se Švedska 2023: Loreen - Tattoo

Kad sam bio klinac moji su slali po jednu poruku svake godine za pesmu koja mi se najvise svidja (npr 2008. sam najvise voleo BiH i Letoniju, klasican ukus devetogodisnjaka 😂)

S tim da mnoge pesme koje sad volim tad jednostavno nisam mogao da razumem, verujem da je mnogima tako. Prve "zrelije" pesme koje sam zavoleo kao mali su bile Hold On Be Strong i Randajad.
Zapravo Laka i nije klinacni,meni se to svidja i 15 godina kasnije,idalje mi je to melodicno,fino,nostalgicno i slatko..
I za 15 godina ću voleti da pogledam taj nastup iz arene :love: :D

Inace nikada nisam voleo nesto Estoniju 2009.godine meni,mojoj porodici,poznanicima niko je nije primetio i bila nam smor i neprimetna,kao i Johana vecini,takodje i Norveska mi nije bila nesto wow 2008.godine i cudno mi je i nerealno da je tako visoko bila cak i ispred Srbije.
Dok sam recimo od "ozbiljnijih" pesama jako voleo Estoniju,ali 2015.godine,kao i Norvešku iste 2015.godine,dok su i te pesme bile mnogima smor i prosle su losije nego Norveska i Estonija iz 2008. godine odnosno 2009...

Da,Marija je najstarija pobednica,znaci Loreen ako pobedi sigurno ce postati najstarija,a verovatno ce pobediti na srecu ili na zalost kako kome..

Nije Marija najstarija. Od žena je najstarija Linda Martin, zatim Sertab Erener.

M
Dzamala je 2016. imala 30 i neku kad je pobedila.
Ma dobro,lik je nju zaboravio,verovatno nju ni ne racuna u legitimne pobednike,jer je ona pobedila znamo svi zbog čega..
Generalno da ne ispadne da sam hejter,ali ti Ukrajinci od 3 pobede ne zna se koja je nelegalnija i koja je više politički obojena od koje,ali bukvalno..
Sumnjive sve 3 pobede bukvalno kao kada sudija ne svira čist penal koji se vidi iz aviona...

Pobede Ukrajine do sada:
2004.godina narandzasta revolucija
2016.godine vraćaju se nakon godina pauze zbog finansijskih problema i rata
2022.godine Ruska agresija na Ukrajinu

Što je najgore od svega,oni su medju najuspesnijim zemljama po broju pobeda,a realno do pre nekoliko nedelja bili su veoma ubedljivi favoriti i za ovu godinu na kladionicama da pobede zbog rata i ne bi bilo iznenadjenje cak i 4.put u nizu da pobede,ako ovaj rat potraje Ukrajina će i iIrsku da stigne po broju pobeda..

Ja Ruslanu i Wild dances nikad nisam volio ni najmanje, ali ono je stvarno bila zaslužena pobjeda bez grama politike u sebi. Džamija i Kaluš ajd, ali Ruslana baš ne

OT: Loreen pobjeđuje zbog politike! 💀💀

Ma računao sam ja i Jamalu.Samo sam računao ustvari period nakon 2001. tj nakon Dave Bentona.
A od Marije Naumave su starije i Ruslana i Jamala.

Ja Ruslanu i Wild dances nikad nisam volio ni najmanje, ali ono je stvarno bila zaslužena pobjeda bez grama politike u sebi. Džamija i Kaluš ajd, ali Ruslana baš ne

OT: Loreen pobjeđuje zbog politike! 💀💀
Loreen ne pobedjuje zbog politike,Ruslana jeste,samim tim sto je drugplasirana zemlja 2004.godine dobijala od svih baltickih zemalja pre svega po 1 poena ili 0 poena mahom a ukrajina od svih 12 dovodi do zakljucka da je to i napravilo tu razliku od 17 poena,jer balticke zemlje pre svega ali i andora itd nikada i nece glasati za na primer Srbiju,Bosnu itd

Srbija i Bosna recimo su glasale posteno i za svoje rivale te godine kao i narednih godina fazon 2008.godine isto..
Daju se osmice,šestice sedmice tim favoritima a nekada i dvanaestice,dok sovjetske zemlje no comment...

Sada kada imamo sve pesme,sada je potpuno očigledno i jasno da je Loreen-Tatoo pobednik ESC 2023.Stokholm ili Geteborg 2024.

Loreen ne pobedjuje zbog politike,Ruslana jeste,samim tim sto je drugplasirana zemlja 2004.godine dobijala od svih baltickih zemalja pre svega po 1 poena ili 0 poena mahom a ukrajina od svih 12 dovodi do zakljucka da je to i napravilo tu razliku od 17 poena,jer balticke zemlje pre svega ali i andora itd nikada i nece glasati za na primer Srbiju,Bosnu itd

Srbija i Bosna recimo su glasale posteno i za svoje rivale te godine kao i narednih godina fazon 2008.godine isto..
Daju se osmice,šestice sedmice tim favoritima a nekada i dvanaestice,dok sovjetske zemlje no comment...
Onda je svaka pobeda politicka jer za svakog glasaju komsije

Ali tu je u pitanju televoting, s tim se ne moze tek tako kalkulisati. Mislim na Baltik sto ne glasa za nas. Mi im nikad nismo davali poene od publike takodje, a iznenadilo me bas sto smo prosle godine dali poene u finalu i Litvaniji i Estoniji

Za Estoniju mi posebno drago - jel beše 10 od žirija a 7 od publike - u finalu?

Slušam Loreen - "Tattoo" na slušalice, danas dok planinarim..
Najlepši deo je od 02:08-02:30, prvo onaj sićušni, ali tako lep Orijentalni touch, koji nisam do sada primetio, pred očima mi se u momentu stvorio sam kraj pustinjskog karavana, koji napušta oazu negde u dubinama saharskog Maroka... pa onda pevački deo, sa par izvrsnih ukrasa, takođe sitnih ali pravih onih filigranskih koje samo iskusni pevači donose, i tu sam čuo jednu mali ali tako "poignant" dozu orijenta.. 👌
Nije moj prvi izbor, ali Loreen je tu da joj se veruje, Loreen ne pravi kompromise, zna po šta je pošla, grabi krupnim koracima i ne kocka se...

Last edited:
Back