Pesma za Evroviziju 22: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Za mene je Lukas u principu Neda Ukraden ove godine po većini parametara. Taman je razlika što je ona u svoj prilog imala hitičniju pesmu (od njegove) koja je kao takva izazivala neku naklonost publike, a on ima svoja šepurenja i muljanja i to neko PR divljanje. Ima pesmu koja je okej ali koja zapravo nije zavredila ne znam koliku pažnju u kontekstu PZE. Imam osećaj da će se u konačnici svesti na slično kao Neda 2020.
Kapiram u kom pravcu si hteo da ih porediš ali ni u kom smislu nisu za poredjenje.
Neda je dama sa manirima, kulturom, obrazovanjem i karijerom koja i u njenim godinama i u sasvim drugačijem vremenu od njenog, traje i pronalazi svoj put čak i medju publikom koja unučad može da joj bude. Pritom, nije i nema kompleks gubitnika i zato je i na takmučenje sa mladjima bila spremna i pristupila mu hrabro. I bila je jako zapažena i uspešna. Skandal nije u skladu ni sa njenim karakterom a ni preko 40 godina dugom karijerom.
Sa druge strane imamo jednog seoskog djilkoša koji je neotesan, bezkarkteran, skandalozan sam po sebi ali na jedan jako namazan, mizeriozan i podmukao način. Prilagodljiv je jako i vremenu i datoj situacaji, pritom pokazujuci da sem dugačkog jezika, nema ni svoje ja a ni karakter. Tačnije on ima karakter ali karakter bezkičmenjaka i ljigavca tipičnog, koji a da bi došao do cilja ne bira sredstva.
On će svakako prosto morati da pljune na sve ovo oko PZE u smislu gubitnika jer sem pobede za njega a kao ,,glavnu zvezdu”, sve drugo je poraz ! Ne očekujem da ce biti u prilici da ode jer ne zaslužuje pre svega prosečnom pesmom a u ulaganje para oko glasanja ili možda i potkupljivanje operatera(verujem da to nije u državi Srbiji ništa nemoguće), neće pobediti jer žiri skoro pa ko god da je, spustiće ga pre svega zbog pesme jer puno boljih, kvalitetnijih i inovativnijih ima .
P.S. Ono u šta ne sumnjam je da će on to a kao iskusan pevač, maestralno otpevati , pesma Oskar ima odlične strofe i solidan aranžman ali ono što ovu pesmu ,,kopa i uništava ” je jako loš, predvidiv i totalno nezanimljiv refren.

Mislim da ne zele da im klavir visi sa plafona, nego ne mogu valjda uopšte da ga unesu jer imaju kapacitet za podizanje i unošenje tereta od 100kg, a klavir im je težak 600 😃

@Lexi Ma naravno, nisam ni mislio da ih poredim kao ličnosti, profile i reputacije, daleko od toga, nego čisto u smislu kao tipa veliko ime na ovom festivalu, koje neće pobediti, ali izaziva pažnju (Lukas nažalost pretežno negativnu) i da će proći najverovatnije visoko plasirano, tu im vidim paralelu.

Olivera najavila saopstenje, ajmo jedna diskvalifikacija😍
Stvarno !?
Pa on sa ovim Sašom Mirkovićem u timu već pokopao sam sebe .
Skandala ce oko njega biti i pljuvanja od Mirkovica 101% ali da odu u Torino kako najavljuju i vide vec sebe, nema ništa!
Ja verujem da i sam Lukas je toga svestan.

Lukas je sebi sahranio svoju karijeru sa pesmom "Veran bio sam ti veran", jer su ga optuzili ovi Korejci za plagijat da je on jadan morao da skloni pesmu sa Jutjuba... 🤣🤣🤣

Evo i saopštenja

RTS: Iznenađeni smo uvredama i optužbama tima Ace Lukasa​

Radio-televizija Srbije povodom konferencije za novinare učesnika na "Pesmi za Evroviziju '22" Aleksandra Vuksanovića i njegovog stručnog tima, saopštava da je neprijatno iznenađena lavinom uvreda, neutemeljenih optužbi, insinuacija i unižavanja ugleda naše kuće.

Kao dobar domaćin pružićemo svim izvođačima jednake uslove, a o pobedniku će odlučivati nezavisni i stručni žiri, kao i publika.
Možda to nekima nije po volji, možda su neki navikli da rade drugačije, možda upravo onako kako bez ikakvih dokaza i osnove optužuju druge da to rade.
Zbog dobre atmosfere koja vlada u organizaciji i među takmičarima na "Pesmi za Evroviziju '22" nećemo odgovarati nikome lošim tonom. Sve tvrdnje iznete protiv RTS-a pomenuti učesnici imaće priliku da dokazuju u instituciji u kojoj se utvrđuju činjenice.
Radio-televizija Srbije će i pored svega organizovati ovo takmičenje na najvišem nivou na ponos svih građana Srbije.
Svim učesnicima želimo mnogo uspeha na našoj "Pesmi za Evroviziju '22" i puno radosti zbog učešća i saradnje sa RTS-om.

Izvor: RTS

Ma neka izduva, samo hocu da ga vidim kako se pusi kao bareno povrce i krivi sve i svakog za fijasko.

Pa ako je žiri stvarno instruisan od strane RTS da glasa za ono šta misle da bi najbolje prošlo na ESC (izjava jednog od članova žirija na prošloj Beoviziji), stvarno ne vidim kako bi se Lukas po tom kriterijumu mogao nadati nekim velikim poenima, osim da zna ko je u žiriji i da vrše pritisak na njih pre festivala.

Evo i saopštenja

RTS: Iznenađeni smo uvredama i optužbama tima Ace Lukasa​

Radio-televizija Srbije povodom konferencije za novinare učesnika na "Pesmi za Evroviziju '22" Aleksandra Vuksanovića i njegovog stručnog tima, saopštava da je neprijatno iznenađena lavinom uvreda, neutemeljenih optužbi, insinuacija i unižavanja ugleda naše kuće.

Kao dobar domaćin pružićemo svim izvođačima jednake uslove, a o pobedniku će odlučivati nezavisni i stručni žiri, kao i publika.
Možda to nekima nije po volji, možda su neki navikli da rade drugačije, možda upravo onako kako bez ikakvih dokaza i osnove optužuju druge da to rade.
Zbog dobre atmosfere koja vlada u organizaciji i među takmičarima na "Pesmi za Evroviziju '22" nećemo odgovarati nikome lošim tonom. Sve tvrdnje iznete protiv RTS-a pomenuti učesnici imaće priliku da dokazuju u instituciji u kojoj se utvrđuju činjenice.
Radio-televizija Srbije će i pored svega organizovati ovo takmičenje na najvišem nivou na ponos svih građana Srbije.
Svim učesnicima želimo mnogo uspeha na našoj "Pesmi za Evroviziju '22" i puno radosti zbog učešća i saradnje sa RTS-om.

Izvor: RTS
Mislim da su jako neprofesionalni sa ovim saopštenjima. Slažem se sa svime što su rekli, ali brate mili, pasivno-agresivna rečenica “Možda to nekima nije po volji, možda su neki navikli da rade drugačije, možda upravo onako kako bez ikakvih dokaza i osnove optužuju druge da to rade” stvarno ne treba da ide u zvanično saopštenje javnog servisa.

Status
Not open for further replies.
Back