Offtopic

Pa dobro nije to tako dosadno 😉
nije mi jasno imas samo napisano aktiva i pasiva, znaci u pitanju je bilans stanja. Ali gde ti je tu zadatk? 🤣
Ili moras teoretski da napises sta je sta?

A polako, zanimljivo je to, doduse nisam radio zadatke iz racunovodstva od srednje 🤭
Najvaznije je da budes skoncentrisan i ne zuris, jer ako nesto zeznes, a ostane ti malo vremena do kraja ispita, tesko je posle tako brzo ispraviti gresku 🤭

Ja nisam mrzeo racunovodstvo u srednjoj, medjutim nisam se zadrzao na tom smeru na fakultetu jer znam da bi bilo dosta stresno.

Ja ništa ne kontam blenem u ovaj zadatak i on blene u mene. Ako neko zna privatno da mi objasni, javite mi se u DM

Uhhh koliko prezirem racunovodstvo, sva sreca pa nisam ostao u ekonomiji.
Isto tako, iako sam razmisljao da nastavim sa ekonomijom ipak sam se odlucio da studiram skroz nesto drugo, ali te stvari iz srednje su dosta korisne za svakodnevni zivot, ali isto tako i neki predmeti koji su kasnije na faxu bili za neke dosta teski, a vezani su sa ekonomijom, za mene su bili takoreci rutina 🤭

Jako sam voleo racunocodstvo u srednju ali nisam nastavio sa takvim faksom, ipak ne mislim da mi bi bilo interesantno da to radim, ali sam voleo casove jer je profesorica stvarno znala da predaje.

Kao neko ko je (prvobitno) zavrsio ekonomiju mogu da kazem da ste dobro uradili sto je niste studirali. Cist promasaj. Ja sam izgubio potpuno bezveze vise godina studirajuci nesto sto niti me intresuje niti me je ikad ispunjavalo. Ima jos razloga zasto smatram da je promasaj, pogotovo iz danasnje perspektive ali da mogu da vratim vreme, ekonomiju niti bilo sta slicno, nikad ne bih studirao jer je bilo obicno gubljenje vremena. To znanje je potpuno neprimenjivo danas. Marketing, menadzment i biznis su primenjivi ali to moze da se nauci i bez fakulteta, svakako i bolje nego iz zastarelih knjiga. A cista ekonomija............to gradivo bi bilo primenjivo da je ovo mozda 1988. godina ali danas u 2023. nikako.

Moje prave ljubavi i talenti leze u potpuno drugim oblastima i to znaju bukvalno svi koji me privatno znaju..........sreca u nesreci je sto su se zivotne okolnosti kasnije namestile tako da imam kontakt sa ljudima koji jesu u oblastima u kojima sam ja sada ali su bili potpuno nezaintresovani da rese problem koji proganja civilizaciju prakticno od njenog osnivanja. Ja sam oduvek i smatrao da nesto treba da se preduzme po tom pitanju samo sam godinama ziveo u iluziji da ce time ozbiljno da se pozabavi ipak neko drugi i to mi je bilo ok. Medjutim, bio sam u zabludi. I kad sam posle kopajuci po naucnim studijama uvideo da problem i te kako jeste resiv a doticne osobe i dalje nisu bile zaintresovane da se one time pozabave, desio se "klik "i samo sam im rekao - kad vi necete, ima ko hoce.

Tako da nikad nije kasno, cak i ako se predjete, da kasnije iz korena sve promenite, cak po mogucstvu i da zavrsite jos jedan fakultet i usmerite se na skroz drugu stranu. Nebitno sta je u pitanju. Pogotovo ako postoje velike ambicije. U Americi, ljudi menjaju karijere svakodnevno i to je uobicajena pojava. Neko odmah zna u startu gde je njegov poziv, neko tek kasnije shvati kako stvari stoje i sta je vredno toga da zivot posveti tome.

Uzasno sam osetljiv na pse, pogotovo na male psice. Film Fluke (1995) je jedan od retkih koji je uspeo da me rasplace do zla Boga. 😭😭😭😭😭

Hit mi ovo ulica gladnih, mada smo i u Novom Sadu imali deo koji je nosio ime Dolina gladnih (ne znam da li se i dalje sad tako zove, pošto su uzurpirali jednu stranu za novu zgradurinu (suprise, suprise :rolleyes:)).:D

Stvarno, sta bi sa Gyros masterom sa te lokacije na kraju lol

Preseljen je, sad mi još bliže, na uglu Temerinske i ne mogu da se setim kako se zove druga nikada. :D Ali da, njihov je definitivno najbolji giros u Novom Sadu, a ima ga mislim još samo kod Karađorđa. :D

Back