Offtopic

Nisam ni sigurna da su baš Indijci, možda su Pakistanci ili Bangladešani.
A čak i da jesu iz Indije, i među njima ima dosta muslimana...
Šri Lančani i Indijci su ja mislim

Sutra neko treba da maltretira njihove žene?
naravno da ne, ovo je za najstrožiju sankciju. Govorim generalno da ne može nijednoj strani da se stavi oreol na glavu pošto na obe strane ima ekstremista

Narušavanje javnog reda i mira je ovo što se tiče klanjanja.
Za ovo sa Švedskom, ne vidim problem. Jeste bila gruba ali u krajnjoj liniji ovu niko nije zvao da dolazi, ako joj se ne sviđa nek se vrati u Somaliju i nek uživa.

U Beogradu sam pre neku godinu dozivela da me provocira par migranata kada sam naisla na njih obucena pristojno, samo u kracoj suknji iznad kolena.
Sta, sad ja treba u ovoj zemlji da se osecam bedno i da se bojim par prostaka?
Da bude jasno, ne poistovecujem ih sa svim migrantima, nego sa svim prostacima i primitivcima na svetu.

Meni je i dalje neverovatno da u sekularnoj državi se zove policija jer se vidi verski obred negde napolju, koji pritom nije nasilan niti se prinosi neka žrtva već se obavlja religijska praksa koja je opštepoznata kao takva.

@Bebi
Proletos se kod nas neki lik u centru skinuo go i "plivao" po raskrsnici. Naravno da je policija reagovala. Je li on nekoga povredio svojim ponašanjem pa je policija morala da ga hapsi? Gde bi nas odvelo kada bi pod krinkom ljudskih prava i sloboda svi po ulicama radili šta im padne na pamet?

Sad ti odeš u Saudijsku Arabiju raditi i za Prvi maj ladno u po Rijada okreneš jedno krmče na ražnju, pustiš neku krkanu i udariš sa društvom po pivu.

Poštuj zemlju i narod u koju si došao da živiš

Sramota da deca u parku vide muslimansku molitvu 🤦‍♀️

Je l' bi otišao u bilo koju crkvu?
Katoličku ili anglikansku?
Ja nemam problem ni da odem u džamiju da se pomolim, jer smatram da je Bog jedan. Ali imam problem da odem u park, kafić, na plažu i tržni centar i tamo pevam psalme i čitam Jevanđelje. Ta mesta jednostavno nisu namenjena za te stvari.

Pošto inače i mi se samo u crkvama molimo, a ne onako usput prekrstimo kad vidimo verski objekat bilo koje vrste. Ili se pomolimo Bogu dok sedimo na klupi i kontempliramo o stvarima koje nas more.

@Bebi
Proletos se kod nas neki lik u centru skinuo go i "plivao" po raskrsnici. Naravno da je policija reagovala. Je li on nekoga povredio svojim ponašanjem pa je policija morala da ga hapsi? Gde bi nas odvelo kada bi pod krinkom ljudskih prava i sloboda svi po ulicama radili šta im padne na pamet?

Sad ti odeš u Saudijsku Arabiju raditi i za Prvi maj ladno u po Rijada okreneš jedno krmče na ražnju, pustiš neku krkanu i udariš sa društvom po pivu.

Poštuj zemlju i narod u koju si došao da živiš

Naravno da gola osoba na ulici izaziva uznemiravanje. Seksualno pre svega, ne možeš porediti te dve stvari. A to što si izabrao Saudijsku Arabiju koja nije sekularna država to ti je loš primer, naravno da će tamo svako stradati. Jel u Bosni ne postoje religijske slobode možda?

Ja sam se izgubio o kojoj drzavi je rec? U kom parku, tj u kojoj drzavi se dogodilo to klanjanje?

Pa nije isto moliti se i okretati prase na raznju.

Jednom recju religiju treba ukinuti da bi svi bili srecni i zadovoljni bez podela.

Jednom recju religiju treba ukinuti da bi svi bili srecni i zadovoljni bez podela.
to je floskula, najveći svetski koljači poput Hitlera i Staljina su bili ekstremni ateisti i za ukidanje svih religijskih zajednica.

Uglavnom ne treba biti izričit, sve zavisi od situacije do situacije. Ne postoje univerzalni principi.

Saudi Arabija nije primer doslovno NIZAŠTA! To je zemlja u vrhu po kršenju različitih, najosnovnijih ljudskih prava u svetu.. 😬🤐

to je floskula, najveći svetski koljači poput Hitlera i Staljina su bili ekstremni ateisti i za ukidanje svih religijskih zajednica.

Uglavnom ne treba biti izričit, sve zavisi od situacije do situacije. Ne postoje univerzalni principi.
Pa da, ali ako si vec vernik i postujes neke vrednosti, postuj i druge, a ne sve sto je drugacije da pljujes, a jos da zaradjujes na manipulaciji ljudima.
Verujem u dobru energiju i to je za mene najvaznije, bez obzira na veru, orjentaciju, zanimanje i sl.

Back