FSC Šampionat: 2009 - 2020

Koji sistem glasanja bi trebalo primeniti u finalu?

• Evrovizijski sistem glasanja (1-8, 10 i 12 poena)

Votes: 14 60.9%
  • Sistem glasanja kao u Drugoj šansi

Votes: 9 39.1%

• Total voters
    23
  • Poll closed .
Alternativni predlog: u slučaju nerešenog ishoda da se gledaju samo glasovi takmičara, odnosno onih 24 koji ne učestvuju u duelu (isključe se glasovi ostalih - "pratilaca"), a ako je i tada nerešen ishod, onda da se uvede pravilo "zlatnog gola", odnosno da se produži rok (na određeno vreme) i sačeka se prva neučestvujuća osoba sa foruma (sa preko 30 postova) koja nije glasala da presudi?

PS: Ovde onda jedino nije dobro što bi se znalo već da je ishod bio nerešen i da je neka pesma prošla dalje na račun toga, a kontam da je ipak ideja da se to ne zna sve do samog kraja. :unsure::(

Ali kako to da uradim? Ja ne mogu bilo koga da forsiram da glasa ili da ne glasa da bismo na kraju imali neparan broj.
Pa zasto ne bi glasali oni koji do sad jesu? Koliko je razlicitih forumasa glasalo do sad?

Razmišljao sam o ocenama, ali ako zanemarimo činjenicu da daju puno prostora za bojkot i zloupotrebu, kvare kompletnu ideju duela. Duel i treba da bude ili-ili.

@Endrega ali onda se vraćamo na početak. To bi onda bilo obično takmičenje, a govorili smo da hoćemo da ovaj Šampionat bude nešto drugačije od običnog FSC-a.
Ma nema vraćanja na početak, smara više 1-12, probaćemo nešto novo, pa kako bude.

Mislila sam da možda bude onakav princip kao kad je bio onaj kup Top16 forumaša sa najviše učešća (5 poena na raspolaganju pa deliš) u okviru 9. Specijala, ali tehnički i tada može biti nerešeno na kraju.

Pa zasto ne bi glasali oni koji do sad jesu? Koliko je razlicitih forumasa glasalo do sad?
Nebitno koliko ih je glasalo... bilo ko može prosto da se ne pojavi i ne glasa iz bilo kog razloga. Ja ne mogu da mu idem na kućna vrata i kažem - e nisi glasao na Šampionatu treba nam neparan broj.

Zamisli situaciju istekao rok za glasanje a mi imamo paran broj glasača... i šta onda? Da cimam nekog na forumu ko nije ni poslušao pesme da bismo imali neparan broj? Mnogo je to teško izvodljivo.

Last edited:
Hajde onda da lepo postavimo anketu tako i kraj. Ako je nerešen rezultat - oba u drugu šansu ili oba u finale. I da izglasamo.

@Ivana je l' imaš ti privilegije da obrišeš ovu i postaviš novu anketu? Ili treba da čekamo @Miloš ? Pošto ne želim da rezultati budu vidljivi do kraja glasanja.

Nebitno koliko ih je glasalo... bilo ko može prosto da se ne pojavi i ne glasa iz bilo kog razloga. Ja ne mogu da mu idem na kućna vrata i kažem - e nisi glasao na Šampionatu treba da neparan broj.

Zamisli situaciju istekao rok za glasanje a mi imamo paran broj glasača... i šta onda? Da cimam nekog na forumu ko nije ni poslušao pesme da bismo imali neparan broj? Mnogo je to teško izvodljivo.
Mozes npr obrisati glasove poslednjeg glasaca ili npr pitati nekog ko nije glasao da poslusa pesme izmedju kojih je neresen rezultat i da presudi.

Prva opcija sa brisanjem bilo čijih glasova mi je bez veze jer mi je to nepoštovanje nekoga ko je poslušao pesme i glasao. A kod druge opcije se obično desi da tog nekog koji treba da preseče onda čekaš a nemaš pojma kad će se pojaviti da glasa.

Slazem se, samo dajem predloge, ovo su neki od nacina kako se u nekim igrama odlucivalo.

U nerešenom rezultatu može da se ocenjuje live izvođenje tih pesama i da se ponovo glasa 😁

Meni je kul ovo sa brisanjem glasova zadnjeg glasaca. Da vidis onda ko ce smeti da ceka zadnji momenat za glasanje, svi bi glasali u prvom danu 😈

Hajde onda da lepo postavimo anketu tako i kraj. Ako je nerešen rezultat - oba u drugu šansu ili oba u finale. I da izglasamo.

@Ivana je l' imaš ti privilegije da obrišeš ovu i postaviš novu anketu? Ili treba da čekamo @Miloš ? Pošto ne želim da rezultati budu vidljivi do kraja glasanja.

Nemam mogućnost postavljanja i brisanja anketa, mora neki od dvojice Miloša.:)

Meni se jedino čini OK da se određeno vreme čeka bilo ko od forumaša koji do tada nisu glasali i da se onda zatvori krug. Ili ovo da obe idu u drugu šansu/finale.

Meni se jedino čini OK da se određeno vreme čeka bilo ko od forumaša koji do tada nisu glasali.
To bi bilo OK, ali će se onda znati da je neka pesma prošla u finale na osnovu "tie breaka" što možda može uticati na kasnije glasove ljudi. :unsure:

Da, razumem to ali u ovim duel rundama ćemo svakako znati pobednike, po meni ne bi bilo baš toliko potrebno da se detaljni rezultati objavljuju odmah nakon završetka runde. Sad, jedino ostaje problem što bi se neko "izlanuo" možda kako je glasao.

Back