cz Češka Republika 2023: Vesna - My Sister's Crown

Češka Republika
Sni paralizi
Halucinaci
Panik ataki

IMG-20230413-003543-478.webp
Nadmašuje sa kvotom 15, znači ove godine Israel ili Češka mogu pobediti, godinu dana kasnije 2011.godine Azeri imali u ovo vreme kvotu 26 ili 34 za pobedu u ovo vreme, zaista je to bilo veliko iznenadjenje ni u jednim medijima se nije pisalo kako je Lena veliki favorit, već je Safura sa kvotom 4 bila bas ubedljiv favorit, kao sada Loreen sto je favorit u odnosu na Blanku Palomu, toliko je ubedljiv favorit proporcionalno bila Safura u odnosu na Lenu koja je bila tada na istom mestu kao sada Češka,Izrael,Španija taj nivo..
Bukvalni i 2010. godine i 2011.godine sam bas bio iznenadjen pobednicima, bukvalno tada sam bas pratio pomno te kladionice, secam se da sam gledao bas i da nista nije cak ni na dan finala nagovestavalo da Nemc pobedjuju 2010. godine i Azeri 201.godine bas sam ostao u šoku,bukvalno je Turska 2010. godine imala veće šanse od Lene za pobedu, Izrael, Norveška i Azerbejdzan su bili top 3 2010.godine i Danska i Jermenija 4. i 5.mesto sećam se.. 2011. godine FRANCUSKA JE BILA UBEDLJIV FAVORIT, zavrsila na kraju 15. mesto iza Nine Radojičić čak.., Azeri su čak i na dan finala te godine bili na 11.mestu a negde u top 9

Vesna u Amsterdamu

Rekle su da neće biti muzičkih instrumenata u nastupu u Liverpulu kao na žurkama, već da će sve da pevaju.

Da vam kažem ja, navežbale seje ovo, Bogami, od partija do partija i harmonija sve bolja i bolja, njima je to došlo kao probe, kao vežba... 😉✌️🇨🇿

Pričajte šta hoćete, meni su i one simpatične, jesu malo drvene i za neke neukusno obučene i mlake vokalno i neharizmatične, ali nisu loše kao što su zaista loše.. :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Sada bih mogao da se opkladim da će ispasti, jednostavno je pesma savršeni primer nesklada i disharmonije. Ispale su one Poljakinje pre par godine, Tulia čini mi se, koje su bile znatno kompaktnije i vokalno i scenski, a pesma je imala te neke specifične slovenske etno elemente.

Ja i dalje mislim da ne treba casual nastupe na pre-partyjima i “NF” nastup iz nekog mikrostudija uzimati kao pretjerani relevantni faktor (ne)uspjeha

Eee ako su nekome Poljakinje po kvalitetu i melodičnosti i svemu slične sa ovim Čehinjama, ee onda da ga j....
Mislim stvarno, juče slušam da su Leto Svet i Hrvati isti, sada još i ovo, zaista mi deluje iskreno da se ljudi takmiče ko će više brate lupiti, a ostati živ..
Baš toliko osećaja za muziku da neko nema, to ne mogu shvatiti, još ako opet neko napiše da je Circus Mircus potpuno isto kao i Let 3, bukvalno ću...

Ne vidim baš problem, naravno da imaju sličnosti MSC i Pali Sie, ali je Češka dakako kudikamo interesantnija i modernija, univerzalnija.

Imaju sličnosti zato što su devojke sa nekim etno malo primesama,ali Češka pesma je jedno 12345 puta moderniji i bolji aranžman, neuporedivo zanimljivija i zaraznija melodija, bolja produkcija, bolji spot,žanrovski čak pesme nisu skroz iste, a kamoli bilo kako.
Tako isto i Leto svet i Mama ŠČ su jedino iste, jer su muškarci u pitanju, inače žanrovski, melodijski i tematski nemaju blage veze jedno sa drugim, jedino što neko doživljava i jedno i drugo da je joke art, pa kao..

@KONSKTUKTOR Bitno je samo da ti ne lupaš, da si popio svu pamet sveta i da si muzički ekspert kakav nije viđen u ovom univerzumu, te svima redovno soliš pamet ničim izazvan. Good for you.

Meni itekako imaju sličnosti, više tematski i interpretativno, nego žanrovski.

Last edited:
Ma ovo propada ko ona Horehronija.
A sviđa mi se refren, jedino to pevam.

Ulazi u finale i tamo u najcrnjem slučaju od publike ostvaruje top 10 plasman, živi bili pa videli.

Češka,Finska, Norveška, Švedska, Hrvatska, Moldavija,Srbija.. ovih 7 zemalja će ako sve udju u finale 100% u velikom finalu biti MEDJU 10 ZEMALJA PO GLASOVIMA PUBLIKE...
Mogu se kladiti, štaviše uveren sam da ovih 7 osvajaju top 10 plasman po glasovima publike i da u finalu nema žirija svih 7 bi u finalu bili medju 10 najboljih.
Kao prvo unikaktne su, posebne sve i zanimljivije, većina ovih zemalja ima i catchy melodiju i refren čak i strofe, imaju većina ovih zemalja i solidnu dijasporu i komšije i veoma lako se pamte melodije, dakle takoreći "primaju" se kod ljudi na prvu.
Videćemo sve svakako 13. maja, ali ovih 7 bi trebalo da se makar uvuku u prvih 10, zapravo Srbija mi je iako je publika u pitanju ovde najsumnjivija za top 10 kod publike, iako baš često osvajamo top 10 plasman kod publike, osim Nevene Božović u poslednje vreme...

Last edited:
Konstruktor mi ulazi u snove koliko puta mi se dnevno manifestuje posle mog izlaganja. :LOL:

Ovo je ovogodišnja Nina Kraljić, tako nešto očekujem. Ne mislim da će ispasti, ali loše će proći u finalu.

Ako ovo ispadne već u polufinalu a glasa publika, pa ko će vam onda ući u finale Republika Irska, Malta, Holandija, Azeri?? :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Ma Češka je poznata po lizanju patosa, nemojte da vas iznenadi poslednje mesto u pf.

Back