ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Sad je Bejba, vokalno slabija od pre tri pesme, puno efekata da zamaskiraju ono što nije dobro.

Loreen ce pobediti po ziriju, Svedjani da prdnu na sceni dobili bi 200 poena od zirija. Ocekujem da Loreen napuhaju sa 300+ poena.
Teško da u godini u kojoj se takmiči 37 država neko skupi 300+ poena kod žirija. To se jedino dešavalo u godinama kada je učestvovalo 42-43 države. Pritom, Salvador (koji je potpuna anomalija što se tiče abnormalno visokih poena i kod žirija i publike) je uspeo u proseku da uzme 8,8 poena od žirija svake države. To se nijednom više nije desilo otkad postoji novi sistem.

Lorin bi morala da uradi nešto slično i da ima prosek od 8,3 da bi stigla do 300 poena, što je nerealno, imajući u vidu da su glasovi žirija obično dosta ravnomernije raspoređeni od glasova publike, koji su dosta više centralizovani i raspoređeni na svega nekoliko favorita.

Mnogo je realniji scenario da razlika između glasova žirija Švedske i Finske bude do nekih 100-120 poena (premda mislim da će biti manje od toga) a da razlika u glasovima publike bude znatno veća. Ne bi me čudilo da Finska dobije nekih 320-350 poena publike a Švedska ispod 200. Lično mislim da će samo Finska i Hrvatska ove godine da pređu 200 poena, eventualno i Izrael.

Mislim da su šanse Švedske neverovatno precenjene i napumpane na kladionicama i da Finska komotno osvaja sutra na konto gigantske razlike u televotu.

Regulusovi optimistični postovi o tome kako će se Finska ipak uspjeti izboriti protiv Švedske su jedna od rijetkih stvari koja me još drži da vjerujem da Kaarija može uzeti sutra. Stvarno se nadam da će biti tako.

Plus uvjeren sam da bi organizirali bolje od Šveđana, bilo bi vjerojatno već ionako besprijekorni UMK na desetu potenciju

Uf sad se malo lakse dise, Luka je dao svoj maksimum i to je najbitnije!

Di to gledaš? @Miloš
Btw. ja mislim da će pobijediti netko treći. Niti Finac niti Šveđanka. Pojest će si bodove međusobno.

Back