Ne znam šta mi je odvratnije.
Nova S koja svakodnevno puni program RTS festivalom PZE, a onda sledećeg dana na svaki sat o finansijskim mahinacijama RTS u kojem se najviše optužuje upravo organizator PZE, zabavna redakcija. Maja Nikolić juče o PZE, danas pola sata o tome da RTS nije pružio ni jedan dokaz da nisu počinili krivično delo.
Sutra će verovatno opet ugostiti nekog ko je postao poznat zahvaljujući kriminalnim aktivnostima, Majine stare drugarice, Olje K.
U istom rangu-"prevrće mi se žuludac" je i predlog Ane Stanić, koji nije ni u kakvoj funkciji, osim da veštačkim putem produži trajanje pevačima, koji više nisu zvezde. Čuj mladi i mi afirmisani, pa onda zajedno. U kom procentu? Pola- pola. Šta je kriterij afirmisanosti: broj objavljenih pesama, broj pratilaca na DM, broj koncerata u Areni...ili možda broj pojavljivanja u Novogodišnjem programu RTS i ranijih učešća na RTS.
Ja pevače ne delim na stare i mlade, nego na one koji imaju dobre i loše pesme. Ako 40+ plus, poput Konstrakte prošle godine, ili Joksimovića ima dobru i konkurentnu pesmu, koja bi bila primećena na Eurosongu, što se mene tiče, na PZE može da ih bude i 32. Ako će pevači, koji su poslednji hit imali pre 15 godina, PZE da koriste za promociju nečeg što nema publiku ni za manji Vatrogasni dom, onda ne želim da vidim ni jednog pevača, bilo da je afirmisan ili stariji.
Isto važi i za mladje. Ako žele da pokažu samo šta su komponovali na svom mobilnom telefonu, pošto poto pevačke sposobnosti u baladama ili različitost koja nema ni glavu ni rep, a najmanje talenat, ni njima nije mesto na PZE.