ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Odbojno je što se time donekle zadovoljava samo oni koji su u TOP 10, a 11. itd ne dobiju ništa koliko god bili blizu
Pa tako je i sada.
Savršeni sistem svakako ne postoji. I do sada su mogli kad je već tu proporcionalni sistem za tvt da boduju neki broj zemalja ispod top10, pa nisu. Razumem nefer momenat toga, meni lično ne bi bilo loše da se boduje i više od 10 zemalja, ali to bi tek bila mnogo inertnija novina od bilo kakvog povećanja udela glasova publike / smanjivanja udela glasova žirija.

Ne smije se ukidat žiri jer kad pobijedi netko poput Moldavije 2022 opet će te kmečat, ili ne daj Bože opet Ukrajina razvali sa tvt. Treba samo naći način da se smanji utjecaj žirija na konačne rezultate, smanjit mu nekako ovlasti i snagu koju trenutno imaju
Treba smanjiti udeo zirija i reformisati ko u ziri moze da udje, koliko clanova ima i po kojim kriterijumima glasaju.

U hrvatski i srpski žiri svake godine OGAE Serbia forumaši. Nas iz Hrvatske bi se taman skupilo 5 tako da svake godine budemo, vi iz Srbije se svake godine možete izmjenjivati, ima vas dosta. Mislim da je to fer

Jel se secate kad smo 2013/4 imali takmicenje za svaku zemlju da odaberemo najbolji predstavnik u zadnjih 10 godina i onda smo radili esc izdanje sa svim pobednicima. Leo je org

Ja ne verujem da je proslo dovoljno godina da se to opet odrzi🥲

Jel se secate kad smo 2013/4 imali takmicenje za svaku zemlju da odaberemo najbolji predstavnik u zadnjih 10 godina i onda smo radili esc izdanje sa svim pobednicima. Leo je org

Nešto si pomešao. To je išlo za period od decenije, logičnije mi je da je bilo za period od 2010. do 2019. pošto znam da smo imali od 2000. do 2009. takmičenje. :unsure:

Nešto si pomešao. To je išlo za period od decenije, logičnije mi je da je bilo za period od 2010. do 2019. pošto znam da smo imali od 2000. do 2009. takmičenje. :unsure:
Neeee bilo je posle esc 2013 ako se ne varam i za svaku drzavu smo birali najbolju pesmu u periodu 2004-13. Imali smo i ceo podforum i posebnu temu za svaku drzavu.

I meni nešto zvoni da je bilo ovako kako Niko kaže
Mogli bismo opet to

Aha, sad se sećam i toga. To je išlo putem anketa, ako dobro pamtim. Imali smo i ovo što sam pominjala, ali se glasalo kasnije.:D
Moglo bi i to da ide, možda sačekati samo kasnije tokom leta, pošto ide Spasi favorita na red. :D

Wow.

Gledanost finala na RTS 1: 10,1% rejting i 29,5% šer.
Poređanja radi, rejting prošle godine je bio 17,5%, a šer 47,1%, a 2021. rejting je bio 16,5%, a šer 43,1%. Ove godine je nešto bolja gledanost od finala 2019. kada je rejting bio 9,4%, a šer 25,9%, a za nijansu slabije od 2018. kada je rejting bio 11,2%, a šer 30,3%.

Ne znam da li ste imali gledanost polufinala. Prvo polufinale je gledalo oko pola miliona gledalaca sa šerom od 7,8 odsto, a drugo oko 400 miliona, šer 5,5 odsto.

Da, to je dosta slabo, ali ok za RTS 3.

Back