ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Posaljemo Teu Tairovic
Ili neku veću zvezdu, još ako bolje i peva, super. Ja još Teu nisam doživeo kao nekog ko iskače iz šablona, naročito ne pevanjem koje je vrlo upitno. Evo npr. Branka Sovrlić da zadovolji širu publiku :LOL:

@Miloš Pa i ovako imamo situaciju da se neki žiri možda tesno dvoumi između dve pesme, subjektivno se tu nešto premišlja i presudi na osnovu ko zna čega, a onda se to pretvori u nekih dva boda razlike (10 vs 12) u korist nekoga, i to je bezveze. Možemo mi do sutra da insistiramo na stručnosti žirija, mnogo mi znamo koliko je svako od njih bio stručan i nepristrasan a koliko subjektivan, ogorčen, naložen ili potplaćen i šta mu je u glavi dok upisuje svoje konačne bodove.
U krajnjoj liniiji neka onda čitaju pojedinačno glasove žirija kao i do sad, a glasove publike u krajnjim zbirovima neka prosto množe sa dva, pa tako se i postiže veći udeo, ne zagovaram ja napuštanje proporcijalnog sistema bodovanja za tvt.

Jesu! Generacija '23 će da se pamti.
Izvodjaci su i jedini plus ove godine. Svi se medjusobno druzili osim Albanaca.

I proslogodisnji izvodjaci su bili zaista super isto su se medjusobno druzili i podrzavali.

Ili neku veću zvezdu, još ako bolje i peva, super. Ja još Teu nisam doživeo kao nekog ko iskače iz šablona, naročito ne pevanjem koje je vrlo upitno. Evo npr. Branka Sovrlić da zadovolji širu publiku :LOL:
Branka sa necim kao sto je "Da mu nisam dala" (inace znam da je to obrada pesme Ivane Banfic) 😁😁😁

Bilo bi i suvise komlikovano za prosecnog gledaoca da skapira odnos glasova 75/25 i matematicko tumbanje poena. Tek je zaziveo od ove godine novi sistem i mislim da ce ga zadrzati jos koju godinu uz prihvatanje sitnih izmena. Ja i dalje mislim da je 50/50 dobar sistem samo sto ziri od svega petoro ljudi nema smisla.

Bilo bi i suvise komlikovano za prosecnog gledaoca da skapira odnos glasova 75/25 i matematicko tumbanje poena. Tek je zaziveo od ove godine novi sistem i mislim da ce ga zadrzati jos koju godinu uz prihvatanje sitnih izmena. Ja i dalje mislim da je 50/50 dobar sistem samo sto ziri od svega petoro ljudi nema smisla.
Moraju i da postave striktna pravila ko sme a ko ne sme da bude u ziriju. Nelogicno mi je da stave 16ogodisnjaka u ziriju, a znalo je vise puta to da se desava. Isto i novinari.

@rintintin Slažem se da je sve od slučaja do slučaja i da se štošta može desiti, i velika razlika i minimalna između dve pesme, ali bih izbegao bilo kakvo množenje. U tom slučaju bi pravednije bilo uzeti u obzir i plasmane ispod 10. mesta, ali i to bih izbegao jer je poznato da neke nacije su u sukobu sa drugim, pa džabe što te neki vole ako te drugi zalepe za dno i 25. mesto.

Ne smije se ukidat žiri jer kad pobijedi netko poput Moldavije 2022 opet će te kmečat, ili ne daj Bože opet Ukrajina razvali sa tvt. Treba samo naći način da se smanji utjecaj žirija na konačne rezultate, smanjit mu nekako ovlasti i snagu koju trenutno imaju

ali bih izbegao bilo kakvo množenje.
Pa ja recimo ne bih, ne vidim šta je toliko strašno i odbojno u množenju.
Ali okej, onda me zanima kakva se to elegantna i prijemčiva matematika radi da se poveća udeo glasova publike. Jer ako hipotetički dođe do te odluke, svakako moraju nekako to povećanje udela da urade.

Sumnjam da bi prosečan gledalac uopšte primetio neku razliku u odnosu na trenutno čitanje glasova publike...

Samo retki i sad sabiraju glasove publike lol

Većini populacije bi bilo isto da l' se samo na kraju pročita "243 points" ili "486 points"/"729 points"...

Bas me razočarao Luka 😢 Jako, jako loše.
Da budem general posle bitke. Ali jeste me razočaralo, što mi je trebalo biti hint kako će se završiti sve na kraju. A napali me kako preterujem.
Izvodjaci su i jedini plus ove godine. Svi se medjusobno druzili osim Albanaca.

I proslogodisnji izvodjaci su bili zaista super isto su se medjusobno druzili i podrzavali.

Branka sa necim kao sto je "Da mu nisam dala" (inace znam da je to obrada pesme Ivane Banfic) 😁😁😁
Otkud ti znaš da se Albanci nisu druzili

Pa ja recimo ne bih, ne vidim šta je toliko strašno i odbojno u množenju.
Odbojno je što se time donekle zadovoljava samo oni koji su u TOP 10, a 11. itd ne dobiju ništa koliko god bili blizu. Videemo šta će nam doneti naredne godine, ali definitivno umanjenje bitnosti žirija neće svima odgovarati, naročito velikoj petorci.

Da budem general posle bitke. Ali jeste me razočaralo, što mi je trebalo biti hint kako će se završiti sve na kraju. A napali me kako preterujem.
Otkud ti znaš da se Albanci nisu druzili
Pa gde su slike njih sa drugima? Oni su se fokusirali samo na sebe kao da su isli na more a ne na Evroviziju.

Sistem mora da se menja, nije loša ideja kao što već neko gore napisao da i amateri budu u tom žiriju, jer žiri svake godine drugačije servira svoju "stručnost", ili 50 članova za svaku državu pa kako ispadne 😅 .. nevezano sada za ovu situaciju Švedska- Finska i što se meni lično sviđala Albanija, ali zar da budu 21. mesto po žiriju a pokazali su vokale, harizmu, bili su dated ali doneli su nešto drugačije od ostalih i što dolazi iz njihove zemlje i sve ono što bi žiri trebao da ceni.
2018. od srpskog žirija 12 poena Švedskoj 🥴

Back