rs Srbija 2024: Teya Dora - Ramonda

Neka doci ce vreme da i mi Svedskoj damo broj 2, tako mi je drago sto se ona flopara Sarlota desila kod nas. From hero to zero
 
Ja svake godine verujem u pobedu. I nije mi se nista narocito desavalo kad se nije ostvarivala. Tako da cu samo traziti razlog da verujem u najbolje. A ova drama super. Nema uspeha bez prepreka!
 
Ko je još prolazio sa druge pozicije u pf pored Jermenije prošle godine?

@Shum zato što je to mesto rezervisano za meh pesme, znači EBU nas ne vidi kao favorite lol

Od uvođenja polufinala:

Izrael 2008
Švedska 2008
Rusija 2010
Armenija 2010
Austrija 2011
Island 2012
Makedonija 2012
Estonija 2013
Armenija 2015
Poljska 2016
Austrija 2017
Armenija 2023
 
Od uvođenja polufinala:

Izrael 2008
Švedska 2008
Rusija 2010
Armenija 2010
Austrija 2011
Island 2012
Makedonija 2012
Estonija 2013
Armenija 2015
Poljska 2016
Austrija 2017
Armenija 2023
Pola ovih prošlo zahvaljujuči ŽiRiJu 💀
 
Pa pre nego sto su producenti odlucivali redosled nastupanja neke dobre pesme su nastupale druge i kvalifikovale se bez problema, ali od kad producenti sastavljau redosled stavljaju uvek na pocetak lose pesme i nas. U svakom slucaju nije kvalifikacija problem, vec transparetno stavljanje do znanja da smo nepozeljni.
 
Evo sta nam rade, neka ljudi vide

View attachment 20319
6seNTQ3.gif
 
Ovu temu treba okaditi. Mnogo preuveličavate situaciju i idete u krajnosti. I i dalje ne mogu da shvatim čemu tolika dramaturgija i polemike oko toga da nas EBU mrzi. Često smo imali solidan žreb, mogli su Konstraktu da roknu na 14. mesto pre dve godine u finalu, pa nisu. Hurricane takođe nisu stavili da nastupaju na prva tri mesta, a mogli su, bez problema.

Popravićemo statistiku prolaska sa te famozne dvojke, kao što smo učinili sa trojkom. Dajte se opustite malo.
 
Ma dobroo, moramo jednom u životu i biti broj 2, nikada nismo nastupali pod brojem 2 do sada ni u polufinalu ni u finalu(valjdaa), a etoo 1+1 je 2, znaci opet taj broj 11 kao u finalu kada je nastupala Teya Dora, tako da ;)

Svakako idemo glatko u finale naravno ;)
hmmm 🤔🤔🤔 zanimljivo...
 
Nije drama ako nam je muka od ugađanja jednim te istim državama iz godine u godinu.
Plus bi mogli da krenu da uzimaju u obzir i kakvi su redni brojevi bili ranijih godina. Bilo bi malo teže da sastave redosled, ali ne i nemoguće.
 
Pa pre nego sto su producenti odlucivali redosled nastupanja neke dobre pesme su nastupale druge i kvalifikovale se bez problema, ali od kad producenti sastavljau redosled stavljaju uvek na pocetak lose pesme i nas. U svakom slucaju nije kvalifikacija problem, vec transparetno stavljanje do znanja da smo nepozeljni.
Pa ne slažem se da nam stavljaju do znanja da smo nepoželjni. Hurricane i Nevena imali odličnu poziciju u polufinalu, Konstrakta najlošiju u polufinalu, jer je pre 2022. treća pozicija imala goru statistiku od druge, i onda odličnu u finalu. Previše overthinkujete
 
Aman bre ljudi, cemu ovolika panika. Tri godine zaredom izvlacimo prvu polovinu. U finalu nas uvek ispostuju. Uostalom, gde su drugde trebali da nas stave? Izmedju Hrvatske i Ukrajine? Otkako je otisao Bjorkman, promenila se praksa davanja death spota samo autsajderima. Mi smo siguran finalista, i ovaj nas redosled nastupa nema veze kako cemo mi proci kod zirija.

A i za televoting ima znatno manji, jer se glasa celo vece. Red nastupa zavisi od reklamnih blokova, rekvizita na sceni itd. Logicno je da ce nasu stenu odvojiti sa dva nastupa gde su samo plesaci.

I niko nas ne mrzi, nego imamo prosecan tretman prosecne zemlje nase velicine i znacaja u evropskim krugovima.

I nismo favoriti. Jesmo sigurni za finale, tamo imamo status dark horsa, ali jednostavno nema potrebe nabijati neki pritisak i ocekivanja tog tipa jer mnogo toga treba da se tek da se izdesava da bi se nesto procenjivalo.
 
Ma proci ce Srbija mnogo bolje neko Luka ili recimo Hurricane kod zirija u to sam uveren, mislim Nevena koja bila fazon recimo 23.favorit u finalu za pobedu 40 poena dobila, mi cemo biti verovatno skoro u top 10 makar favorita za pobedu cak kada dodje pocetak maja i proba, potrudicemo se nikada vise oko nastupa i siguran sam da necemo biti na dnu, ok postoji sansa da ne budemo u vrhu kod zirija ali u najgorem slucaju cemo biti recimo u finalu od 26 pesama neka sredina, dakle u najcrnjem slucaju osvojicemo neko 14. ili 15.mesto po ziriju, nesto slicno kod publike i biti recimo kao Hurricane 15.mesto u finalu, ali verujem da makar mozemo koje mesto bolje od Hurricane proci to u najlosijem slucaju govorim..
 
Niko od nas ne može da utiče na to. Kojim se kriterijumima vode, upitno je, ali svakako je naša pesma od starta bila rizična za tu drugu poziciju, a bila bi i bilo koja druga balada. Dinamički, naša pesma je najsporija u prvom delu i jednostavno je ovo negde i logičan izbor. Samo ne razumem pravljenje od muve slona, to je sve.
 
Ne glasa se od prve pesme u polufinalima, to će biti samo u finalu. Imamo puno pravo da dramimo jer je postalo isuviše providno da nemaju sve zemlje isti tretman. Čuj neko navodi Nevenu Božević kao dobar primer da nas ne mrze jer su je stavili pred kraj finala. Stavili je usendvičenu između dva ogromna favorita lol.
 
Back
Top