OGAE glasanje 2023

Realno od mojih top 10 kako bih glasao na OGAE, samo bukvalno mislim da su 2 zemlje 100% sigurne da će biti zaista u prvih 10 na evrovziji, Finska i Švedska, ostalih 8 može biti i 10. mesto i top 5, ali može se raspasti i ni finale čak da ne vide neke od njih...

MY TOP 10
1.SVEDSKA
2.SRBIJA
3.ITALIJA
4.FINSKA
5.AUSTRIJA
6.ISRAEL
7.JERMENIJA
8.SLOVENIJA
9.NORVESKA
10.FRANCUSKA

Iako ne volim Norvešku 2023, neka pobedi, u Oslu danas pada sneg, želim snežnu Evroviziju.. ❄️🌨️ 🤭😌 A može i Island.......... 💙❤️🇮🇸

Iako ne volim Norvešku 2023, neka pobedi, u Oslu danas pada sneg, želim snežnu Evroviziju.. ❄️🌨️ 🤭😌 A može i Island.......... 💙❤️🇮🇸
Mozemo i do finske i tamo ima puno snega

Ne preterujmo sa Islandom, nisu pobedili 2021. godine niti logično nazalost ni 2020. godine, a pobediće sadaa..
Oni su i sa Hatarijem najčudnijim bendom verujem svih vremena na evrovziji bili jedva u top 10, dobili nazalost jedva mozda 30-45 poena zirija "strucnog"

@Mrm šta kažeš na to da se glasovi ogae Srbije ne razlikuju skoro ni po čemu od većine ostalih ogae klubova i dali si spreman na pobjedu Finske 13.5.2023?

Eto ni ti nisi UK stavio u top 10 danima sam rekao da mi makar 100% necemo njih staviti u top 10 i bio sam u pravu srećom..
Medjutim iako mi drago zbog Jermenije, steta zbog Gruzije, Hrvatske, Nemacke pesme koje ok ne moraju biti pobednik glasanja ili uvrhu ali nevidjeno su nisko sve te pesme bas ocajno prosle kod nas...iako kontam od te 3 zemlje 1 ce sigurno biti u vrhu na evrovziji kod naseg glasanja a mozda i 2 cak..

Finskoj treba 200 poena makar od žirija da bi ukupno pobedili, a oni tesko mogu od zirija uzeti 200 poena i vise, u soku sam bio cak malo i Maneskin kako im je to poslo za rukom one godine, ali Finci nisu Maneskin nema sanse toliko ziri da ih hajpuje veca sansa da prodju kao Ukrajina 2021. ili Srbija 2022. godine po ziriju nego kao Maneskin ili cak bolje od toga, po publici ce biti drama izmedju Svedske i Finske ovo ce biti repriza dvoboja Babuške Loreen iz 2012. godine kada je 9 poena bilo za Loreen razlike po publici...

@Mrm šta kažeš na to da se glasovi ogae Srbije ne razlikuju skoro ni po čemu od većine ostalih ogae klubova i dali si spreman na pobjedu Finske 13.5.2023?
Ne razumem prvo pitanje, ne znam kad sam ja rekao da će se ogae 🇷🇸 razlikovati od drugih, mora da si me pomešao sa nekim... Čak sam i naveo ovde da će se moji glasovi razlikovati dosta od većine i Petar me onda nazvao, ❄️ 😌😂 A na drugo pitanje, što kaže Vendi, na takva de*ilna, pitanja, stvarno nemam odgovor.. 🤭🤭

Šalim se malo, znaš ti Ro, i znaš da volim i da se mašta i sanja, ali ne treba preterivati baš.. 😛

Evo i mojih glasova:

1 poen - Latvia - Sudden lights - "Aija"
2 poena - Iceland - Dilja - "Power"
3 poena - San Marino - Piqued Jacks - "Like An animal"
4 poena - Malta - The Busker - "Dance (Our Own Party)"
5 poena - Lithuania - Monika Linkyte - "Stay"
6 poena - Azerbaijan - TuralTuranX - "Tell Me More"
7 poena - Spain - Blanca Paloma - "EaEa"
8 poena - Ukraine - TVORCHI - "Heart of Steal"
10 poena - Albania - Albina & Familja Kelmendi - "Duje"
12 poena - Austria - TEYA & SALENA - " Who The Hell is Edgar?"

Mislim da imamo pobednika!
Ovom prilikom proglašavam Mrma za pobednika rubrike ovog foruma "Verovali ili ne", Mrme, tvoji glasovi su najčudniji glasovi u univerzumu!!!
Zlatna medalja za najneverovatniji top 10 u istoriji Pesme Evrovzije!!!

Mrm dao svih 8 poena Ukrajini. A neustrašivoj Loreen ništa :D
I "Mama Šč" mesecima peva pesmu hvali ih kuje u zvezde a ni jedan jedini poenčić, ee Mrme razočarao si mee hah! Inačee nisam znao da Mrm tako voli Ukrajinu, bas sam malopre obratio paznju jer je nama Ukrajina dala opeeet NULUUU i pomislih kaoo, etoo i mi ih nismo mnogo ispostovali ,ali makar 8 poena smo im dali u zbiru bolje ista ne nista, kad ono Mrm dao tih jedinih 8 poenaa ahahahah

Eto ni ti nisi UK stavio u top 10 danima sam rekao da mi makar 100% necemo njih staviti u top 10 i bio sam u pravu srećom..
Medjutim iako mi drago zbog Jermenije, steta zbog Gruzije, Hrvatske, Nemacke pesme koje ok ne moraju biti pobednik glasanja ili uvrhu ali nevidjeno su nisko sve te pesme bas ocajno prosle kod nas...iako kontam od te 3 zemlje 1 ce sigurno biti u vrhu na evrovziji kod naseg glasanja a mozda i 2 cak..

Finskoj treba 200 poena makar od žirija da bi ukupno pobedili, a oni tesko mogu od zirija uzeti 200 poena i vise, u soku sam bio cak malo i Maneskin kako im je to poslo za rukom one godine, ali Finci nisu Maneskin nema sanse toliko ziri da ih hajpuje veca sansa da prodju kao Ukrajina 2021. ili Srbija 2022. godine po ziriju nego kao Maneskin ili cak bolje od toga, po publici ce biti drama izmedju Svedske i Finske ovo ce biti repriza dvoboja Babuške Loreen iz 2012. godine kada je 9 poena bilo za Loreen razlike po publici...
Finskoj ne treba 200 poena žirija da bi pobedila. Finska može komotno da uzme 300-320 poena, koliko su uglavnom dobijali pobednici publike od 2016. Ja lično verujem da može da se desi da razlika kod publike bude 100-150 poena između Finske i Švedske, dok razlika kod žirija obično bude dosta manja između favorita. Kod žirija gotovo niko ne pređe nekih 240 poena a ima i drugih kandidata za pobedu kod žirija osim Švedske.

Takođe, porediti Finsku, koja ima jednu od naj radio-friendly pesama u ovoj godini sa Srbijom 2022. i Ukrajinom 2021. koje su niche pesme je smešno. Finska je izdominirala kod žirija i na UMK-u, tako da očekujem u najgorem slučaju 5. mesto kod žirija, a u najboljem 3. mesto. Deluje mi nemoguće da neće da nagrade tako jaku pesmu.

Pritom, ne slažem se sa tvojom konstatacijom da Finska ne deluje kao pobednička pesma. Pogledaj Ukrajinu 2022, Italiju 2021, Izrael 2018, Portugaliju 2017, Ukrajinu 2016, itd. Sve pesme su imale nešto jedinstveno i drugačije i nisu zvučale kao gomila drugih pesama.

Volim Lorin i Tattoo mi je #1 ove godine, ali doslovno ni u jednom trenutku nisam pomislio da će da pobedi.

@Ro97

Ne to nije bio Mrmov cilj, zasigurno...

@Miloš i @KONSTRUKTOR

Mrm se nikad nije vodio onom "Oko za oko, zub za zub", ja više volim onu "Ko tebe kamenom, ti njega hlebom"... 😉😌

Finskoj ne treba 200 poena žirija da bi pobedila. Finska može komotno da uzme 300-320 poena, koliko su uglavnom dobijali pobednici publike od 2016. Ja lično verujem da može da se desi da razlika kod publike bude 100-150 poena između Finske i Švedske, dok razlika kod žirija obično bude dosta manja između favorita. Kod žirija gotovo niko ne pređe nekih 240 poena a ima i drugih kandidata za pobedu kod žirija osim Švedske.

Takođe, porediti Finsku, koja ima jednu od naj radio-friendly pesama u ovoj godini sa Srbijom 2022. i Ukrajinom 2021. koje su niche pesme je smešno. Finska je izdominirala kod žirija i na UMK-u, tako da očekujem u najgorem slučaju 5. mesto kod žirija, a u najboljem 3. mesto. Deluje mi nemoguće da neće da nagrade tako jaku pesmu.

Pritom, ne slažem se sa tvojom konstatacijom da Finska ne deluje kao pobednička pesma. Pogledaj Ukrajinu 2022, Italiju 2021, Izrael 2018, Portugaliju 2017, Ukrajinu 2016, itd. Sve pesme su imale nešto jedinstveno i drugačije i nisu zvučale kao gomila drugih pesama.

Volim Lorin i Tattoo mi je #1 ove godine, ali doslovno ni u jednom trenutku nisam pomislio da će da pobedi.
Kao prvo Konstrakta je i kod nas rasturila kod zirija dobila 3 dvanaestice, jednu desetku i kao fora glasove od Nede, drugo milion mimova je bilo mesecima za Konstraktu, nastup je bas bio umetnicki posebno na PZE, pesma zarazna i melodicna, onaj bila zanimljiva i svi su govorili o njoj posebno stranci, tako da je ono beda od zirija da dobije svega 87 poena, a toliki je hajp imala, neka druga zemlja bi glavu dajem opet ponavljam razbila po žiriju, a drugo nije Finska baš sada toliko nevidjeno remek delo, žiri bas cesto ume ukanaliti melodicne i brze pesme i jako retko daje ogroman broj poena brzim pesmama, bukvalno jednom u 100 godina ako si primetio se desi da u top 3 ili top 5 kod zirija bude brza pesma, od 5 pesama u proseku mozda jedna bas jako brza i melodicna pesma zavrsti sa makar top 5 plasmanom zirija fazon 160 do 170 poena u vrh glave..

Švedska je od pocetka ogroman favoriti i sve sim njihove pobede bi bilo iznenadjenje, Loreen ce dobiti solidan broj poena publika i zirija, tako da makar bila 2. mesto u obe kategorije to je opet dovoljno za pobedu, ali sto se mene tice i ne mora pobediti Loreen, meni je 2012. godine pesma ipak bila bolja i zanimljivija kao i sam nastup, Loreen je vec vidjena, ali opet i dalje ima ono nesto, ima glas, harizmu i zanimljiva je kao pojava iskreno.

Zaboravi to da ce Loreen imati 150 poena manje od Finske po publici, nema sanse, evo i prethodnih godina se to nije desavalo, cast izuzecima hajde prosle godine je pobednik publike imao 439 poena, ali to se jednom desilo i nikada vise, evo i Maneskin kada je vise zemalja ucestovalo plus jedva presao 300 poena pre toga 2 godine mislim je pobednik publike imao ispod cak 300 poena...

Obecao sam da cu podeliti sa vama kako sam glasao na OGAE, pa izvolite:

12 Francuska

10 Švedska

8 Španija

7 Češka

6 Slovenija

5 Austrija

4 Moldavija

3 Norveška

2 Kipar

1 Finska
Tiha jeza

Iskreno kontao sam kao po komentarima ili nekada polemikama da ja imam kao neki jako čudan top itd kao ne slažem se sa drugima,a ono od kako dosao Uskrs sa skoro svima se slazem, cak i moj top ne izgleda toliko cudno, bukvalno mi druge top liste deluju mnogo cudije i nesrazmernije sa hajde da kazemo nekom vecinom ljubitelja ovog takmicenja, vidim zemlje poput San Marina, Ukrajina, Kipra itd
Takodje i na OGAE sam primetio neke zemlje forisraju Belgiju solidno, o UK da ne govorim.
Mada dobro, svima nam je jasno kako će UK proći ove godine, bojim se da se mozda nastavlja ona Engleska tradicija o 0 poena....

Back