Finskoj ne treba 200 poena žirija da bi pobedila. Finska može komotno da uzme 300-320 poena, koliko su uglavnom dobijali pobednici publike od 2016. Ja lično verujem da može da se desi da razlika kod publike bude 100-150 poena između Finske i Švedske, dok razlika kod žirija obično bude dosta manja između favorita. Kod žirija gotovo niko ne pređe nekih 240 poena a ima i drugih kandidata za pobedu kod žirija osim Švedske.
Takođe, porediti Finsku, koja ima jednu od naj radio-friendly pesama u ovoj godini sa Srbijom 2022. i Ukrajinom 2021. koje su niche pesme je smešno. Finska je izdominirala kod žirija i na UMK-u, tako da očekujem u najgorem slučaju 5. mesto kod žirija, a u najboljem 3. mesto. Deluje mi nemoguće da neće da nagrade tako jaku pesmu.
Pritom, ne slažem se sa tvojom konstatacijom da Finska ne deluje kao pobednička pesma. Pogledaj Ukrajinu 2022, Italiju 2021, Izrael 2018, Portugaliju 2017, Ukrajinu 2016, itd. Sve pesme su imale nešto jedinstveno i drugačije i nisu zvučale kao gomila drugih pesama.
Volim Lorin i Tattoo mi je #1 ove godine, ali doslovno ni u jednom trenutku nisam pomislio da će da pobedi.