan odrađivati svoj dio zadatka u ovom showu. Nitko ovdje nije u potpunosti kompetentan iskomentirati vas jer nismo niti gospođa Tomčić niti Sarah Brightman. U prvoj emisiji sam to i naglasio te se posebno osvrnuo na to da ću više gledati interpretaciju, praćenje glazbe, praćenje teksta odnosno koliko ste točno u tome te jeste li bliži ili dalji originalu. S obzirom da sam se profesionalno bavio više od 20 godina nečime što je zahtjevalo savršeno praćenje glazbe i slušanje ritma, u tome se smatram izrazito kompetentnim. Prozvan sam da možda nešto imam protiv Zelenog kao natjecatelja jer ga eto rangiram često nisko. Dao sam si truda i provjerio svaku emisiju i usporedio svoje ocjene s drugima te zaključio da se dosta poklapaju s ostalim sucima kao i sa publikom. Dodao bih da su naše ocjene mali dio cjelokupnog mozaika ocjenjivanja. Ako ste pratili moje komentare i rangiranje, uvijek bih nagradio nekoga novog tko se istaknuo, možda više napredovao itd. Kod tebe nažalost to ne vidim. Kao i u većini prijašnjih epizoda nedostaje točnija interpretacija. Ponovno je loše praćenje glazbe, kasniš za njom i često si netočan. Znalo se dogoditi da i tekst krivo izgovoriš. Npr. Eminemov dio je u stilu malo "agresivniji" način pjevanja, a kod tebe toga nema. Da je barem malo bilo čisto da podsjeća na njega. Ženske dijelove nisam uzimao pretjerano za zlo jer znam da je muškima izuzetno teško odraditi to, a kamoli ako je u pitanju netko kao Sarah Brightman i sl. Pjevanje kao takvo je (koliko ja čujem) korektno, ali ovo nije natjecanje o najljepšem glasu nego u imitacijama. Pokušavam biti što više objektivan i zaista te želim nagraditi. Volim što iz emisije u emisiju uvijek netko iskoči, ali kod tebe to ne dobivam. Nije poanta da te vrijeđam ili da imam nešto protiv tebe, dapače pokušavao sam svaki put nešto dodatno savjetovati. Žao mi je, ali niti u ovoj emisiji ne vidim napredak. I na kraju, ovo je naš osobni doživljaj vas i naravno da se svi nećemo složiti međusobno.

creature:
Eminem posle tri dana u Kotežu. 😂 Nisam mogla da se otmem utisku da slušam Ajs Nigrutina. Moja primedba ide za delove koje peva Rijana, mislim da se njena specifična boja glasa mogla bolje preneti, pogotovo ako uzmemo u obzir da je duet zahvalan za pevanje jer se glasovi ne preklapaju, ali verovatno ti je Eminemov tempo bio prebrz pa nisi uspevao da se vratiš u refrenu. Sve u svemu, zabavno.​

To bi bilo sve za večeras. Podsećam vas da imitacije za sedmu epizodu treba da mi pošaljete do subote u 11h, a publika glasa do subote u 12.36.

Ja ću se samo praviti da sam stalni član i nastaviću da šaljem Milošu komentare i ocene, ko će da me spreči. 😂

E svaka vam čast stvarno. Ne znate šta vas čeka iz nedelje u nedelju, a odrađujete sve i još uspete da zvučite (uglavnom) dobro. Baš treba hrabrosti.

Ajmo publiko, glasajte! Uspavali ste se, a konkurencija je žestoka. :D

Back