ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Tijanić je recimo bio i protiv povlačenja sa ESC 2014. zbog finansija (tad je bila aktuelna priča oko finansiranja RTS-a i toga da li će postojati pretplata ili ne), objasnivši da smo "na ESC postigli više uspeha nego na nekim sportskim takmičenjima". Da je poživeo makar koji mesec duže verovatno bismo i otišli u Kopenhagen, ovako čim je bacio kašiku RTS je odmah odustao od ESC.
Sećam se da je bio protiv povlačenja 2014. :( Čim je preminuo, odmah su doneli odluku da se povučemo.

A EBU će odmah da nam se sagne ako mi njih "ucenimo". Reći će "ko vas jebe, mogli smo bez vas 10 godina možemo i sad". Mislim da ništa, pa ni eventualno učešće RTK nije vredno toga da izlazimo sa ESC, dosta nam je bila ona prinudna pauza iz 90-ih. Mislim da precenjuješ uticaj koji tamo RTS ima a pogotovo reputaciju koja mu je na nuli imajući u vidu da je do pre 23 godine bio glasilo najgore i najodvratnije propagande.

I siguran sam da bismo dobijali makar po koji bod publike tamo, nije baš apokalipsa koju ti predstavljaš. Imaju ljudi i telefone i televizore. Za žiri me baš briga, nek dele poene Albaniji, žiri je u svakoj zemlji ne baš blagonaklon prema nama pa jedna zemlja više-manje ne čini neku veliku razliku.
Ahaha, a ko spominje da treba EBU da nam se sagne?! :ROFLMAO:
Radi se o tome da treba pokazati stav i zube ma kakav god ishod bio, sigurno nam ništa dobro neće donijeti ako pognute glave budemo ćutali i prihvatali sve što od nas traže da progutamo, a ovako tom ucjenom nema šta da izgubimo.
Takođe, nigdje nisam spomenuo ni da RTS ima bilo kakav uticaj u EBU a evo ti predstavljaš kao RTS kao nekakvog apokaliptičnog zlotvora i još spominješ nešto što je bilo prije 20 i kusur godina, kada smo već kod toga - srpski mediji u to vrijeme su ''male bebe'' po pitanju propagande naspram hrvatskih i albanskih samo što se njima naravno sve oprašta jer su miljenici Zapada, da nismo izgubili medijski rat '90-tih danas bi situacija bila znatno drugačija.

Uostalom, EBU sada nije u poziciji da gubi sigurne zemlje učesnice jer su za kratko vrijeme ostali bez giganata poput Rusije i Turske (odoše i Bjelorusija, Makedonija i Crna Gora u međuvremenu), svakako im se treba staviti do znanja da primajući te teroriste (kako bi nadomjestili gubitak) za koje je pitanje da li bi uopšte i učestvovali svake godine, Srbiju će izgubiti a vrlo dobro su svjesni i koliko je brojna i naša dijaspora širom Evrope pa im se to nikako ne bi isplatilo.

@omikron
I mene još više zaboli što se ovdje navija za dovlačenje tzv. Kosova samo da bi imali 2 boda na televotingu od ekipe iz Zubinog Potoka i Leposavića lol.

Meni deluje kao da su ljudi neki prespavali poslednjih 10 godina i sta se desava na tom planu.

Ma ja ne navijam da dodje Kosovo ali ESC je najmanje bitna prica sta je njima sve Srbija dozvolila u zadnjih 10 godina da urade i na severu Kosova i po pitanju medjunarodnih organizacija.

Ma koja Pandorina kutija. Je l usla Katalonija u FIFA i UEFA?

Vucic rekao da ne može da spreci članstvo Kosova ni u Savetu Evrope ni NATO a sad je kao ESC poslednja odbrana lol

Ne znam da li ce nastupiti sledece godine, verovatno ne, ali mislim da je nastup Kosova verovatno neizbezan do kraja ove decenije.

Pa sto smo onda mi crna rupa u bukvalno svemu? Nas moze da zeza i muze ko kako hoce jel?

Ne samo sto imamo jako losu reputaciju u svetu, dotle da ne smes ni da kazes da si Srbin.

Žao mi je što moram da vam kažem, ali pitanje RTK u EBU brine više vas nekoliko na forumu od celog RTS-a lol

Bilo je to glasanje, znamo ishod, ali ako ih prime na ovaj ili onaj način apsolutno ne očekujem da se povučemo jer RTS i EBU super sarađuju, mi imamo ESC tradiciju i tako nešto nam nije u interesu.

Mene iskreno ne zanima hoće li Kosovo učestvovati na Evroviziji ili ne, ali mislim da je neminovno da će se kad-tad desiti. Nadam se da to neće uticati na naše ucešce u Evroviziji, bilo bi mi neizmerno žao da prosto prestanemo da učestvujemo.

Najbolji delovi danasnje Srbije su bili istorisjki madjarska zemlja, danas vise nisu a jedva Madjara i da ima vise tamo, tako ni Kosovo vise nije Srbija, to je istorija. Cije su ovce njegova i livada i to je tako.

Kako doslo tako i otislo i zivot ide dalje.

Kada se stvore uslovi u politickom smislu, bice moguce da debituju. Ja licno nisam za to, ali ako nasa drzava bude potpisala najavljeni sporazum to ce biti prelomna tacka za mnoge stvari, ne samo za EBU. Bitno je samo da to ne nasteti RTS-u i da sve strane budu saglasne sa pristupanjem Kosova u EBU.

Pa mi svakako govorimo u kontekstu ovog sporazuma sada sto ide. Kada to prodje uci ce na razna mesta ne samo na ESC.

Da li mi je drago? Nije. Da li mi je zao? Nije ni to. Za mene je Kosovo bivsa teritorija Srbije vec cetvrt veka, kako i zasto je to tako nije tema ovog foruma.

Pa sto smo onda mi crna rupa u bukvalno svemu? Nas moze da zeza i muze ko kako hoce jel?

Izgubili smo rat(ove), uzeli nam teritoriju. Sad jos samo da legitimizuju sve, kraj price. Bilo bi gotovo mnogo ranije da su imali dozvolu UN za bombardovanje.

Vrlo moguce da ce uci u UN nakon sto potpisemo ovo francusko-nemacko cudo, i onda ne vidim sta je problem sa Kosovom na ESC i sto bi vlada ili ko vec terao RTS da se povlaci.

Bice stvarno problematicno ako sledece godine opet neko odustane a Bugarska, Makedonija i ostali se jednostavno ne vrate. Koncept od dva polufinala je pravljen za veci broj zemalja, ne za 14-15 po polufinalu. Jedino mi pada na pamet da se zemljama velike petorke ukine automatsko finale i da budu ravnopravni sa ostalima.

Ja mislim da ce se vratiti neke od tih zemalja. RTCG je praktično to nagovestila. Mislim da je Britanija preskupa za te neke zemlje da nastupe.

Postoji priča da ce se Turska vratiti ako Erdogan izgubi izbore.

Back