ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Ja obožavam švedsku muziku, plejlista mi je puna švedske muzike, oni su evropski powerhouse prosto. Ali njihovo bahaćenje na ESC-u zaista ne želim da gledam. 💀 Bukvalno oblikuju ESC po svojoj želji od 2013.
Stop Svedskoj privatizaciji ESCa!

Nadam se da bar ovaj put nece biti monotoni. I da komicari vise nikada ne budu voditelji, jer ovo je Evrovizija a ne Krusty Komedy Klassik.

Od nas svakako ne bi dobili, ko sto ove godine i nisu. Ukrajina je kod nas po publici bila tek pretposlednja.

Sto je najmanji broj bodova sto su dobili. Svih ostalih 38 zemalja im je dalo 8 ili vise bodova. Da nije rata, ne bi dobili nista.
Poenta je da nisu glasali samo Ukrajinci nego svi po Evropi i hteli su tako da podrze Ukrajinu. Kako god to je bila volja miliona ljudi u Evropi a ne 180 blogera i influensera koji su drkali na Loreen.

Prethodna 4 pobjednika kod žirija nisu bila ni top 2, tako da više puta su pobjeđivali favoriti publike nego žirija. Samo eto što je jedina 2 puta kada je pobjedio favorit žirija to bila Švedska.

Kako god, fanovima se ne moze ugoditi.

Ja jesam kmecao prosle godine zbog te pobede iz sazaljenja, ali sad ne. Sad se smejem kad vidim da ti isti koji su hteli da Ukrajina ne pobedi, kmece u najvece sto je Lorin pobedila. Kazem, ESC fanovi znaju i previse da budu toksicni.

Ko zna sta ce biti sledece godine. Luksemburg kako se vraca na velika vrata, pitanje je kako ce biti docekani u eri televotinga. Ako se ne proslave, ne verujem da ce se i oni ponovo takmiciti.

Pa Slovacka nije ucestvovala u periodu 1999-2008 pa niko nije ni primetio da se Slovacka vratila 2009. Ovo kazem sto su prezenteri glasova pravili takvu pompu oko Italije 2011.

U najbolju ruku sledece godine mozemo imati maksimum 40 zemalja.

Povratak :lu:
Eventualni povratak: :mk: :me: (otvoreno skroz, em su i jedna i druga prenosike ovogodisnje takmicenje)
Nema sanse da se vrate:
:ad: Koliko god da ih gura Susanne Georgi, njihov emiter nece pa nece
:mc: Svesni i sami da nemaju sta da traze u eri televotinga
:ba: I dalje zbog sankcija i dugova
:by: :ru: Svi znamo zasto.
:hu: Orban
:tr: Erdogan
:sk: Oni su prosto nezainteresovani i bas ih briga za ESC. Ne pomaze im ni to sto je Ceska postala redovan ucesnik od 2015. i sto Cesi imaju cak vise ucesca u finalu od Slovacke.

Eventualno povlacenje: :ro: (pretili ove godine povlacenjem zbog fijaska sa zirijem prosle godine, sad kako dobili krompir, 99% odustaju)

Mi u februaru: Lorin, spasi nas još jedne ukrajinske pobede 😍

Mi sad: Lorin... 💀
Baš vala... 😃

Ja moram da kažem da sam naravno navijao za Švedsku (kao i svake godine) i da mi je drago što je pobedila, ali da bi mi podjednako drago bilo da je Käärijä pobedio i da sam njega slušao mnogo više uoči ESC nego Loreen.

Naročito posle posla - Käärijä na repeat kao terapija 😃

Back