rs Srbija 2022: Konstrakta - In corpore sano

Pa bukvalno, oni su postali vrlo brzo zaboravljeni nakon ispadanja.

Ja jedino sto zelim jeste da ne gledam reprizu 2013. a ostalo nek bude sta bude. Jos uvek imam kosmare od te proklete 2013.

Nadam se da se RTS neće mešati ni u pesmu ni u nastup, verujem da Ana može to sama sa svojim timom da sredi da bude paketić. Treba samo pripomoći oko PR-a, vidi se da se ne snalazi baš u tome što je i razumljivo, ovo je za nju bum.

I nerviraju me dvostruki standardi RTS-a: za ESC kanal dostave kvalitetan i dobar snimak sa finala a na svoj kanal nisu okačili ništa sem interval act nastupa.

Deluje mi da su indirektno rekli da se neće mešati.

Dopustiću da mi forum digne očekivanja kao 2015, ide didule

Ako Vucic uvede sankcije mi moramo pobediti da nam Evropa posalje poruku da nas zeli. 🤭🤭🤭

Kao i 2007. godine kad se lomilo oko Kosova pa smo pobedili. 🤭

Kad je reč o internacionalnom žiriju ili domaćem, uvek tu ima argumenata i za i protiv. Konkretno, vidimo da model sa INT žirijem dobro pali u nekim zemljama, ali pod uslovom naravno da to ne bude jedan član - nego neka bar tročlana komisija.

Sa jedne strane, prednost INT žirija u odnosu na domaći je što nema veza i vezica da neko izgura ili favorizuje kolegu (ista diskografska kuća, lično poznanstvo ili štagod). Sa druge strane, stranci imaju gotovo nultu odgovornost jer biraju za svoju zemlju. Svakako, model našeg žirija se poziva na onaj kakav je na ESC-u i to je ok.

Na ESC bih značajno rekonstruisao taj sistem, jer ima mnogo gličeva.

Nema ovo veze sa Telemoveis, za početak ima mnogo jasniju strukturu i catchy je, imaš 4 reči u refrenu koje lako možes naučiti i koreografiju sa rukama. Vizuelno takođe mnogo čistije i prijatnije, estetika portugalskog nastupa je bila jednostavno previše uvrnuta, plus meni odbojna kombinacija boja.

Da se nadovežem na to da su pjesmu zapazili i oni koji ESC-u ni ne primirišu...

Novinar Ravno do dna Stajčić dijeli ju na FB profilu uz riječi "Jako zanimljiv iskorak" pa onda Anđelo Jurkas (koji na sve redom pljucne) komentira: Kako dobra stvar. Ono kad se ne bojiš bit drugačiji i ne pokušavaš "prepoznati eurosong ukus" već samo budeš autentičan i originalan pa ako prođe prođe. Miljama daleko od mudrijaša i kužera s rvackog parčeta estrade.

Od kolega muzičara vidjela sam da su ju podržale Sara Renar i Sassja.

Dalje, pjesmu dijele prijatelji za koje znam da ne prate ESC, ali su ju svejedno upecali i sviđa im se. Najboljoj prijateljici zadnji put svidjela se neka pjesma za ESC još kad su bili zalagasper i evo sad Konstrakta. Kaže - kako avangardno i pametno!

Dopire do ogromnog broja ljudi i baš sam sretna!

Back