Za mene je Lukas u principu Neda Ukraden ove godine po većini parametara. Taman je razlika što je ona u svoj prilog imala hitičniju pesmu (od njegove) koja je kao takva izazivala neku naklonost publike, a on ima svoja šepurenja i muljanja i to neko PR divljanje. Ima pesmu koja je okej ali koja zapravo nije zavredila ne znam koliku pažnju u kontekstu PZE. Imam osećaj da će se u konačnici svesti na slično kao Neda 2020.
Kapiram u kom pravcu si hteo da ih porediš ali ni u kom smislu nisu za poredjenje.
Neda je dama sa manirima, kulturom, obrazovanjem i karijerom koja i u njenim godinama i u sasvim drugačijem vremenu od njenog, traje i pronalazi svoj put čak i medju publikom koja unučad može da joj bude. Pritom, nije i nema kompleks gubitnika i zato je i na takmučenje sa mladjima bila spremna i pristupila mu hrabro. I bila je jako zapažena i uspešna. Skandal nije u skladu ni sa njenim karakterom a ni preko 40 godina dugom karijerom.
Sa druge strane imamo jednog seoskog djilkoša koji je neotesan, bezkarkteran, skandalozan sam po sebi ali na jedan jako namazan, mizeriozan i podmukao način. Prilagodljiv je jako i vremenu i datoj situacaji, pritom pokazujuci da sem dugačkog jezika, nema ni svoje ja a ni karakter. Tačnije on ima karakter ali karakter bezkičmenjaka i ljigavca tipičnog, koji a da bi došao do cilja ne bira sredstva.
On će svakako prosto morati da pljune na sve ovo oko PZE u smislu gubitnika jer sem pobede za njega a kao ,,glavnu zvezdu”, sve drugo je poraz ! Ne očekujem da ce biti u prilici da ode jer ne zaslužuje pre svega prosečnom pesmom a u ulaganje para oko glasanja ili možda i potkupljivanje operatera(verujem da to nije u državi Srbiji ništa nemoguće), neće pobediti jer žiri skoro pa ko god da je, spustiće ga pre svega zbog pesme jer puno boljih, kvalitetnijih i inovativnijih ima .
P.S. Ono u šta ne sumnjam je da će on to a kao iskusan pevač, maestralno otpevati , pesma Oskar ima odlične strofe i solidan aranžman ali ono što ovu pesmu ,,kopa i uništava ” je jako loš, predvidiv i totalno nezanimljiv refren.