gb Ujedinjeno Kraljevstvo 2025: Remember Monday - What The Hell Just Happened?

Meni se generalno popravio utisak. Iako mi je ovako bezvezna pesma, a opet mi je nekako simpaticno. Doduse, refren mi malo skripi, ali ovo ostalo mi je fino. Nastup mi deluje da ce biti veselo, sto mi je plus. Onako bez nekog opterecenja. Neocekujem neki iole dobar plasman (tipa oko 15. mesta), ali sa druge strane bi mogle izbeci bar bottom 5.

Pa da, utisak još lošiji nego za Moje 3. I one su dobro pevale, ove tek za nijansu bolje odevene, ali i dosadnije sve to izgleda na sceni.

Dobre su live, ali ne vredi kada je pesma pomija. Mislim da su baš male šanse da izbegnu bottom 3.

• Like
Reactions: FFM
Pa ajde, kao se trude. Valjda? Stvarno nzm što BBC ne iskešira neko jače ime bar rejting da im digne.
Ја не могу веровати да једна земља са таквом музичком индустријом не може наћи некога ко ће направити простојну песму за Евровизију. Добра песма из УК је одавно више ексцес, него правило. Њихове песме не да нису добре, него су већином на нивоу аудуција у Молдавији

Kad se setimo samo koliko je BBC trubio i negodovao što istočni blok dominira ESC, svi su im bili krivi osim njih samih. Živo me zanima kakve sad izgovore imaju.
A naročito su bili besni kada smo pobedili mi 2007 i Rusija 2008. U toj deceniji,Britanci su mogli kako-tako Tursku 2003,Grčku 2005 i Finsku 2006 da prihvate kao pobednike,jer su ove tri zemlje deo geopolitičkog Zapada(Grčka,Turska i Finska su NATO članice),ali nas 2007. i Ruse 2008. nisu mogli nikako,jer smo,za razilku od njih,zbog bombardovanja 1999,čvrsto anti-NATO i anti-zapadni. Savez Srbija-Rusija je čvrst neprijatelj Zapada.

Kad se setimo samo koliko je BBC trubio i negodovao što istočni blok dominira ESC, svi su im bili krivi osim njih samih. Živo me zanima kakve sad izgovore imaju.
I dan danas eurofanovi insistiraju na nekakvom postojanju istočnoevropskog "bloka" iako već pola istočne Evrope više i ne učestvuje (a EBU ništa ne radi po tom pitanju, znači odgovara im).

Duboko ukorenjena ksenofobija je u pitanju.

Od uvođenja pf-a, daj bože da su zaslužuli 3-4 puta da se nađu u finalu. Ubedljivo najgora BIG 5 država. Ovaj trojac definitivno nastavlja tradiciju lizanja dna.

• Like
Reactions: FFM
Meni su one nekako simpaticne. BBC ima problem da spoji konkuretnu pesmu i kompetentnog izvodjaca. Mae je, na primer, imala finu pesmu, ali uzivo katastrofa. Ove godine je obrnuto.

Nije mi jasno šta još više hoće sad kada već u poslednjih 10+ godina pobeđuju isključivo zapadnoevropske zemlje, izuzev Ukrajine

Mislim da je njihova delegacija samo hronično delulu i da imaju potpuno iskrivljenu ideju o tome šta dobro prolazi na Evroviziji. Iz nekog razloga su ubeđeni da treba iznova i iznova da šalju prosečne radijske pop pesme i da je to sasvim dovoljno za dobar rezultat.

Ovakav način razmišljanja (ako sam u pravu) je vrlo arogantan i snishodljiv jer stičem utisak da oni tako vide Evroviziju, kao takmičenje loše muzike. A pesme pobednika i učesnika koji su ostvarili odlične plasmane vide kao eto tako prosečne pesme koje se mogu čuti na svakom radiju.

Osim toga, užasno su tvrdoglavi i veoma sporo uče lekcije. Deset godina zaredom su poslali X Faktor balade koje su skoro uvek bile u bottom 3 i iznova i iznova su slali isti tip pesama i očekivali drugačiji rezultat 😭

Ali osim delegacije, i britanska publika i gledaoci su kolektivno delulu i out of touch sa Evrovizijom, nešto kao Španci. Svake godine misle da će proći mnogo bolje nego što zapravo prođu i svake godine su ogorčeni i govore kako ih Evropa mrzi. A pesme koje šalju nikad nisu slušane ni u Velikoj Britaniji niti uspeju uopšte da se plasiraju na njihovim charts. Izuzetak je Mej Muler koja je imala top 5 hit u VB čini mi se, ali je prošla loše na Evroviziji.

И још их кладионице сваке године константно стављају у горњи део фаворита за победу. И сада су тренутно на 11.(или ту негде) месту, а слепцу је јасно да скоро па немају шансе ни за 25. место, каква црна победа

Kao i obično, totalna katastrofa kada je UK u pitanju. Ovo mi je možda i najgora pesma ove godine. Ne bih se bunio ako završe poslednje u finalu jer ovde čovek baš nema za šta da se uhvati.

Back