Predlozi i utisci o forumu

samo sam se osvrnuo na to da po meni, ako se želi neki jači malo rezultat, taj vokal, koji sam tada slušao na PZE 2023 od njega naprosto nije dovoljan i da sama pesma takva kakva je u tom stilu mi ne deluje preterano konkuretno kada bi došlo do samog glasanja, a naročito na srpskom jeziku izvedena..
Bez da se uplićemo i prepiremo 😅
Da li je Balošev vokal upitan? DA
Da li Karija ima gore vokalne sposobnosti od Baloša? DA
Da li je Karija pevao na finskom i zauzeo 2. mesto? DA
Moj favorit je bila Blanca Paloma, ali po meni je veći flop što je sa onakvim vokalom imala 100 poena od STruČNog žirija, nego 5 od publike

Znači po meni je pozicija Finske na ESC 2023 totalno, ali totalno nezaslužena, ali porediti takvu pesmu i Baloševu pesmu u kontekstu bitnosti vokala za rezultat mi je baš smešno iskreno.. Finska 2023 je fora pesma, totalno nešto unique, meni se ne sviđa, ali bezuslovno vidim kako i zašto su za nju došli poeni koji su došli, i to je tako.. To je pesma koja nije dobijala poene zbog vokala, a ni kompozicije...

Znači po meni je pozicija Finske na ESC 2023 totalno, ali totalno nezaslužena, ali porediti takvu pesmu i Baloševu pesmu u kontekstu bitnosti vokala za rezultat mi je baš smešno iskreno.. Finska 2023 je fora pesma, totalno nešto unique, meni se ne sviđa, ali bezuslovno vidim kako i zašto su za nju došli poeni koji su došli, i to je tako.. To je pesma koja nije dobijala poene zbog vokala, a ni kompozicije...

Po čemu je 2 mesto Finske totalno nezasluženo? Ukusi su različiti :)

Pa po merilima kvaliteta vokala i kompozicije svakako.. Ali kažem razumem poene za tu pesmu naravno...geeez..

Jel znate onaj Godwinov zakon koji kaže da što je neka Internet rasprava duža, to je veća vjerojatno da se u nekom trenutku spomene nacizam ili Hitler?
Kod nas na forumu imamo Mrmov zakon koji kaže da što je neka rasprava na forumu u bilo kojoj temi duža, to je veća vjerojatnost da će završiti raspravom o vokalu i kompoziciji 😌

Ja sam mislio da sam jedini kojem se ta rotacija dešava pa nikada ništa nisam napisao :D. Ja konstantno imam ugašenu rotaciju ali se ekran rotira bez obzira. Aplikacija je inače van toga odlična i super funkcioniše i mnogo je bolja opcija nego da ideš preko chroma, ali ova rotacija ubija!
Ma šta vam je sa tom rotacijom. Upravo ležim na krevetu sa telefonom u rukama i bukvalno na silu mora da zarotiram za više od 45 stepeni nalevo ili nadesno, da bi se promenila orijentacija. Jedino ako ležite na boku i preterano zarotirate telefon ka podu. 😃

Pa po merilima kvaliteta vokala i kompozicije svakako.. Ali kažem razumem poene za tu pesmu naravno...geeez..

Opet i po tim merilima, ukusi su različiti. :D Nekoga ta pesma što se kaže baš vozi, nekoga ne. Znam ljude kojima ta pesma uopšte ne prija i bilo je raznih komentara tokom zajedničkog gledanja finala. I tim istim ljudima je recimo Paloma bila wow dok Kaarija i Loreen ne. Sve je do ukusa :)

• Like
Reactions: Mrm
Ma šta vam je sa tom rotacijom. Upravo ležim na krevetu sa telefonom u rukama i bukvalno na silu mora da zarotiram za više od 45 stepeni nalevo ili nadesno, da bi se promenila orijentacija. Jedino ako ležite na boku i preterano zarotirate telefon ka podu. 😃

Ležim na boku često. A nekad i kad ležim na leđima, zarotira se skroz ekran da onda moram da okrenem telefon naopačke da bih normalno video šta piše. I tako nekad stoji dugo dok se ne vrati u normalu.

Možda je onda nešto do telefona, ne može sam od sebe da se zarotira ako se leži na leđima i uspravno drži telefon ili blago ukoso. A i ako se desi da se zarotira, dovoljno je ispraviti ga i vrati se u uspravan položaj za sekund.

@Destry94

Pa nije sve do ukusa, na takmičarskim muzičkim festivalima, tačnost pevanja, odnsono intonacija nije stvar ukusa nego pokazatelj uvežbanosti pevanja, i samim tim merilo za ocenu kvaliteta numere..
Da je Blanca Paloma sve isfalširala sigirno se ne bi dopala tim ljudima koje pominješ..
Isto važi za izvođenje muzike, ako se ona izvodi uživo, ali toga ovde više nema tako da to ne možemo da uzmemo u obzir svakako.. :)

@Destry94

Pa nije sve do ukusa, na takmičarskim muzičkim festivalima, tačnost pevanja, odnsono intonacija nije stvar ukusa nego pokazatelj uvežbanosti pevanja, i samim tim merilo za ocenu kvaliteta numere..
Da je Blanca Paloma sve isfalširala sigirno se ne bi dopala tim ljudima koje pominješ..
Isto važi za izvođenje muzike, ako se ona izvodi uživo, ali toga ovde više nema tako da to ne možemo da uzmemo u obzir svakako.. :)

Pa igrom slučaja te ljude koje spominjem, od njih 4 (ne računam sebe), troje se bavi muzikom i pevaju skoro svake nedelje. I više gledaju pevanje i samu melodiju nego li bilo šta drugo u pesmi..

Ali ovo troje nisu evropa a u evropi među glasačima a i u žiriju imaš svega i svačega tako da ja te kriterijume nikada neću razumeti.

Nekome je Karija toliko dobar da eto zaslužio je i pobedu i to je tako i biće tako dokle god je sveta i evrovizije. Uvek će na kraju presuditi većina :) Većina je presudila da Sobral izdominira 2017ste, većina je odabrala onu kokoš iz 18ste da pobedi pa će ona meni uvek ostati upamćena kao kokoš a ne kao neka pesma vredna spomena.. A opet sigurno postoji neko ko mnogo voli tu pesmu :D Ukusi su različiti..

Ja volim tu pesmu jer mi se dopada poruka, način na koji je preneta, a naravno i sam vokal, koji je bio odličan! Finska 2023 nije ni do kolena vokalno Izraelu 2018 i za to nije potrebno nikakvo muzičko znanje da bi se zaključilo, bukvalno... :)

A o pevačkim elementima koje izvođač izvodi u pesmi "Toy" i onima koji su sadržani u Finskoj 2023, me je sramota i da raspravljam bukvalno.. :)
I opet ponavljam to nema veze sa samim rezultatom i glasanjem, apsolutno vidim appeal za FIN 2023..

Back