cz Češka Republika 2023: Vesna - My Sister's Crown

Češka Republika
Vesna u Madridu

Proleće je prihajalo, VESNA, bi morala da se sabere i oduzme, "polagačko"... ;)
Seje drage, imamo mi rezervi za finale, koliko vam duša ište u prvoj polufinalnoj večeri.. Evo Sudden Lights, The Busker itd, itd.. ko zapete puške..red se povećava, a kanda mi se čini da "ESC GORI, A VESNA SE ČEŠLJA".. 😌 Moraju u petu pod hitno, ili ode mast u propast, proći će kao krava kroz kukuruz.. 😏
Mrm jedared upozorava, nemojte posle "ju niko nas nije obavestio".. 😎

Last edited:
Evo ovde se cuje bolje, ali je nastup stvarno daleko od sjajnog. Izgledaju kao rastimovani orkestar. Pokvario mi se utisak o :cz:

A jel vi stvarno mislite da oni treba da imaju ne znam kakve nastupe, na kocki od 2 metra sa tri reflektora…daj molim vas, sta ocekujete od ovih amaterskih zurki…da lete po bini? Dosle devojke otpevale i otisle…nije vam ovo ESC scena.

Harmonija pevanja je uzasna, to pre svega ne zvuci dobro a nastup kao nastup i nije toliko bitan kao sto kazes.
Do duše, festival se zove Eurovision SONG contest, dakle SONG..

Nije festival najboljeg pevača, nego najbolje pesme.

U ovogodišnjoj konkurenciji, Češka je svakako u nekom najgorem slučaju medju 10 glavnih favorita za pobedu.

Sve je bitno, čitav paket, inače bi dovoljno bilo da glasamo na osnovu spotova. Glavni akcenat je obično na pesmi, ali ni drugi kriterijumi ne zaostaju puno za njom.

Sve je bitno, čitav paket, inače bi dovoljno bilo da glasamo na osnovu spotova. Glavni akcenat je obično na pesmi, ali ni drugi kriterijumi ne zaostaju puno za njom.
Više puta to nije bio slučaj.

Recimo primer koji mi odmah pada na pamet je Belgija 2017.godine.

To je klasičan primer, kako je pesma mnogooo bila veća i bitnija od glasovnih mogućnosti, pevačica sve vreme pogubljena zbunjena falširala i u finalu i polufinalu, ali fanovi obožavali tu pesmu iz ne znam kog razloga i bila je na 4.mestu, jer je ljudima to bilo nešto specifično i čudno, iako cura imala nevidjenu tremu, bila potpuno pogubljena i nije mogla pevati ni pričati niti se smejala niti imala harizmu čak..

Ona je mogla da iznese tu pesmu upravo na način na koji ju je i otpevala, pristajao joj je efekat pogubljenosti, dok predstavnice Češke izgledaju suviše amaterski svuda sem u spotu koji je specifičan, pa im je neophodno da bolje zvuče, harmonično, a ne da svaka vodi svoju politiku. Uvek ima izuzetaka, ali sama pesma je retko dovoljna. Blanche je imala veoma dobar vizuelni deo nastupa.

Ona je mogla da iznese tu pesmu upravo na način na koji ju je i otpevala, pristajao joj je efekat pogubljenosti, dok predstavnice Češke izgledaju suviše amaterski svuda sem u spotu koji je specifičan, pa im je neophodno da bolje zvuče, harmonično, a ne da svaka vodi svoju politiku. Uvek ima izuzetaka, ali sama pesma je retko dovoljna. Blanche je imala veoma dobar vizuelni deo nastupa.
Svake godine generalno se izdvoji i neka pesma koja je obična, mirna, gde nastup nije nešto preterano spektakularan, gde mahm izdodjac izadje na binu otpeva i to je to, pa pre svega 6 godina je pobedila pesma Portugalije na toj istoj Evrovziji.
Nekada je bitno i biti publici simpatican, pa i ne moras vokalno i vizuelno briljirati.
Marija Šerifović možda i ne bi pobedila 2007.godine u drugim okolnostima, medjutim da je tu pesmu otpevala i bez devojaka iza sebe, čak i u mraku da je pevala, onda bi zbog pesme kao pesme bila makar 4.mesto kao Belgija 2017.godine.

Upravo ovo sto Milos kaze, sve je previse amaterski da bi se to moglo nazvati favoritom. Mada i nemam prevelika ocekivanja od :cz:, oni su neiskusna ESC nacija i treba im jos iskustva.

I meni deluju krajnje raštimovano i nekako nesnađeno. Ovo može biti žešći flop.

Deluju kao da su se sastale pre dva dana i odlučile da nešto zajeenički otpevaju na humanitarnoj priredbi. Jako loše i amaterski

Da li je moguce da sestrice kopiraju Samantu Tinu kada pokazuju krunu. Samo da se zna ko je to prvi osmislio!

View attachment 5517
Znamo ko je to prvi radio:

722F985E-303B-4EBC-954D-0DFCBB90D22A.gif.10af57106eaa8cdf393ddd9c4c27df0b.gif

Ako jedna stvar nije manjakala Cesima od modernog povratka: to su dobri - da ne kazem izvanredni nastupi. U najgorem slucaju 'progurace' se kao Sanja Vu 2016. ako sve ostalo zakaze

Back