ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Mislim da naš žiri ne daje 12 Hrvatskoj sigurno, nmg da tvrdim tačno koliko će poena dobiti (mogića je i nula)... a što se tiče publike tu sigurno dobijaju poene, ali opet nisam baš siguran u 12 (pre mislim da će 8 ili 10)....
Ziri sigurno ne daje nista. Publika najvise do 8 bodova, 12 eventualno Svedska ili Finska.

kakve veze ima? Let 3 nije Konstrakta.

Daćemo im sigurno neke solidne poene od žirija (do 7-8), ali baš ne verujem više od toga.
Mozda iz zahvalnosti, pa nas ziri je dao 12 CG u polufinalu 2019. a oni nama 12 2018. jedini.

Ne očekujte mnogo od razmene. Iskreno, rekoh i ranije, meni bi bilo i više nego drago da imamo međusobnu podršku, ali istorija glasanja govori suprotno. Naš žiri nije dao ništa Nini Kraljić ni Žaku, dok je, ne računajući Konstry, hrvatski žiri jedino Neveni dao neke bodove i valjda Sanji Vučić 2.

View attachment 6303

Ima pravo da glasa za koga god hoće. Oni jesu njena šolja čaja. Žena je u X faktoru bila mentor boys bendu, a i pesma najviše odgovara njenom muzičkom stilu, pop pesmama nalik onim iz šezdesetih.
Po meni, koliko su momci slatki toliko im je pesma staromodna.

S obzirom da će nas na bini predstavljati četvoro Slovenaca, od njih očekujem više bodova, nego od srpske dijaspore.
Naravno da ima, ali ovde se radi o necem drugom.

Pa bio je prilog o njemu na BBC i Times mu dao dobru recenziju. Plus ima Britanaca u timu. Mogli bi neki poencic da daju.

Ne znam koliko stranih delegacija uopste i ima ikoga iz UK. Nisu oni Svedjani.

Dešavalo mi se u prošlosti par puta da jedva čekam da se završi ESC, a ove godine je toliko sve tragično da sam skroz ravnodušan.

Gram hajpa večerašnji esc pab kviz i live prenos u kafiću. 😍

Ni ja ne računam na neku razmenu poena izmedju Hrvatske i Srbije ni u televotingu niti kod žirija. Jednostavno su i Hr i Srb ove godine dosta eksperimentalne tako da tu nece na zalost biti poena ili nesto simbolično. Kod žirija ce i Srbija i Hrvatska biti najverovatnije u bottom 3 sveukupno u bottom 5 zajedno sa Poljskom, Velikom Britanijom i usudiću se reći i sa Slovenijom koja je ishajpovana po meni totalno bezrazložno a videćemo večeras, možda i grešim.
Jedino što će Slovenija dobiti solidne poene od srpskog žirija ali ne i Srbija od slovenačkog.
Nevezano za kladionice koje nas kao i žiriji iz godine u godinu drže jako nisko, Srbija će najbolje proći kod publike od sve 3 zemlje a Slovenija daleko iza Hr i Srbije kod publike.
Ono što mi je takodje vrlo realno je da ce Ukrajina, dati Hrvatskoj od 8-12 poena jer antiputin poruka ,,zaslužuje" to iznad svake pesme, vokala ili bilo čega drugog. Tužno, ispolitizovano ali je tako.
Isti taj ukrajinski žiri a što sam i pre godinu dana a nakon Konstrakte rekao, staviće Srbiju u 2023 na 26 eventualno 25 mesto a da još i ne znamo ko ce nas predstavljati niti kako ce pesma zvučati.
Luku volim, pesma je dobra i podržavam je ali ona realno traži mnogo jači live vokal od lukinog. 2 stvari mi se u našem nastupu baš ne svidjaju, jedna je za moj ukus loše kadriranje nastupa i onaj skoro pa providan, robot u vatri koji mi deluje kao da je sa ESC-a 2008 tako da mi onaj jarko crveni led na podu a u odnosu na PZE ,, guta" led u pozadini i automatski najlošiji vizuelni momenat su izabrali za samu rekapitulaciju. Jednostavno, dosta toga u samoj prezentaciji naše pesme na sceni mi fali i u našem nastupu ove godine.
Produkcija pesme, originalnost i igrači su mi najsvetlije tačke Srbije ove godine.
Lukin live vokal i kadriranje pa i sama vizuelizacija pesme u kontekstu video igrice nije za moj ukus. Naravno, svim srcem večeras uz našeg predivnig Luku i žao mi je što ću teško podneti glasanje žirija kao i svake godine nakon 2014 ali radujem se glasovima publike ma kako bilo. Za mene lično daleko najslabija godina po pitanju pesama na jednom ESC-u u zadnjih 10 godina, u rangu 2017 i drago mi je da se završava. Pobedice Svedska, ipak je naredne gofine 50 godina od pobede ABBE ali srcem uz Finsku i naravno Srbiju.

Last edited:
Back