FSC Šampionat: 2009 - 2020

Koji sistem glasanja bi trebalo primeniti u finalu?

• Evrovizijski sistem glasanja (1-8, 10 i 12 poena)

Votes: 14 60.9%
  • Sistem glasanja kao u Drugoj šansi

Votes: 9 39.1%

• Total voters
    23
  • Poll closed .
Meni je i to ok predlog, ali ni on nije idealan. Takva opcija ima jednu manu. U slučaju da obe odu u Drugu šansu postoji mogućnost da nijedna od te dve na kraju ne uđe u finale.

U principu, kako god da odlučite. Izjasnite se i o ovom predlogu. Ako smatrate da vam to više odgovara nije problem. Meni je to još lakše za organizovanje.

A svakako biramo najbolju pjesmu, ako za glasače nisu dovoljno dobre pjesme i ispadnu obje u drugoj šansi jbg, svakako nečije pjesme neće vidjet finale, ovako im se daje barem jednaka šansa ako je već izjednačeno u duelu, nezz 🤷‍♂️

Kao što rekoh, može i tako. Otvoren sam za diskusiju o bilo kom delu pravila. Ako želite mogu da postavim i anketu pa da iskažete šta vam više odgovara.

Što se mene tiče može anketa pa demokratski 🙏

Mislim znam da su male šanse za izjednačenim rezultatom u duelu, ali nije nemoguće, pa da čisto riješimo na vrijeme i to pitanje prije nego dueli krenu

Slazem se sa Room oko ovoga, inace ja sam bio za to da bude standardno finale, ali da se rangiraju sve pesme i da se pretvore u poene 1-25, da malo istestiramo taj sistem, a i Milan bi imao puno brojeva da popuni u tabelu kao nagradu.

Anketa je postavljena, možete glasati u naredna dva dana. Ja kao organizator neću glasati u anketi.

Ja sam glasao u Rundi 12.

Što se tiče glasanja u finalu, svakako da neće biti klasično glasanje, ali o tome šta sam smislio za finalno glasanje ću pisati kasnije. Ono što vam mogu reći je da ću imati da unosim puno poena. :LOL:

Anketa je postavljena, možete glasati u naredna dva dana. Ja kao organizator neću glasati u anketi.

Ja sam glasao u Rundi 12.

Što se tiče glasanja u finalu, svakako da neće biti klasično glasanje, ali o tome šta sam smislio za finalno glasanje ću pisati kasnije. Ono što vam mogu reći je da ću imati da unosim puno poena. :LOL:

A šta ako bude nerešeno u anketi? Zašto ti onda ne doneseš odlučujući glas? :D

Ako se desi da bude nerešeno u anketi - ja ću prelomiti. Nadam se da sam podesio dobro anketu da ne možete da vidite trenutne rezultate.
Znam jedino da ih ja ne vidim. :LOL:

Onda ja nemam opciju da ih sakrijem. Kako god, ukinuo sam vam onda opciju da menjate glas.

@Miloš bilo bi super ako možeš da podesiš da ne vide trenutni rezultat.

Oooo Kejdbostan, moj prvi FSC 😍 Pored skandala sa Demarkusom i Valle Kosovare i ovaj skandal samodiskvalifikacije ga je obeležio 💖

Rangiranje svih pesama je bez veze, tu najviše može da dođe do zloupotreba, naročito kada se zna ko stoji iza koje pesme.

Što se tiče ankete, nešto nisam ni za jednu od dve ponuđene opcije. Jedna pesma mora da prođe dalje u finale, što znači da otpada opcija da obe idu u drugu šansu, a gledanje rundi je bukvalno poređenje baba i žaba, jer je u njima zavisilo od konkurencije kod jednog forumaša. Pre bih uveo nekakve predefinisane šešire, od po 5 (bitno je da bude neparan broj) forumaša koji bi bili nadležni za svaki duel, tj. njihovi glasovi bi imali prednost.

Rangiranje svih pesama je bez veze, tu najviše može da dođe do zloupotreba, naročito kada se zna ko stoji iza koje pesme.

Što se tiče ankete, nešto nisam ni za jednu od dve ponuđene opcije. Jedna pesma mora da prođe dalje u finale, što znači da otpada opcija da obe idu u drugu šansu, a gledanje rundi je bukvalno poređenje baba i žaba, jer je u njima zavisilo od konkurencije kod jednog forumaša. Pre bih uveo nekakve predefinisane šešire, od po 5 (bitno je da bude neparan broj) forumaša koji bi bili nadležni za svaki duel, tj. njihovi glasovi bi imali prednost.
Da, ali ne postoji savršena opcija. Ja se nadam da nećemo imati puno tih nerešeno situacija, ali nekako moraju da se reše ako se pojave.

A opet na koji način da odredim kojih pet forumaša za koji duel? Random? I u toj situaciju šta ako jedan od tih pet ne glasa? Opet imamo problem.

Pa da, random, i unapred pre početka glasanja se objavi kojih 5 je za koji duel. Uvede se obaveza glasanja, inače sledi diskvalifikacija, a tih 5 se odabere između učesnika, tj. ako imamo 24 forumaša bez duelista, to je 5 od 24. Nije idealno, dosta igra faktor sreće, ali daleko bolje od poređenja neuporedivog. Da se izbegne mogućnost da neko ne upadne ni u jedan "žiri" neka bude biranje 5 od preostalih, sve dok ne ostane manje od 5 opcija (tada svi preostali idu u žiri za naredni duel, plus se dopuni izborom iz novog kruga).

A zašto igramo na faktor sreće umjesto da izabiremo najbolje pjesme? Meni je upravo poanta da se faktor sreće što više smanji

Pa onda svakako otpada korišćenje rezultata iz rundi, jer je to i gore od slučajnog faktora sreće. Teoretski gledano, neko pošalje hit koji ima milijardu pregleda, logično pokupi 100 poena, ostale pesme neku siću, a nekom sve podjednako 40-50, i ne može da mu se suprotstavi. Onda ako baš biramo od te dve opcije, bolje da idu u drugu šansu obe, mada možda pre pustiti obe u finale tako da se ne desi da iz nekog duela nemamo finalistu.

Back