ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Britanci se izgleda vraćaju na stare staze.
jelena-karleusa-turbofolk.gif
Ne vraćaju se jer ih nikad nisu ni napustili.

Ne bih da širim paniku ali izgleda da postoji velika verovatnoća da Kosovo debituje sledeće godine. Sve imate na portalu eurovoix, a tako nam je malo falilo da dođemo do 2 pobede 😂. Baš bi bila šteta da sad odustanemo. Olja Klopka reaguj, znam da nas čitaš 😂

Iako su izašle još tri pesme, ne mogu da ažuriram listu još uvek, bojim se da će Tejči i Salenče da se nacrtaju na broju 1..njima se svi putevi otvaraju, sve staze se popločavaju pred njima... One su došle kao vihor 💨💨💨 ali ne smem da prenagljujem, mora da se slegne sve.. :)

Takozvano Kosovo moze na ESC ali samo kad na Vrbi rodi grozdje.

Cim ih Unesko i Interpol nece, nema tu vise o cemu da se prica.

Nema poente da se to desi dok se ne reši status. Recimo do sada UK i Vels nisu nikad u istoj godini učestvovali na Dečijoj Evroviziji, pa bi bez rešenog statusa to bilo besmisleno i u našem slučaju, da učestvuju i Srbija i njena pokrajina.

Da, postoji ono pravilo da britanske kraljevine mogu da učestvuju samo kad nema BBC-a haha

Ne bih da širim paniku ali izgleda da postoji velika verovatnoća da Kosovo debituje sledeće godine. Sve imate na portalu eurovoix, a tako nam je malo falilo da dođemo do 2 pobede 😂. Baš bi bila šteta da sad odustanemo. Olja Klopka reaguj, znam da nas čitaš 😂
To bi bio presedan jer svaka drzava clanica EBU mora biti i stalna clanica UN i clan medjunarodne radiodifuzne unije (ITU). Mada iskreno ne bi me iznenadilo da se nadje neko resenje i da im ipak dozvole da ucestvuju.

Ja imam veliki problem sa pesmama ove godine. Većina mi je ono , može proći ,super, nije loše itd. To mi je mnogo gore nego da mi se ne dopada. Top 3 mi je zagarantovan sa Loreen + Češka čak mi je i top 10 klimav jer su mi pesme klizave u smislu utiska.

To bi bio presedan jer svaka drzava clanica EBU mora biti i stalna clanica UN i clan medjunarodne radiodifuzne unije (ITU). Mada iskreno ne bi me iznenadilo da se nadje neko resenje i da im ipak dozvole da ucestvuju.
Ništa ih ne sprečava da podnesu zahtev za ulazak u ITU čim se potpiše onaj sporazum po kojem se mi ne protivimo članstvu u međunarodnim organizacijama, što uključuje i ITU i EBU. Za ITU im treba dvo-trećinska većina, mislim da to mogu da dobiju ako mi odustanemo od lobiranja protiv. Mada, imajući u vidu čitavu birokratiju sumnjam da bi to rešili do sledeće godine ali za onu tamo bi možda i imali šanse.

Komplikovana je to tema ali se svakako bližimo tom trenutku. E sad, sumnjam da bi se RTS dobrovoljno povlačio sa ESC čak i da Kosovo učestvuje (mada bi bilo veselo slušati Dušku kako najavljuje predstavnicu Kosova), ali ko zna kakvi bi pritisco bili što od vlasti, što od javnosti za koju sumnjam da bi pozitivno gledala na sve to.

Ali bi se time otvorila Pandorina Kutija.

Onda bi i Katalonija jos vise trazila svoja prava, pa Severni Kipar, pa Nagorno Karabah, pa Palestina, pa Transnistrija, pa Juzna Osetija, i mnogi drugi separatisti koji "hoce da se otcepe", a posle gladan narod trbuhom za kruhom svi u Nemacku.

Da ne pominjem da Skoti i posle onog laznog referenduma 2014. vec duze vreme hoce da se otpece.

6B2F8005-DF78-4775-B06F-83A094B9A492.webp

I to se desilo. Juce sam napokon promenio prvo mesto 🦄

Ovo je neki top 10 pred izlazak svih kada cu vrv od pocetka krenuti da redjam

Tural i Turan će predstavljati Azerbejdžan sa pesmom Tell me more

• Wow
Reactions: Mrm
Back