FSC Šampionat: 2009 - 2020

Koji sistem glasanja bi trebalo primeniti u finalu?

• Evrovizijski sistem glasanja (1-8, 10 i 12 poena)

Votes: 14 60.9%
  • Sistem glasanja kao u Drugoj šansi

Votes: 9 39.1%

• Total voters
    23
  • Poll closed .
@Miloš
Meni to deluje vrlo komplikovano. Pritom na taj način nemoguće je da budu svi forumaši podjednako zastupljeni u tom žiriju. Samim tim nekome se daje veći uticaj na rezultate.

Ok. Onda bih lično ovu anketu promenio da se bira između toga da li obe pesme idu u drugu šansu ili obe pesme idu u finale. Runde bih izbegao jer je to najgore od svega.

Pa onda svakako otpada korišćenje rezultata iz rundi, jer je to i gore od slučajnog faktora sreće. Teoretski gledano, neko pošalje hit koji ima milijardu pregleda, logično pokupi 100 poena, ostale pesme neku siću, a nekom sve podjednako 40-50, i ne može da mu se suprotstavi. Onda ako baš biramo od te dve opcije, bolje da idu u drugu šansu obe, mada možda pre pustiti obe u finale tako da se ne desi da iz nekog duela nemamo finalistu.
Pa da, to sam svakako i rekao da korištenje rezultata iz rundi bi trebalo otpast jer kao što si rekao to je miješanje baba i žaba, pošto je ovisilo o konkurenciji kod određenog forumaša... ovaj prijedlog da obje odu u finale mi je isto okej što se mene tiče, ali svakako sam za to da ih se tretira jednako ako dođe do izjednačenja u duelu

Više sam za to da obje pjesme idu u finale, pa se onda sukladno “duplim” finalistima kroji i druga šansa

Ja sam planirao da iz 13 duela prolazi 13 pesama u Veliko finale. A od ostalih 13 koje odu u Drugu šansu da 5 pesama dobije priliku da ide u Veliko finale.

U slučaju situacije da obe odu u Drugu šansu, samo bi se broj onih koje prolaze iz Druge šanse u finale povećao za 1.

Ako hoćete onda da gasim ovu anketu i da se postavi nova?

Kod Filhyja je pobedila moja petica (i War Hero mi je odličan), a kod etice kec, mada su mi njene pesme bodovane shodno nijansama jer je bilo baš blizu. Gabriellinu pesmu volim, nisam znao da je učestvovala.

Pošto je ovo specijalno izdanje, ovde ćemo malo ekperimentisati sa glasanjem, kada već nije dozvoljeno bilo šta menjati na FSC-u (čak ni na Specijalu). Što se glasanje tiče, biće svakako drugačije nego na klasično glasanje 1-12 poena koje obično praktikujemo i podrazumevaće davanje poena svima.

Detaljnije ću vas informisati kada za to dođe vreme, jer se na ovom izdanju stalno nešto menja. Kada budem znao koliko nas tačno ima u finalu objaviću i pravila glasanja.

Još uvek čekam mišljenje šta da radim sa anketom. Ukidam i postavljam novu? Takođe, ako postavljam novu voleo bih da se rezultati iste ne vide sve do kraja glasanja.

Mislim da je posteno da obe odu u drugu sansu ali da tamo koja god od njih ima vise poena prodje dalje makar bila i na 9. mesto. Svakako su male sanse da bude nereseno u bilo kojoj rundi

Kod neresenog rezultata najbolje bi bilo da se napravi jednodnevno brzo glasanja izmedju te dve pesme. A kako ne bi bilo pristrasnog glasanja da se uporede bodovi koje su te pesme dobile u rundama.

to nije baš fer, etica je recimo poslala dosta ujednačene pjesme, bodovi su se raspršili i njena pobjednička pjesma ima samo 56 bodova, čime automatski nema šanse protiv nikog u duelu ako završi izjednačeno, dok nekim forumašima pobjednicka pjesma ima i preko 80 bodova jer je jednostavno bila puno jača od ostalih pjesama koje su poslali
Ma kaži ti lepo ovde bez zavijene forme, ono što si direktno mislio, hajde, pa znamo se! Filhyjeva pesma ima veliki broj bodova u rundama i zbog toga takav sistem nije fer! :mad:

Šalim se, naravno! :D I ja mislim da nije OK sistem da se gledaju runde jer tu isključivo zavisi od konkurencije pesama kod nekog forumaša. Ja sam isto za to (glasao sam tako) da obe pesme odu u drugu šansu ili u finale, ali opet je bolje druga šansa, a da se broj finalista koji idu iz DŠ poveća za po 1 za svaki nerešeni ishod u duelima (verujem da neće biti mnogo remija, maksimalno par).

Pa i meni je u toj varijanti bolje da idu obe u drugu šansu, nego obe u finale. Ali svakako je dobro da što više forumaša iskaže svoje mišljenje kako bi mogli da definišemo neki koncept. I da se postavi nova anketa sa svim mogućim varijantama, pa onda da izglasamo opciju koju većina želi.

Može čak i ovo što Miki kaže (mada oduzima dosta vremena), ali to treba dobro razraditi i uvesti ne glas za jednog ili drugog već eventualno neke poene, kako ne bismo dobili i nakon drugog glasanja opet nerešeno.

Ali kako to da uradim? Ja ne mogu bilo koga da forsiram da glasa ili da ne glasa da bismo na kraju imali neparan broj.

A da se ne bira samo jedna pesma već da se i u duelima daju poeni ili ocene 1-5?

Razmišljao sam o ocenama, ali ako zanemarimo činjenicu da daju puno prostora za bojkot i zloupotrebu, kvare kompletnu ideju duela. Duel i treba da bude ili-ili.

@Endrega ali onda se vraćamo na početak. To bi onda bilo obično takmičenje, a govorili smo da hoćemo da ovaj Šampionat bude nešto drugačije od običnog FSC-a.

Back