rs Srbija 2023: Luke Black - Samo mi se spava

I daa ne zavboravim,glavu dajem i stavljam na panj da bi od 569 komentara na blicu ili b92 sajtu recimo ili na fejsu kada objave: "Luka pobednik evrovzije 2023.godine" on idalje dobijao komentare da mu je muzika uzasna,da recituje,da spava dok peva i da je pederčina ,takvi bi bili komentari barem 50% ljudi,a možda i više,evoo na 021 ili RTS su komentari takvi,a kamoli na blic,alo,b92 itd itd udjite na vest na b92 koji ima najvise komentara oko svih desavanja pa pogledajte kakvi su komentari za Luku,za Mariju nisubili komentari da je pesma kao pesma losa,nego da im je kao pojava sa kratkom kosom i suknjicom smesna a potom lgbt nastup u helsinkiju iritantna i da lici na Harija potera.
Inace moja cela porodica(uglavnom) i svi smo gledali te godine i skakali i radovali se kad je glasanje zavrseno i kada je pobedila,rodjendan mi je bio bas u polufinalu cini mi se i finalu bila slava ona i secam se bila je favorit i bas se ocekivala pobeda te godine zaista..

Pa naravno da nije nastupila na nastupom za beovizije, ne razumem šta je pisac hteo da kaže? Lol
Hteo sam da kažem da na evrovziji nije imala nastup sa beovzije,iz logicnog razloga,jedino sto ne shvatam zasto na beovziji nije bio isti nastup i te cure oko nje?
Kakav je ono klovn koji duva balone kakve veze ima nastup sa beovzije sa tekstom pesme to nikada necu shvatiti,kao i sto se onako obukla prvi i mislim jedini put u zivotu haha?
Ko je ono savetovao..

Ja se secam kao juce da je bilo da su u skoli gotovo svi pljuvali Molitvu i Mariju kad je pobedila.
Pljuvali??
Kod mene svi hvalili i voleli,cak i sledece godine na beovziji svi voleli top2 sa beovzije Jelenu i Aleksu Jelica..
U celoj Srbiji makar tih dana se čuloo: "Mili moj Dragane beli jablanee" ahaha,inacee smo u kući svi mislili da na beovziji Jelena sa "Oro" pobedjuje,a kad Marija pobedila i na beovziji i evrovziji bila ludnicaa i secam se sjajan docek na terasi,bas je bila euforija,svi su je hvalili makar svi koje ja poznajem licno ili sam cuo,oni koji nikad nisu gledali evrovziju su to veče gledali evrovziju zbog njee..

Pa ja se ne sećam neke ekstaze kad je pobedila na Beoviziji.

Na ESC da itekako, to je bilo epski
Za evrovziju i govorim,za beovziju se ne secam vise mi u glavi 2008.godine i ta beovzija tu su svi govorili o favoritima i bilo je hit oko Alekse Jelene itd

Luka je nasa Dana Int, otprilike prolazi kao ona svojevremeno, samo sto nece biti isti rezultat na kraju.

Koliko sere...
A bukvalno. Znaci pocela je da mi se gadi otkad se podzakala sa Darom Bubamarom i Zoricom Brunclik gde je glumila "elitu", a ne sme da se pojavi pred Malom Niskolic, pa zbog nje pobegla u misju rupu. Dzabe joj sad sve sto je uradila u karijeri kad je kao osoba prazna i nesrecna.

Zali Boze talenta i lepote kad je zena teska kompleksasica.

Nekad sam hteo da je vidim na ESC-u, ali iskreno radije bih nekog poput Luke i Dzipsiija - nego zenturacu sa ubitacnim vokalom i talentom koja nipodastava i blati sve zivo i nezivo + je sigurno prikriveni homofob znajuci njeno koketiranke sa crkvom
Tako je mili. Sve ovo potpisujem.

E, pa ja hoću da kritikujem AR jer smo rodom iz istog mesta u kome nije otpevala ni jednu pesmu, čak ni na školskoj priredbi, a kamoli da je održala koncert.

Aleksandra priznaje da nije pomno pratila “Pesmu za Evroviziju”, ali da zna da je pobednik Luka Blek sa pesmom “Samo mi se spava”.
Dakle, ili nije čula sve pesme ili ni jednu nije čula od početka do kraja.
Ipak, ženi koja se kune svojom profesionalnošću, da sve radi studiozno i sa pažnjom, ne smeta da izvede zaključak o kvalitetu
Samo mali deo pesme sam čula zato što je moje dete to htelo da gleda, a ja nisam htela. Odavno sam izašla iz tih Evrovizija. Dovoljno sam čula, ne bih da komentarišem nikoga negativno. Mogu da konstatujem da na našem konkursu vlada kriza autorstva. Na “Pesmi za Evroviziju” nismo imali pesmu, pesma se nije čula. Kao muzičar, mogu to da kažem - oštra je Radovićka.
Ako već nije odslušala sve, nije trebala ni da komentariše, a ako već toliko želela da kaže da na PZE nije bilo valjane pesme, onda nije trebala da se hvali da nije sve detaljno odslušala. To je površnost, koje se Radovićka kao gnuša.

Od Lukasa i Maje Nikolić, niko i ne očekuje pristojnost i utemeljenu kritiku, ali od akademske gradjanke, profesorke muzike koja u svakom intervjuu potencira, kako je perfekcionista , ovo što je izjavila nije čak ni paušalno mišljenje, već sujeta.

E, pošto ja u svom nicku imam i bot, onda ću da parafraziram i modifikujem parolu kojom je narod branio Tita, pa ću reći

"Što je više kleveta i laži, Luka nam je miliji i draži".

Aleksandra Milutinovic je bliska saradnica AR. Nije iskljuceno da i zbog nje ovako prica...

Slažem se apsolutno da ne može da se poredi sa Konstrom, ona je postala ikona za par dana i podrška je bila ogromna. Evo da uporedim reakcije moje najbliže okoline - prošle godine se samo tati Konstra nije svidjela, bilo mu sve čudno i tek nakon ESC je čuo na jednom događaju i rekao - e sad tek razumijem zašto su ljudi voljeli, ovo je baš dobro. A sad ne znam je li iko pohvalio, svi su u fazonu da će da navijaju, ali im se ne sviđa pjesma.

Lukova pjesma je takva da je ili ti je vrh ili je ne kapiraš, takav je žanr i mislim da je i on svjestan toga. Hejt ne zaslužuje kao ni jedan bivši predstavnik, ali svjedoci smo koliko su i fudbaleri npr. prolazili kroz prozivke i hajke na osnovu trača iz sekcije za komentare na nekom portalu. To je problem kod nacije koja sve živo prati i loži se, ali kontam da je bolje i to nego da je mrtvilo i da nikoga ne zanima niti ima pojma ni ko ide ni šta pjeva.

Dodao bih da se malo odbojnost možda i javlja zbog ranijih komentara kako su ljudi koji ne kapiraju sEljAčInE i zato ne mogu da razumiju ovu umjetnost, što je potpuno pogrešan pristup i neko gledanje sa visine koje svakoga smara, bilo da je u pitanju muzika, politika itd.

#petofinale

Dobro, to be fair, mislim da Luka bas i nije bas blizik sirim narodnim masama samo zbog svoje alternativne perspektive vec i zbog kulturnog elitizma i snobizma koji izbija iz njega.
On se sada stvarno trudi da to ispegla u intervjuima, ali generalno bas izbija iz njega taj "Ja kulturno bogata, a ti govno" vajb.

Meni to ne smeta kod njega toliko jer em takvi stavovi i mogu umetnike da odvedu u ekstreme gde ce stvarati nesto novo i drugacije, pa makar i u inat seljanima, em se i dokazao sada.

Ali generalno ako nesto ljudi u Srbiji mrze to je taj stav da je neko bolji od njih.

Sto se Marije tice, nisam imao internet tad, pa ni ne znam kakva je atmosfera bila.

Znam samo da je bila dosta napeta atmosfera kad je isla Tijana Bogicevic sad kad se setim, jos napetija sa Balkanikom jer sam se skroz uplasio tad ispadanja, gotovo svi im videli ispadanje. Da ne pominjem konstantno kmecanje Male Niskolic zbog navodnog plejbeka.

Mada kod Tijane atmosfere nije ni bilo, jer mnogi od vas su rekli, ljudi gotovo nisu ni znali da smo 2017. ucestvovali uopste. Uz to je i gledanost ESCa te godine bila mizerna.

Ali ovolika mrznja prema Luki od strane poznatih prevazilazi sve mere i granice. Ok, ako in se ne svidja, neka im se ne svidja, ali do te mere da ponizavaju i vredjaju decka kog ni ne poznaju licno? Pa mislim kad bolje razmislim, od takvih se nista drugo i ne ocekuje. Ja bih im samo rekao sledece: PUT YOURSELF IN HIS PLACE. Pa onda vredjajte kolko hocete uzdignute "zvezde".

Ajde Macau Smrkasu ni nema pomoci, lik je teska dijabola.

Isto su me i roditelji izbacili iz takta jer mi kazu, ovo nije pesma, ponavlja "kako bi samo da spava", ja samo kazem "ne znam sta da ti kazem" a mislim se u sebi "vas je vreme pregazilo pa ne razumete ovo".

Ljudi koji nisu izabrani da idu na ESC niti su se prijavili nekad da idu neka ne ponižavaju one koji su se prijavili i izabrani. Jedno je reći da ti se ne sviđa pjesma, sasvim legitimno, ali taj podsmijeh i ciničnost neka zadrže za sebe

Back