Offtopic

Skoro posvuda (osim u SAD-u, Africi i na Bliskom istoku) su ovo izolirani slučaji, na svu sreću. Slažem se da to nije do države. Pa recimo svima je Skandinavija nekakav pojam blagostanja i meda i mlijeka pa se opet čak i tamo desio onaj ludi Breivik koji je odjednom pobio ljudi za 10 takvih napada ko ovaj jedan danas u Beogradu. Nema pravila naprosto

@McSteamy To su već lične stvari koje navodiš i stvari koje tebe lično pogađaju. I ok razumem kako se osećaš otprilike ali to nema veze sa ovom trenutnom temom pa neću pisati više o tome ovde.

Ovo je tek 6. slučaj u Evropi (prvi u Škotskoj, jedan u Nemačkoj, i 3 u Finskoj):
I precedenti in Europa – Non è la prima che in Europa comunque viene portata una vera e propria mattanza in un scuola. Nel 1996 Thomas Hamilton, 43 anni, compie un massacro alla scuola di Dunblane, in Scozia. Il 13 marzo entra nella scuola elementare della cittadina e uccide a colpi di pistola 16 bambini tra i 5 e i 6 anni, oltre alla loro insegnante. Accusato in passato di pedofilia, Hamilton voleva vendicarsi della società e, dopo aver portato a termine la strage, si suicida. Aveva scritto anche alla Regina per denunciare di essere vittima di una persecuzione. L’anno successivo a Erfurt, in Germania, un ragazzo di 19 anni fa un massacro nel suo liceo. Bocciato due volte e da poco espulso, il 19enne fa irruzione mascherato come un ninja e armato di pistola. Uccide 18 persone, di cui 14 sono professori, prima di suicidarsi. Nel 2007, in Finlandia, uno studente di 18 anni apre il fuoco nel liceo dove è iscritto a Tuusula, vicino Helsinki, uccide sette compagni e la direttrice dell’istituto e poi si spara. Dinamica simile per l’attacco avvenuto l’anno dopo, ancora in Finlandia: nella città di Kauhajoki lo studente universitario Matti Saari spara a dieci compagni e un professore, prima di rivolgere l’arma contro se stesso. Nel marzo del 2009 è di 16 morti il numero finale dell’assalto all’istituto tecnico di Winnenden compiuto da un ex studente di appena 17 anni, diplomatosi l’anno prima. Il ragazzo si tolse la vita, successivamente il padre fu accusato di omicidio colposo perché il figlio aveva utilizzato una delle numerose armi del padre.
https://www.ilfattoquotidiano.it/20...della-strage-e-un-allievo-di-14-anni/7149135/

Lik je bio psihopata. Kraj price. Bio je streber sa Vracara koji je isao na takmicenje iz istorije. Znaci nije huligan, nije iz izbeglicke porodice, tradicionalan je cim voli istoriju, znači ne uklapa se ni u jedan model ovih lesinara.
samim tim što dolazi iz porodice gde mu ćale drži pištolj na mestu gde ovaj može da ga uzme dovoljno govori u kakvoj porodici je odrastao.

Dečka treba žaliti i žaliti društvo što nije prepoznalo pretnju u njemu, kao što ne prepoznaje u raznim drugima. Psiholozi i Pedagozi ne rade svoj posao.

samim tim što dolazi iz porodice gde mu ćale drži pištolj na mestu gde ovaj može da ga uzme dovoljno govori u kakvoj porodici je odrastao.

Dečka treba žaliti i žaliti društvo što nije prepoznalo pretnju u njemu, kao što ne prepoznaje u raznim drugima. Psiholozi i Pedagozi ne rade svoj posao.
Apsolutno se slažem. Priča je mnogo dublja od toga da je dečak štreber i samo prso pod pritiskom. Mnogo dublja i šira.

Mislim da će u ovoj situaciji, nažalost, svako da izvodi svoje zaključke i da upire na krivca u odnosu na ono što mu najviše lično smeta.

Nekima je to Zadruga, nekima Južni Vetar, nekima Kristijan Golubović, nekima Zapadni mediji, nekima igrice, a nekima u obrazovanju.

Na kraju krajeva ta deca su mrtva i problem još uvek postoji koliko god mi polemisali da li je ovo ili ono, a takođe može da, ne daj bože, motiviše još ovakve dece iz nestablinih porodica da se okušaju u tome.

Baš je odjeknula ova tragedija, udarna je vest i na BBC-u, CNN-u, jedna od glavnih na švedskom SVT-u itd. :(

BmXXLr1.jpg

Ministar policije Bratilav Gašić rekao je da je otac dečaka koji je izvršio zločin uhapšen. Tvrdio je da je oružje držao zaključanim i da je za to imao odgovarajuće legalne dozvole, rekao je Gašić.​

@Pokahontas

Sad je rečeno od strane zvaničnika MUP-a da je pištolj bio u sefu zaključan, ali da je on u okviru priprema koje su trajale oko mesec danas se domogao i šifre za sef..
Grujičićka je kazala da je imao definitno problem neki. U radnom stolu su nađeni listovi sa odeljenjima i imenima učenika koje je planirao da likvidira!!! On je hladnokrvno pozvao policiju nakon toga i prijavio da je ubio učenike, mirno išetao kad su došli..
Ovo je... Pa ja ne znam.. 😞

Tvrdio je da je oružje držao zaključanim i da je za to imao odgovarajuće legalne dozvole, rekao je Gašić.
Znači postoji obaveza da se oružje drži zaključanim?

I u Italiji je ovo među prvim vestima.
Prva spoljnopolitička vest.
Kačila sam gore članak...

Komentari uglavnom krive amerikanizaciju Evrope...

Pa i da ne postoji, valjda je to zdravorazumski kada znaš da u kući imaš maloletno lice. Mada, pitanje koliko bi i to pomoglo, rekoše da je mali išao sa ocem po streljanama i slično..Eto odakle verovatno i zna sve to o čemu su se postavljala pitanja.

Sad gledam, bogami i zakon nam je zreo za promenu, ukoliko je ovo što dotični advokat priča tačno. Iako je pitanje kako će i tužilaštvo sve da posmatra, on tehnički nema punih 14 godina (rođen 30.7.) što je donja granica za krivično gonjenje. :unsure:

Mozda sam se lose izrazio ali stojim iza toga. Ova zemlja nije za mene iz mnogo razloga a ovo je samo dodatak na sve to.

Prva stvar, nisam prihvacen i sve sto zelim u ovoj zemlji ne mogu da imam (Brak,zajednicki kredit,dete itd)

Drzava u kojoj je najveci problem biti gej a ne cene koje stalno skacu.

Drzava u kojoj ce ovo nasilje samo proci ali ce sutra da se opet radi protest protiv gejeva i vrednuje porodicna vrednost.

Ovo je samo kap koja je prelila, i slazem se da ne postoji idealna drzava ali postoje normalnije drzave koje ce se boriti protiv problema.
Ovo potpisujem isto od reci do reci.

Ovo je katastrofa, kada sam cuo nisam mogao da verujem, svugde u Evropi je takoreci udarna vest 😳 zasto nije moglo da bude nesto lepo pa da bude udarna vest, vec ovakva tragedija… 😔

I ja ovde najvise krovom roditelje, neka i dalje drze oruzije po kucama, neka deca imaju dostupnost tome, jos neka ih nauce kako se menjaju sazeri i tome slicno…jer decak, mora da postane muskarac u Srbiji i pre vremena…

Back