ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Ja ne vidim ni publiku kako glasa za 🇷🇸 2023 nešto preterano, iskreno..

Pa mnogi kukaju i kad se ziri izbaci, a ti imaju vise para
Pa gle ironije, Poljaci najvise kukali kako treba vratiti ziri i na njihov nagovor ga vratili, da bi kasnije ti isti Poljaci bili isto ignorisani od zirija.

Ali ništa ne mora da znači. Malta je 2021. pobedila na OGAE glasanju, kao i na Eurojury-ju, pa je na kraju osvojila 30-ak glasova publike.

I dalje mislim da će Finska da bude u top 5 kod žirija, ali videćemo za dve nedelje.
A 2005 kada je bilo 100% televoting, Malta je bila komotno 2. mesto i to sa baladom.. To samo Chiara može.. 🤩😍

Ako su mogli da glasaju za Island 2019, moci ce i za Luku.
Poređenja sa Islandom su mi potpuno neosnovana i primetio sam ih od ogromnog dela evrovizijske zajednice.

Pretostavljam da do zabune dolazi zbog donekle slične tehnike pevanja u 20 sekundi Lukine pesme, ali Hatari je tehno i industrijski bend, dok su Lukine pesme elektronika/ elektropop. Ovi žanrovi su toliko različiti da ih je besmisleno porediti.

Muzički i žanrovski gledano, Luka je bliži Lorin ove godine nego Islandu 2019 (iako su potpuno drugačiji izvođači). Hatari je negde u daljem domenu Nemaca ove godine.

Mozda bi najbolje bilo da imamo odvojene nagrade za pobednika zirija i pobednika televotinga. Kao artistic award i popular choice award .

Poređenja sa Islandom su mi potpuno neosnovana i primetio sam ih od ogromnog dela evrovizijske zajednice.

Pretostavljam da do zabune dolazi zbog donekle slične tehnike pevanja u 20 sekundi Lukine pesme, ali Hatari je tehno i industrijski bend, dok su Lukine pesme elektronika/ elektropop. Ovi žanrovi su toliko različiti da ih je besmisleno porediti.

Muzički i žanrovski gledano, Luka je bliži Lorin ove godine nego Islandu 2019 (iako su potpuno drugačiji izvođači). Hatari je negde u daljem domenu Nemaca ove godine.
Hatari nije Glam rok sto su ovogodisnji predstavnici Nemacke. Lorin je teska komercijala, sto Luka nije.

Hatari nije Glam rok sto su ovogodisnji predstavnici Nemacke. Lorin je teska komercijala, sto Luka nije.
Govorim o muzici, dakle instrumentalima. Ne o produkciji i prezentaciji. Namerno sam uporedio Lorin i Luku baš zato što imaju potpuno drugačije pesme, ali su u osnovi obe elektropop, dakle bliže su u srži od Luke i Hatarija.

Ma nije bitan zanr bitna je emocija, ljudi glasaju za emociju. A Luka donosi autenticnu emociju horor filma kao niko drugi.

Čitam ove komentare i ne mogu se baš složiti kako su neki napisali da ćemo skroz slabo ili neprimećeno proći na evrovziji posebno od publike.
Uopšte meni nije toliko nebitna naša pesma kako neki tvrde od vas.
Što se tiče Islanda 2019. godine to mi je smešno poredjenje, jer žanrvoski nije isto, ali je čak i sličnije nego banalna poredjenja Let 3 sa Leto svet i Circus mircus, to su mi bas smejurija poredjenja, ti ljudi koji to tvrde zaista su antisluhisti, bukvalnoo nidjee veze hah

Ljudi, ja vam kažem, to važi za sve nas i za mene naravno, mi moramo da se presaberemo vezano za Konstraktu, podhitno, od naredne godine, da stavimo jednom tačku na tu priču, tačnije bajku.. To je bila jedna usamljena epizoda, doslovno mini bajka koja se neće ponoviti, i kojom se ne treba zanositi i slediti takav put..ni ta sama Konstrakta nije bila jury friendly i to moramo, koliko god se vama sad ovo činilo bezveze što kažem, da uklavirimo negde u glavi i da dobro prečešljamo samu priču festivala Evrovizije, kao festivala koji i dalje ima tu dominantnu crtu koja sledi pop muziku, sa određenim primesama, ali postoji ta jedna nit, koja provejava i koja se održava kako tako, ali se održava, jedna konstanta, iako nam se tako ne čini ponekad.. Moramo dobro pretresti kontekst Evrovizije od njenih korena pa na ovamo..

Za Hurricane smo bili SAMI u polufinalu, zato samo govorio da neka nam sveti Bog pomogne.

Sad isto. Mozda cak i vise nego 2018.

To svakako, ali se bojim malo da nas je ta Konstrakta, nesvesno naravno, bacila u neku vrstu ćorsokaka.. Kažem kao bajka, a pritom nije jury friendly u realnosti i da se ne lažemo, pa garantujem da evo da ti Petre navežbaš tu numeru odradio bi je na sceni, pevački, naprosto tu je falilo vokala i pevačkih elemenata za više ocene u takmičarskom kontekstu, kada posmatramo muzički festival..

Ljudi, ja vam kažem, to važi za sve nas i za mene naravno, mi moramo da se presaberemo vezano za Konstraktu, podhitno, od naredne godine, da stavimo jednom tačku na tu priču, tačnije bajku.. To je bila jedna usamljena epizoda, doslovno mini bajka koja se neće ponoviti, i kojom se ne treba zanositi i slediti takav put..ni ta sama Konstrakta nije bila jury friendly i to moramo, koliko god se vama sad ovo činilo bezveze što kažem, da uklavirimo negde u glavi i da dobro prečešljamo samu priču festivala Evrovizije, kao festivala koji i dalje ima tu dominantnu crtu koja sledi pop muziku, sa određenim primesama, ali postoji ta jedna nit, koja provejava i koja se održava kako tako, ali se održava, jedna konstanta, iako nam se tako ne čini ponekad.. Moramo dobro pretresti kontekst Evrovizije od njenih korena pa na ovamo..
Za ovo se slažem Mrme od reči do reči to i ja sve vreme govorim, nama se uskoro neće ponoviti Konstrakta prvo niko nikada takvu pesmu niti sličnu neće poslati ne znamo ni koja je to vrsta muzike, a kao drugo pazi mi uskoro ni nećemo imati tako dobar plasman da budemo 4.mesto kod publike to ćemo sigurno opet sanjati makar 10 godina kao sa Zeljkom 2012. godina pa tek Konstrakta 2022.godine.

Back