rs Srbija 2023: Luke Black - Samo mi se spava

Jeste, realno, Baloš imao najuredniji i najefektniji nastup, pesma jeste i pevljivija i on je mnooogo bolji vokal... Ali sumnjam da bi i on uradio nešto drastično bolje, možda i bi, ali što rekoše ŠBBKBB je uzaludno

Nagađati ko bi kako prošao da je pobedio na PZE umesto Luke je u najmanju ruku glupo. Rizik se nije isplatio, bili smo previše eksperimentalni ove godine i to je to. Ja sam iskreno mislio da će ovakva žanrovska promena sa naše strane na nekom polju upaliti, ali sam se prevario. Ništa, idemo dalje, od teorija zavere i kojekakvih zluradih komentara niko nema ništa. Posle bitke je uvek vrlo lako biti general. Ponovio sam više puta, podrška predstavniku i u dobrim i u lošim momentima je od krucijalnog značaja, jer sam uveren da je tim na čelu sa Lukom zaista dao maksimum u datom momentu. Bože zdravlja da dogodine učestvujemo, pa ćemo menjati ploču. Mora se izboru pristupiti malo drugačije, komercijalnije, ukombinovati većinu faktora tako da predstavnička pesma predstavlja sklad vokala, interpretacije, hitičnosti i nekog šireg komercijalnog uspeha. Koliko imamo kapaciteta za tako nešto, ne znam, ali znam da je potreban angažman autora koji poznaju ESC kao sistem i koji bi prosto znali u kom pravcu bi mogli da se kreću pri izradi pesme. Ako to podrazumeva i interni izbor i veću posvećenost, zašto da ne.

Slažem se da je bolje što nismo potrošili Baloša. Biće iskusniji, sigurniji, izvući će neke pouke, a što je jako bitno više nepoznat i mnogi ESC fanovi ga vole.
Momak radi vrlo pametno: ove godine prvo upoznavanje preko PZE, pa iskustvo na većim nastupima poput onog u Poljskoj da oseti atmosferu evrovizijske publike, pa stvaranje veza sa ESC blogerima, još malo treniranja glasa i živaca, po mogućnosti i jedna pesma i otići će na takmičenje daleko spremniji nego što je bio Luka.
Ali ima i onoga, da mu je deo glasova ove godine uzeo Džipsi koga su, čini mi se mediji, a i muzičari više podržali, a čini mi se da ni on ne odustaje od Evrovizije.
Čini mi se da ne odustaje ni Zorja, koja je prošle godine postala vidljiva evrovizijskim fanovima do nivoa omiljenosti, Sinan joj verovatno pamti ručak u Beogradu, nije zaboravila da peva, ali joj fale veliki koncerti i nadasve pesma. Meni se svidela njena verzija Egretove pesme, ali balade traže osmišljeniji nastup od brzih jer ako se ne oseti atmosfera džaba sva vokalna virtuoznost.

Znam, mnogi će reći da je smor, ali uz dobar nastup ovo više izuva iz cipela nego balkanska balada. A i da mene i @Pokahantasa želja mine

Pa sad je najlakše pljuvati kad smo prošli užas, a do juče maltne je ovde bio hvaljen na sva zvona. Doći ćemo do toga da ga treba kamenovati na aerodromu na kraju
Pa ovo. Pa mislim znaci, opet kazem, sami sebi smo najgori neprijatelji.

FwFhwYeagAAPSKV

Back