247. FSC - Eurovision Language Diversity

Bukvalno želim da pojedem trofej koliko je jestiv!!!

Haha, don't bannnn meeee! 😅

Inace, inspiracija za moj nick je Storm iz X-Men-a. ⚡ Zao mi je ako sam termin ima i negativno znacenje.

Najjača inspiracija ^^. Svaka čast na izboru! Glupo je to da taj termin ima negativno značenje. Evo recimo dok nisam sve ovo pročitao ja uopšte nisam razmišljao o Oluji i ne bih ni da sam čuo pesmu na takmičenju :D

Ni tvoj nick mi nije sinonim za to. Već sam i mislio da je iz crtaća :D

Bože, pojedini JESC su imali bolje scene nego neke Evrovizije.

Bivsa Juga je stvarno neverovatna u pravljenju prometnnih nezgoda od nastupa na jesc-u. CG i Oluja, Hrvatska i Game Over, Srbija - U la la, Makedonija - Pletenka

6URpXDt.gif

Kako ću danas biti odsutan, ovako rano postavljam pesmu dana. Na 29 smo uspešnih prijava. Ostalo je još 8 slobodnih brojeva. Ne verujem da će neko još zatražiti zadatak. Danas slušamao islandskog predstavnika iz 2007. godine. Nastup sa NF. Dvojezična verzija Valentine Lost i Eiríkur Hauksson.

Last edited:
Meni se čini da je samo jedan jezik u ovoj verziji (islandski) ili se varam? :)

edit: U pravu si @Boxy , pred sam kraj ima malo engleskog, ali potpuno je različit od ESC verzije. :D

Da.

S obzirom da je Hrvatska odustala zbog odbijanja pesme, a ne zele da izmene, a FBU ne odstupa od svoje odluke, da li mislite da ce ex-YU biti uskracen za sigurne poene? Da li ce inace biti komsijskog glasanja? Da li ce neke drzave da ignorisu jedne druge? Koji blok ce da se progura u finale? Da li ce Kipar i Grcka da razmene 12p? Hoce li biti jos odustajanja?

Nasa delegacija je apsolutno zadovoljna sa izvodjacem/grupom/bendom i sa pesmom. Selekcija je krenula od odabira izvodjaca/grupa/bendova. Prijavilo se ukupno 44 i kroz audiciju u najuzi krug je izabrano 4. U tom krugu je svako otpevao 2 pesme; brza i spora; gde se na kraju izabrao jedan (Izvodjac/grupa/bend) koji ce nas predstavljati.
Zatim je pristiglo 76 pesama. Izabrano je 5. Odrzano je mini finale, gde su otpevane sve pesme i iziri je izabrao 2. Dve pesme su usle u super finale i tu je publika glasala. Odnos glasova je bilo 59% na prema 41%.
Licno, odabrana je na kraju ipak pesma koja ce biti konkurentnija i nece nastaviti niz od pretposlednjeg mesta u pf-u. Bas sam zadovoljan sa odabirom i nadam se da ce pesma nekako dopreti do srca glasaca. 🥰

Što se mene tiče možemo da imamo blokovsko glasanje. :D

Samo sam na kratko ušao. Biću online popodne. Samo da vam prenesem šta svetski mediji pišu o predstojećem FSC-u.

xjxKBsW.png

de9mbQJ.png

Nisam proveravao valjda mi ChatGPT ok odradio. Tako da budete infromisani o mogućem voditelju FSC-a. :giggle:

@Endrega da, prijave traju do 23:59h. See you afternoon. 😘😘😘

Back